Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLS-Class 2018

28 травня 2018

Сучасні Mercedes-Benz GLS-Class очолюють лінійку позашляховиків Benz. Оснащені V6 або V8 турбодвигунами, GLS-Class пропонують люксові елементи, очікувані від німецького бренду, не позбавлені практичності. Позашляховик вміщує сімох людей з абсолютним комфортом, здатний буксирувати до 3.400 кг і тішить, у разі доповнення V6 двигуном, вкрай помірним рівнем витрати пального. До щедрого базового переліку увійшли автоматична коробка передач на 9 ступенів і пневматична підвіска. Перед нами типовий, у всіх значеннях цього слова, представник Mercedes.  

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLS-Class 2018

Вам сподобається

Нинішній GLS-Class гарантує: хорошу буксирувальну здатність, комфорт сімом пасажирам, винятково люксові елементи, які не підпускають до нього суперників.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви не настільки зосереджені на брендах, суперники типу GMC Acadia і Jeep Grand Cherokee запропонують більшість функцій Mercedes за менші кошти. Бажаючих придбати новий мерседес глс, ціна не дуже порадує збалансованістю. На додачу, Cadillac Escalade не тільки здатний більше буксирувати, а й отримав довшу колісну базу з відмінною місткістю багажного відділення.

Нове у 2018 році

Після значних минулорічних змін, новий глс мерседес 2018 не може похвалитися грандіозними оновленнями. Але якщо говорити про новації, то варто згадати про осучаснений дизайн коліс.

Враження від їзди

Сучасний GLS-Class дуже впевнено почувається на слизьких дорогах завдяки системі «Dynamic Select», яка має налаштування «Slippery». Воно настільки добре справляється з контролем і підтримкою зчеплення, що здається наче на автомобіль взагалі не діють закони фізики. Сучасний мерседес глс і його технічні характеристики здатні як потішити, так і повністю убезпечити власника. Якщо замовити пакет їзди по бездоріжжю «Dynamic Select», отримуємо налаштування «Off-Road+», яке задіює найнижчий діапазон передач і центральний пристрій блокування диференціалу для впевненого пересування по битим шляхам. З Jeep Wrangler творінню Mercedes не зрівнятися, але з покладеними обов’язками воно справляється набагато краще, ніж більшість суперників. Бонусом, звісно, стане винятковий комфорт. Потужний V6 турбодвигун більш ніж адекватний в плані розгону і утримання швидкості. Між тим, бажаючі отримати більше, можуть розглянути варіант V8 турбодвигуна. Нова автоматична коробка передач на 9 ступенів складає відмінну пару всім двигунам.

Найкращі характеристики

Система «Dynamic Select» максимально підлаштовує трансмісію позашляховика до дорожніх умов. Якщо асфальт стає мокрим, налаштування «Slippery» гарантує найвищий рівень зчеплення. А налаштування «Off-Road+» дозволяє такому великому позашляховику, як GLS-Class, впевнено пересуватися бездоріжжям.

Великі транспортні засоби не дуже справляються з виконанням маневрів, але доступна система кругового огляду «Surround View» полегшує цей процес. Система камер забезпечує 360о огляду і видом з гори, виключаючи можливість невдалого паркування. Мерседес глс 2018 року подбає про відсутність стресу у житті водія.

Детально про автомобіль Mercedes-Benz GLS-Class

Інтер’єр

Нікому не повинно бути тісно у розкішному автомобілі, отож хороший запас особистого простору у новому GLS-Class отримали навіть ті, хто опинився на третьому ряду. Вантажного простору позаду не дуже багато, але це можна виправити, склавши останнє сидіння. Минулорічні покращення піднесли і без того люксовий інтер’єр на новий рівень. Водій сповна зможе насолодитися збалансованим рульовим колесом на три спиці і великим екраном інформаційно-розважальної системи з COMAND та Apple CarPlay/Android Auto.

Екстер’єр

Переплутати позашляховик з творіннями інших виробників неможливо, між тим, занадто прямі лінії та квадратні «плечі» нікуди не зникли навіть після минулорічного оновлення. Хоча дизайнерам вдалося пом’якшити лінії головних фар, решітки радіатора, переднього бампера, що уподібнило його до GLC-Class. Позаду з’явилися більш сучасні світлодіодні фари. Персоніфікувати GLS-Class можна за допомогою опційних кольорів та дисків коліс.

Базова комплектація

Майбутнім власникам позашляховика в голову прийти не може, що вони отримають погано укомплектований автомобіль. У базу GLS-Class увійшли: круїз-контроль, електропривод і пам'ять водійського сидіння, камера заднього огляду, аудіосистема з CD/DVD чейнджером на 6 дисків і Bluetooth, дистанційний старт, електропривод багажника, електропривод дзеркал та двозонний клімат-контроль. Про безпеку дбають: система стабілізації поперечних потоків вітру, система слідкування за станом водія і система виявлення можливого зіткнення.

Опційне обладнання

Опції розподілені по пакетам, так «Driver Assistance» пропонує: попередження про сліпі зони, систему допомоги при гальмуванні, систему попередження зіткнень, активний круїз-контроль і активну систему утримання смуги руху. Пакет «Premium» додасть: підсвічування дверних порогів, кнопкове запалювання, навігацію та інше. Пакет «Active Curve System» подбає про наявність адаптивних амортизаторів та контролю стабільності при повороті. Можна обрати навіть шкіру оздоблення. Меломанам до смаку припаде аудіосистема «Bang&Olufsen».

Під капотом

Базовим став 3.0-літровий V6 турбодвигун на 333 кінських сил та 480 Нм. Розгін з ним відбувається за 6.6 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 11.7 л/100км у міському, 8.0 л/100км у заміському та 9.4 л/100км у змішаному циклах. Наступним йде 4.7-літровий V8 турбодвигун на 455 кінських сил та 700 Нм. Сотні позашляховик з ним досягне за 5.3 секунд. Витрата пального становить 14.9 л/100км у місті, 9.2 л/100км за його межами та 11.3 л/100км у середньому. Найпотужнішим серед бензинових є 5.5-літровий V8 турбодвигун з 585 кінськими силами і 760 Нм. Відмітки у 100 км/год мерседес глс цієї комплектації досягає за 4.6 секунд, витрачаючи 12.3 л/100км у змішаному циклі. Як альтернатива пропонується дизельний 3.0-літровий V6 турбодвигун на 258 кінських сил і 620 Нм. Розгін з ним відбувається за 7.8 секунд. Витрата пального не перевищує 8.2 л/100км у міському, 7.2 л/100км у заміському та 7.6 л/100км у змішаному циклах. Стандартно всі GLS-Class мають повний привід і дев’ятиступінчасту автоматичну коробку передач.  

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2018
Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2018
Огляд тест-драйву: Kia Sorento 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Sorento 2018