Огляд тест-драйву: Mitsubishi Outlander 2018

22 липня 2018

З можливістю розміщення сімох людей у салоні, одними з найвищих рейтингів надійності та 10 роками гарантії на силовий агрегат Mitsubishi Outlander стане чудовим варіантом компактного позашляховика для родин з обмеженим бюджетом. Один з небагатьох позашляховиків невеликого розміру, доступний з третім рядом, Outlander пропонується у п’яти комплектаціях, кожну з яких можна доповнити системою повного приводу. Унікальною пропозицією став гібрид. Найдешевшою моделлю стала передньопривідна ES з чотирьохциліндровим двигуном, найдорожчою - GT з V6 силовим агрегатом. Суперниками нового Outlander вважаються Honda CR-V, Nissan Rogue, Dodge Journey, Kia Sorrento і Toyota RAV4.

Огляд тест-драйву: Mitsubishi Outlander 2018

Вам сподобається

Сім’ям, які шукають невеликий позашляховик на сімох, який має високий рейтинг надійності, гарантує одну з найдовших гарантій, пропонує сучасні технології та тішить збалансованою ціною, варто розглянути варіант міцубісі аутлендер 2018 року. Це один з небагатьох компактних позашляховиків, який пропонує V6 двигун і доступний як гібрид.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Хоча третій ряд і пропонується, він є надзвичайно тісним і навряд чи підійде дорослим. А конкуренти типу Honda CR-V і Nissan Rogue пропонують краще співвідношення ціна-оснащення.

Нове у 2018 році

Всі Mitsubishi Outlander 2018 модельного року стандартно постачаються з камерою заднього огляду і 7.0-дюймовим сенсорним екраном. Система попередження про сліпі зони, допомога при зміну ряду, попередження про перехресний рух позаду та функція дистанційного відкривання багажника - увійшли до бази моделі SEL. Модель GT отримала камеру загального огляду та підігрів рульового колеса. Новинкою лінійки став гібрид Outlander PHEV з системою повного приводу.  

Враження від їзди

При 167 кінських силах двигун Mitsubishi Outlander мало чим поступається силовому агрегату Nissan Rogue, але точно не дотягує до Honda CR-V. Компанію 2.4-літровому чотирьохциліндровому двигуну складає варіатор, які разом гарантують невисокий рівень споживання пального. Не сподобатися така силова установка може тим, хто часто перевозить повний салон людей і переповнений багажник. Для таких ситуацій передбачений 3.0-літровий V6 двигун і шестиступінчаста автоматична коробка передач. Комбінація потішить пристойним показником розгону. Більш того, цей двигун стандартно компонується системою повного приводу. Що стосується параметрів ходу, то їздить Outlander досить жорстко, а керму бракує чуттєвості. Загалом, технічні характеристики Mitsubishi Outlander можна вважати прийнятними.

Найкращі характеристики  

Система уникнення можливого зіткнення стала опцією для моделей SEL і GT, але вона варта додаткових витрат. У разі виявлення можливого зіткнення з іншим транспортним засобом або пішоходом, вона попередить водія й автоматично застосує гальма для зменшення наслідків або уникнення аварії.

Компанія пропонує чималий перелік систем безпеки для Outlander, до якого потрапила камера загального огляду. Вона забезпечує вид згори і всього, що відбувається навколо автомобіля. Унікальна перспектива покаже водієві те, що відбувається позаду і спростить процес паркування.

Детально про автомобіль Mitsubishi Outlander

Інтер’єр

Усі моделі нового Outlander, окрім гібриду, розраховані на сімох людей. Сидіння тішать високим рівнем комфорту та якістю матеріалів, загальний дизайн простий і затишний. Елементи управління легкі у використанні, а темні акценти під бамбук додають класовості. Посунути другий ряд сидінь легко, а заразом і потрапити на третій ряд, який, нажаль, простором не тішить. Склавши обидва ряди, отримуєш майже 1.8 м3 вантажного простору. Гібрид має два ряди і вміщує п’ятьох людей.

Екстер’єр

Простий і зрозумілий дизайн Outlander нічим особливим не вирізняється у класі, де панують більш агресивні Honda CR-V і Toyota RAV4. Між тим, позашляховик виглядає привабливо, трохи походячи на BMW характерною лінією нижньої частини крил, вуглуватим носом натякаючи на Lexus NX. Класними аспектами стали склоочисники з дефростером, завдяки яким глиби льоду і снігу не накопичуються на склі. Бічні дзеркала з електроприводом і 18-дюймові колеса візуально підвищують рівень автомобіля. Гібридну модель можна вирізнити завдяки відповідній емблемі та зарядному порту на правій стороні.

Базова комплектація

Стандартний Outlander доступний у п’яти комплектаціях: ES, SE, LE, SEL і GT. Гібрид Outlander PHEV доступний у двох комплектаціях: SEL і GT. Базова модель ES постачається з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, камерою заднього огляду, двозонним автоматичним клімат-контролем, функцією доступу без ключа, Bluetooth, підігрівом бічних дзеркал та 18-дюймовими колесами. Кращим варіантом стане модель SE з Apple CarPlay/Android Auto, USB-портами, підігрівом передніх сидінь та кнопковим запалюванням. Уваги вартує модель LE з люком даху, моніторингом сліпих зон і попередженням про перехресний рух позаду. Модель SEL коштує приблизно стільки, скільки і LE, але пропонує: вісім автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, шкіряну обшивку, електропривод дверей багажника та автоматичне затемнення дзеркала заднього виду. Моделі GT отримали: камеру загального огляду, V6 двигун, аудіосистему «Rockford Fosgate», автоматичні фари, автоматичне складання дзеркал, склоочисники з сенсорами дощу та підрульові пелюстки. На додачу до повного приводу гібрид PHEV пропонує функцію швидкої зарядки та розетки в салоні.

Відео тест-драйв Міцубісі Аутдендер 2018

Опційне обладнання

Серед привабливих додаткових елементів Outlander почесні місця займають: система уникнення можливого зіткнення, адаптивний круїз-контроль та попередження про зміну смуги руху. На щастя, всі ці системи доступні для моделі  SEL як частина пакету «Touring», в який також увійшли: склоочисники з сенсорами дощу, дефростери, аудіосистема «Rockford Fosgate», функція автоматичного складання бічних дзеркал, автоматичні фари, електропривод дверей багажника, підігрів керма та електропривод люку даху.

Під капотом

Моделі початого рівня 2018 року використовують 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 167 кінських сил і 222 Нм. Пару йому складає варіатор. Стандартно привід на передні колеса. З повним приводом автомобіль розганяється за 10.2 секунди. Витрата пального становить 9.8 л/100км у міському, 6.5 л/100км у заміському та 7.7 л/100км у змішаному циклах. Більше потужності, а саме 230 кінських сил і 292 Нм, пропонує 3.0-літровий V6 двигун. Він компонується шестиступінчастою автоматичною коробкою. Сотні позашляховик досягне за 8.7 секунд. Витрата Mitsubishi Outlander сягне рівня 12.2 л/100км у місті, 7.0 л/100км за його межами і 8.9 л/100км у середньому. Гібрид Outlander PHEV оснащений 2.0-літровим чотирьохциліндровим двигуном і двома електричними моторами, які разом гарантують 203 кінських сили. Запас ходу становить 54 км. Розгін до сотні відбувається за 11.0 секунд.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Jetta 2018
Огляд тест-драйву: Volkswagen Jetta 2018
Огляд тест-драйву: Cadillac ATS 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Cadillac ATS 2018