Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLE-Class 2018

13 вересня 2018

Помітний Mercedes-Benz GLE 2018 - це компактний, вишуканий позашляховик німецького бренду. Дворядовий, п’ятимісний транспортний засіб змагається з BMW X5 і Lexus RX. Раніше відомий як M-Class, нинішній GLE змінив ім’я декілька років тому, і тепер має вдосталь конфігурацій для власної лінійки. Очікується, що більшості сподобається GLE350 з V6 двигуном, але існує і гібридна модель. Шанувальникам потужності пропонуються моделі AMG GLE та спортивна і менш практична версія GLE Coupe. Ціна моделей Mercedes-Benz GLE 2018 року вища, ніж загалом у суперників, але позашляховик пропонує вражаючі функції та харизму.

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLE-Class 2018

Вам сподобається

На додачу до вишуканих елементів, функцій безпеки і технологій, очікуваних від Mercedes-Benz, сучасні GLE вражають можливістю буксирувати до 3.265 кг. Ще однією приємною несподіванкою став гібрид з запасом ходу 30 км.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Сучасний Lexus RX має м’якшу динаміку і коштує менше. Трохи менший Acura RDX дивує спритністю, комфортом і теж коштує менше. Бажаючим отримати сучасний дизельний позашляховик варто розглянути варіант F-Pace.

Нове у 2018 році

Поточний рік не приніс Mercedes-Benz GLE  помітних змін. Варіант Mercedes AMG GLE43 став трохи потужнішим.

Враження від їзди

Продуктивність GLE залежать від двигуна. Очікується, що більшість покупців оберуть базову модель як зі стандартним заднім, так і з опційним повним приводом, який компанія називає «4Matic». У цій формі GLE гарантує хороше поєднання необхідної потужності і точного управління. В плані розгону ця модель поступається стандартному X5, але її потужності більш ніж вистачає. Не менш важливим є дорожні манери, відмінне поєднання  комфорту і вишуканості. Водій отримує відмінну видимість. Гібридні моделі коштують дорожче, але пропонують все й одразу. Окрім хорошого рівня економії, вони не поступаються в плані продуктивності. При 442 кінських силах гібрид сотні досягає за 5.3 секунди.

Найкращі характеристики

Буксирування важких речей можливо не найнеобхідніша річ з автомобілями типу GLE, тим не менше, добре знати, що позашляховик придатний для виконання подібних завдань. Задньопривідні моделі буксирують до 2.997 кг, моделі з повним приводом подужають 3.265 кг.

Всередині масивного і харизматичного кузова приховано вишуканий салон, який можна доповнити майже безкінечними опціями. Починаючи масажною функцією передніх сидінь, закінчуючи підігрівом і охолодженням тримачів напоїв, інтер’єр GLE змусить забути про проблеми.

Детально про автомобіль Mercedes-Benz GLE

Інтер’єр

Новий Mercedes-Benz GLE - це дворядовий, п’ятимісний позашляховик без претензій на третій ряд. Це добре, адже він пропонує більше простору позаду, ніж X5, переважаючи свого суперника ще й за параметрами вантажного простору. Позаду другого ряду передбачено 1.1 м3, зі складеними сидіннями цей показник збільшується до 2.2 м3. Завдяки високим переднім сидінням водій має хорошу видимість. Під стандартним 8.0-дюймовим дисплеєм розміщений модуль з кнопками для аудіосистеми, телефону та навігації.

Екстер’єр

Стилістичні оновлення дворічної давності пом’якшили деякі лінії GLE. Нинішній екстер’єр позашляховика - це поєднання масивності та елегантності. Багатьом до смаку припадуть С-подібні стійки за задніми дверима, світлодіодні задні вогні, які особливо добре видно вночі, та світлодіодні акценти головних фар. Варіант AMG можна доповнити спеціальним пакетом. Доступний пакет «Night» подбає про типову AMG стилізацію та глянцево-чорні акценти.

Базова комплектація

Усі моделі Mercedes-Benz GLE мають хороший перелік оснащення. Так, покупець може розраховувати на: електропривод кришки багажника, люк даху, двозонний клімат-контроль, підігрів передніх сидінь, склоочисники з сенсорами дощу та режими управління. У базу також увійшли: функція старту без ключа, камера заднього виду, система «Сrosswind assist» та активне гальмування. Інформаційно-розважальна система пропонує 8.0-дюймовий кольоровий екран, AM/FM/CD/HD радіо, Bluetooth та USB.

Опційне обладнання

Покупців не обмежували у способах зробити GLE ще більш розкішним, безпечним або унікальним. Що найменше варто звернути увагу на пакет «Premium 1» з навігацією, Apple CarPlay і Android Auto, аудіосистемою «Harman/Kardon», моніторингом сліпих зон та системою утримання смуги руху. Доступними є: підігрів і охолодження передніх сидінь, точка Wi-Fi, аудіосистема «Bang&Olufsen» та масаж передніх сидінь. Система безпеки використовує радар і камери для моніторингу транспортних засобів і об’єктів довкола, а система «Pre-Safe Plus» підготує позашляховик у разі зіткнення ззаду.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz GLE 2018

Під капотом

Базовий Mercedes-Benz GLE 350 отримав 3.5-літровий V6 двигун на 302 кінських сили  і 370 Нм. Компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Сотні автомобіль досягає за 7.5 секунд. З приводом на задні колеса витрата пального перебуває на рівні 13.1 л/100км у міському, 10.3 л/100км у заміському та 11.8 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 13.1, 10.7 та 12.4 л/100км відповідно. Модель GLE43 отримала 3.0-літровий V6 двигун на 390 кінських сил і 520 Нм. Розгін відбувається за 5.7 секунд. Витрачає позашляховик 8.9 л/100км у змішаному циклі з повним приводом. Модель GLE63 потішить 5.5-літровим V8 двигуном на 557 кінських сил і 700 Нм. Розгін відбувається за 4.3 секунди, витрата пального складає 11.8 л/100км у змішаному циклі. Модель GLE63S готова вражати власника 5.5-літровим V8 двигуном на 585 кінських сил і 760 Нм. Сотні позашляховик домчить за 4.2 секунди, витративши 11.8 л/100км у змішаному циклі. Гібридна модель отримала 3.0-літровий V6 турбодвигун та електричний мотор, які разом забезпечують 442 кінських сили. Розгін до сотні відбувається за 5.3 секунди. Запас ходу становить 30 км.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: MINI Countryman 2018
Огляд тест-драйву: MINI Countryman 2018
Огляд тест-драйву: Infiniti Q70 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Infiniti Q70 2018