Огляд тест-драйву: Mitsubishi Eclipse Cross 2019

14 березня 2019

Декому ім’я Mitsubishi може видатися не надто відомим, але компанія запропонувала новий виток життя для своїх маленьких кросоверів. Компактний Mitsubishi Eclipse Cross це найсучасніший представник автомобільного сімейства, який може стати альтернативою Honda CR-V, Nissan Rogue і Hyundai Tucson. Кросовер пропонує унікальну стилізацію, вражаючий перелік функцій та одну з найкращих у сегменті гарантій. На жаль, визначити рівень його надійності наразі неможливо, оскільки він занадто молодий. Як би там не було, але невеликий кросовер запропонував власний, вартий уваги шарм.

Огляд тест-драйву: Mitsubishi Eclipse Cross 2019

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте маленький кросовер, який виділяється з натовпу, Mitsubishi Eclipse Cross 2019 вартий уваги. Сучасні технології, хороший рівень економії пального і чудова гарантія додають привабливості.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Якщо вам потрібен транспортний засіб зі стандартними системами допомоги водієві, Toyota RAV4 і Honda CR-V краще підійдуть. Об’ємом не вражає багажник Eclipse Cross. Крім того, вартість перепродажу у Eclipse Cross куди гірший, ніж у суперників.

Нове у 2019 році

Поточний модельний рік не відзначився жодною зміною, вартою згадки.

Враження від їзди

Незважаючи на приставку «Eclipse» у назві, Eclipse Cross не спортивний автомобіль. Що стосується типових для компактного кросовера якостей, а саме стабільності і впевненості ходу, то з цим все гаразд. Кермо тішить хорошим зворотнім зв’язком. Автомобіль впевнено входить в повороти, не так, звісно, як Mazda CX-5, але точно більш атлетично, ніж Hyundai Tucson. Незважаючи на те, що під капотом приховано турбодвигун, потужності не дуже багато. 150 кінських сил це одна з найменших пропозицій у сегменті. На противагу цьому, варто загадати коротку колісну базу і незначний радіус розвороту, завдяки яким покращується маневреність. Щоправда з огляду на особливості стилізації страждає задня видимість. Замовивши топову модель SEL, ви покращите ситуацію за рахунок камері заднього огляду та попередженню про перехресний рух позаду.

Найкращі характеристики

Для підтримки зв’язку зі світом компанія запропонувала «Mitsubishi Connect», сервіс, який пропонує такі функції як дистанційне зачинення/відчинення дверей, автоматичне сповіщення про зіткнення та повідомлення батьків щодо швидкості і місця знаходження їх дитини, яка взяла автомобіль.

До певного моменту, ті, хто хотіли отримати п’ято років/96.560 км повної гарантії та 10 років/160.934 км гарантії на силовий агрегат, мали лише два варіанти: Kia чи Hyundai. Нині до переліку можна додати Mitsubishi з Eclipse Cross.

Детально про автомобіль Mitsubishi Eclipse Cross

Інтер’єр

Салон Mitsubishi Eclipse Cross є одним з найменших у сегменті, але укомплектований він досить непогано. В той час як кількість особистого і вантажного простору нижча середніх показників класу, на допомогу приходить заднє сидіння, яке можна посунути/нахилити/скласти, а заразом і змінити конфігурацію салону. Доступні функції, типу панорамного люку, підігріву заднього сидіння, приладової панелі на вітровому склі та покращеної інформаційно-розважальної системи, роблять інтер’єр Eclipse Cross набагато привабливішим і додають класовості. Загалом, салон привабливий і зручний, хоча і не дуже просторий.

Відео тест-драйв Mitsubishi Eclipse Cross 2019 року

Екстер’єр

Сучасний Eclipse Cross отримав незвичну стилізацію, риса, яка точно стане основною перевагою для одних і недоліком для інших. Краса це поняття суб’єктивне, врешті-решт. На відміну від більш традиційно стилізованих суперників, Eclipse Cross вирізняється похилою лінією задньої частини, що додає профілю більше схожості з спортивними позашляховиками, які зустрічаються у сегменті класу люкс.

Базова комплектація

Базова модель Eclipse Cross ES пропонує привід на передні колеса, аудіосистему з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, Bluetooth, USB, автоматичний клімат-контроль та легкосплавні диски коліс. Модель LE додає систему повного приводу, Apple CarPlay і Android Auto, 18-дюймові легкосплавні диски і камеру заднього виду. Модель SE гарантує попередження про сліпі зони, попередження про перехресний рух позаду, допомогу при зміні смуги руху, сервіс «Mitsubishi Connect», підігрів передніх сидінь та шкіряну обшивку керма.

Опційне обладнання

На додачу до косметичних покращень зовні і всередині, повністю оснащений Eclipse Cross SEL може похвалитися повним приводом, шкіряною обшивкою, електроприводом водійського сидіння, підігрівом передніх і задніх сидінь, підігрівом керма, покращеним 7.0-дюймовим дисплеєм, Apple CarPlay і Android Auto, сервісом «Mitsubishi Connect», аудіосистемою «Rockford Fosgate» на 9 динаміків, камерою кругового огляду, приладовою панеллю на вітровому склі та кнопковим запалюванням. Повний набір систем безпеки і допомоги включає: попередження про сліпі зони, попередження про перехресний рух позаду, допомогу при зміні смуги руху, попередження про можливе зіткнення та адаптивний круїз-контроль.

Під капотом

Стандартний 1.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун Mitsubishi Eclipse Cross пропонує 150 кінських сил і 250 Нм. Компонується він варіатором. Привід стандартно на передні колеса. Розгін відбувається за 11.1 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.2 л/100км у міському, 6.2 л/100км у заміському та 7.3 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 9.8, 6.5 та 7.7 л/100км відповідно. Розгін відбувається за 11.4 секунд. Як альтернатив пропонується 1.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 163 кінських сили і 250 Нм. Пару йому складає той самий варіатор. З приводом на передні колеса розгін відбувається за 9.3 секунд, витрата пального сягає рівня 7.0 л/100км у змішаному циклі. З повним приводом кросовер розженеться за 9.8 секунд, витративши 6.7 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 4 Series 2019
Огляд тест-драйву: BMW 4 Series 2019
Огляд тест-драйву: Volkswagen Passat 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Passat 2019