Огляд тест-драйву: Nissan 370 Z 2018

20 жовтня 2018

Яскравий Nissan 370Z 2018 це непересічна пропозиція. З одного боку перед нами спортивний автомобіль на два сидіння, придатний для повсякденного використання, з високим рейтингом надійності. Намагаючись знайти щось подібне, отримаємо менше потужності від Mazda MX-5 Miata, або помітно більший цінник від Porsche 718 Cayman/Boxster. З іншого боку, 370Z майже вичерпав себе з чутками про нову модель на горизонті. Між тим, нинішнє творіння Nissan пропонується у кузові купе і родстер, купе можна замовити у продуктивній версії Nismo.

Огляд тест-драйву: Nissan 370 Z 2018

Вам сподобається

Колишні виверти повертаються в моду. Тому добре збалансований автомобіль з заднім приводом і механічною коробкою передач, яким є 370Z, потішить багатьох. Драйву додасть V6 двигун і точна підвіска. Візуальне сприйняття у кожного своє, але 370Z, без сумніву, виглядає яскраво.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Технології важливі, тому шкода, що нинішній 370Z відстає в цьому плані. Лише моделям найвищої комплектації доступні USB порт і камера заднього виду. Елементи контролю не дуже добре відкалібровані.

Нове у 2018 році

Зовнішність купе і родстера трохи оновили, додавши чорне оздоблення головних і задніх фар. Оновлення добре поєднуються з свіжим дизайном 19-дюймових коліс. Двигун переглянули для кращої реакції дроселя. Версії з механічною коробкою отримали високопродуктивне зчеплення.

Враження від їзди

За винятком певних аспектів, Nissan 370Z має дуже захоплюючу натуру, яка вимагає певного рівня залученості. Чим більше ви вкладаєте, тим більше отримуєте. Водій чутиме все, що відбувається з шинами, вивчить ноти, які подає двигун при переході на вищі або нижчі передачі, та інтуїтивно відчуватиме скільки саме необхідно сили для натискання на педаль гальм. Купе і родстер почуваються наче вдома на крутому гірському серпантині. При тому, автомобіль вражає комфортом неквапливої поїздки вихідного дня, принаймні у стандартній формі. Неймовірний Nismo має більш суворий норов. Але у поточному році версія отримала нові, високопродуктивні шини «Dunlop», які, за словами Nissan, набагато тихіші за попередні «Bridgestones». Це не багато, але це крок у правильному напрямку.

Найкращі характеристики

Спортивні 370Z стали одними з перших автомобілів, у яких швидкість двигуна співпадала з загальною швидкість при пониженні передачі. Ця функція досить розповсюджена у наші дні, але вона залишається бонусом для водіїв, які не володіють технікою перегазовки. Водії, які з нею знайомі добре, можуть функцію вимкнути.

Купе і родстери 370Z використовують спереду дворичажну підвіску. Це вилилося у відмінну комбінацію плавності і точності. Завдяки таким технічним характеристикам Nissan 370Z задоволення отримують як азартні водії, так і ті, кому просто хочеться проїхатися з комфортом.

Детально про автомобіль Nissan 370Z

Інтер’єр

Продуктивний 370Z не вишуканий автомобіль у звичному розумінні, але пропонує набагато більше, ніж можна очікувати від двомісного купе зі збалансованою ціною. Активне поглинання шуму Nissan 370Z допомагає зробити салон затишним без додавання важких звукоізоляційних матеріалів. Три центральних прилади це данина оригінальній «Z» формі 1970-х, вони, до речі, рухаються разом з рульовою колонкою. Незважаючи на вік, рівень ергономіки автомобіля досить високий зі зручними сидіннями, містким багажним відділенням і продуманими відсіками попереду.

Відео тест-драйв Nissan 370Z 2018 року

Екстер’єр

Купе має класичну стилізацію з видовженим капотом і кузовом, який помітно нахиляється до задньої частини. Загалом, автомобіль досить короткий і широкий, але приземистість компенсується лінією даху, виразними лінями та розширеними крилами. Все разом добре працює. Продуктивна версія Nismo отримала більший передній спойлер і заднє крило. Дах родстера за лічені секунди ховається під накриттям.

Базова комплектація

Купе Nissan 370Z доступне у п’яти моделях: Sport, Sport Tech, Touring і Nismo Tech. Родстер можна обрати у Touring і Touring Sport комплектаціях. Усі моделі оснащені автоматичним клімат-контролем, Bluetooth, елементами управління аудіо і круїз-контролю на кермі, кнопковим запалюванням і функцією доступу без ключа, ксеноновими фарами та аудіосистемою на 6 динаміків. Моделі Touring додадуть сидіння з електроприводом і підігрівом, навігацію та обшивку під шкіру. Моделі Sport потішать більшими колесами і заднім спойлером. Модель Nismo пропонують більше потужності, жорсткішу підвіску, спортивні сидіння та різноманітні аеродинамічні додатки. Про безпеку дбають контроль стабільності, активні підголівники і 6 подушок.

Опційне обладнання

Основною опцією для автомобіля стала семиступінчаста автоматична коробка передач. Треба зважати ще й на те, що при додаванні опцій помітно підвищується ціна Nissan 370Z. Модель Sport з механічною коробкою можна доповнити 19-дюймовими колесами, диференціалом з обмеженим проковзуванням та аудіосистемою «Bose». Крім того, існує чимало додаткових елементів, які пропонуються як брендом, так і дилерами. Пакет «Aerodynamic» додасть передній дефлектор і задній спойлер.

Під капотом

3.7-літровий V6 двигун точно є однією з переваг 370Z. Стандартна версія пропонує 328 кінських сил і 363 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Розгін відбувається за 5.3 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 15.4 л/100км у міському, 7.8 л/100км у заміському та 10.6 л/100км у змішаному циклах. З опційною семиступінчастою автоматичною коробкою розгін відбувається за 5.6 секунд, а витрата пального становить 15.3, 7.8 і 10.5 л/100км відповідно. Більше потужності, а саме 344 кінських сили і 371 Нм, пропонує ще одна версія 3.7-літрового V6 двигуна. Компонується він виключно механічною коробкою. Сотні автомобіль досягає за 5.2 секунд. Витрата пального складає 15.4 л/100км у місті, 7.8 л/100км за його межами і 10.6 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Connect Transit 2018
Огляд тест-драйву: Ford Connect Transit 2018
Огляд тест-драйву: Toyota Sienna 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Sienna 2018