Огляд тест-драйву: Nissan 370 Z 2019

31 липня 2019

Їздячи на застарілій платформі і з не надто новою стилізацією, Nissan 370Z залишається привабливим варіантом. Чому? Тому що ви не знайдете інший спортивний автомобіль з таким запасом потужності за такі гроші. Звісно, ви можете обрати легший і більш спритний Mazda MX-5 Miata, але такого розгону як у 370Z він не запропонує. Ви також можете розщедритися на Porsche 718 Cayman/Boxste або Audi TT RS. Зважаючи на таке порівняння, пропозиція 370Z стає все вигіднішою і вигіднішою. Пропонується творіння Nissan у формі купе і родстера. Лінійка починається традиційно з базової моделі і закінчується вражаючим Nissan 370Z Nismo. На даний момент це єдине спортивне купе від Nissan, яке намагається не втратити своїх позицій до появи повністю нової моделі у майбутньому.

Огляд тест-драйву: Nissan 370 Z 2019

Вам сподобається 

Якщо ви шукаєте традиційний водійський досвід, позбавлений набридливих електричних «помічників», систем допомоги і автопілотів, Nissan 370Z 2019 ваш варіант. З хорошим розподілом ваги, приводом на задні колеса і потужним V6 двигуном, 370Z навіть не треба бути сучасним, щоб гарантувати необхідний драйв. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви повністю зосереджені на сучасних технологіях, Nissan 370Z не ваш варіант. Сучасні Chevrolet Camaro і Ford Mustang пропонують більше потужності, кращий перелік оснащення і вищий рівень комфорту. Меломани будуть шоковані присутністю CD програвача. 

Нове у 2019 році 

У поточному році Nissan зменшили кількість комплектацій, запропонувавши одну модель Sport Touring, замість Touring і Sport Te. Стандартним став моніторинг заднього виду, а родстеру більше не доступна механічна коробка передач.

Враження від їзди 

За винятком декількох недоліків, Nissan 370Z має захоплюючу натуру, яка дозволяє водієві насолоджуватися процесом їзди. Чим більше ви включаєтесь у гру з автомобілем, тим більше ви отримуєте. Водій відчуває що відбувається з колесами, швидко і безпомилково починає розуміти двигун і усвідомлює, коли саме необхідно змінити передачу, інтуїтивно натискаючи на гальма або відпускаючи їх саме тоді, коли це необхідно. Поїздка по звивистій дорозі це інший рівень задоволення, тут 370Z почувається наче вдома. Не позбавлений він і повсякденного комфорту, принаймні, у базовій формі. Модель Nismo помітно жорсткіша, у поточному році вона їздить на високопродуктивних шинах «Dunlop». 

Найкращі характеристики 

Колись підростаючі водії ще зі школи опановували техніку «heel-toe», сучасні підлітки віддалено здогадуються як виглядає важіль перемикання передач. Турбуватися, між тим, не треба, технологія «Synchro Rev Match» автоматично підлаштовує швидкість двигуна до швидкості руху. Водії, яким така технологія не подобається, можуть просто вимкнути її.

Спеціалісти Nissan оснастили 370Z передньою підвіскою зі здвоєним поперековим важелем, що дозволяє максимально точно і стабільно входити в повороти, залишаючись комфортним на прямих ділянках дороги. Варто пам’ятати, між тим, що 370Z це спортивний автомобіль, і при наїзді на нерівні ділянки дороги, він не буде ідеально спокійним.

Детально про автомобіль Nissan 370Z 

Інтер’єр 

Салон Nissan 370Z не пропонує рівня тиші як у люксовому автомобілі, але він більш ніж затишний при повсякденному використанні. Активне придушення шуму допомагає зробити салон тихим без додавання важких звукопоглинаючих матеріалів. Три прилади у центральній частині панелі виступають в якості нагадування оригінальної форми 70-х років, до того ж вони рухаються з рульовою колонкою, яка у свою чергу налаштовується по висоті. Навіть зважаючи на вік, 370Z гарантує досить високий рівень ергономіки. Сидіння, як не дивно, теж тішать високим рівнем комфорту. Позаду пасажирського сидіння передбачений додатковий простір для зберігання. У багажник спокійно влізає декілька сумок. 

Відео тест-драйв Nissan 370Z 2019 року

Екстер’єр 

Якщо базовий дизайн застарів, то версія 370Z 2019 року по-своєму чарівна. З класичним, видовженим капотом, задньою частиною у стилі «фастбек» і заниженою посадкою 370Z відтворює класичний образ моделей 240Z, від себе додавши більше масивності. Перейшовши до високопродуктивної моделі Nismo, ви отримаєте більше аеродинамічних ефектів, більше заднє крило, передній спойлер і агресивніші колеса. Родстер 370Z особливо привабливо виглядає з опущеним дахом.

Базова комплектація 

У поточному модельному році купе 370Z доступне у базовій, Sport, Sport Touring і Nismo моделях. Родстер можна обрати у базовій, Touring і Sport Touring комплектаціях. Усі моделі отримали автоматичний клімат-контроль, Bluetooth, елементи управління аудіо і клімат-контролю на кермі, функцію доступу і старту без ключа, камеру заднього виду, ксенонові фари і аудіосистему на 6 динаміків. Моделі Sport Touring постачаються з підігрівом, охолодженням і електроприводом сидінь, навігацією і обшивкою зі шкіри або замінника. Моделі Sport виділяються за рахунок більших коліс і заднього спойлера. Моделі Nismo потішать більшим запасом потужності, жорсткішою підвіскою, спортивними сидіннями і динамічними додатками. До переліку елементів безпеки потрапили контроль стабільності, активні підголівники і шість подушок. 

Опційне обладнання 

Більший перелік оснащення на пряму пов'язаний з рівнем комплектації. Наприклад, модель Sport можна доповнити технологією «Synchro Rev Match». На додачу ви отримуєте 19-дюймові колеса з легкого сплаву, диференціал з обмеженим проковзуванням і аудіосистему «Bose». Пакет «Aerodynamic» розширить комплектацію за рахунок переднього дефлектора і заднього спойлера. 

Під капотом 

За потужність моделей 2019 року відповідає 3.7-літровий V6 двигун на 328 кінських сил і 363 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід на задні колеса. Розгін до сотні відбувається за 5.3 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 15.4 л/100км у міському, 7.8 л/100км у заміському і 10.6 л/100км у змішаному циклах. З доступною семиступінчастою автоматичною коробкою передач витрата пального сягає 15.3, 7.8 і 10.5 л/100км відповідно. Моделі Nismo дістався двигун на 344 кінських сили і 371 Нм. Сотні купе досягає за 5.2 секунд, витрачаючи 15.4 л/100км у місті, 7.8 л/100км за його межами і 10.6 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volvo V90 2019
Огляд тест-драйву: Volvo V90 2019
Огляд тест-драйву: Nissan Frontier 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Frontier 2019