Огляд тест-драйву: Nissan Leaf 2019

16 травня 2019

Новий Nissan Leaf це просторий, зручний і стильний електричний автомобіль з пристойним переліком оснащення і збалансованою ціною. Стандартний Leaf з запасом ходу 93 км не здатний проїхати стільки ж як Chevy Bolt чи Tesla Model 3. Між тим, цього року представлено нову модель, яку назвали Leaf Plus з показником у 140 км. Новинка отримала батарею на 62 кВтгод і мотор з більшою віддачею, що дозволяє сотні досягти приблизно за 7.0 секунд, а це майже на секунду швидше, ніж стандартний Leaf.

Огляд тест-драйву: Nissan Leaf 2019

Вам сподобається

З такою стартовою ціною Nissan Leaf 2019 можна вважати одним з найкращих електричних автомобілів на ринку. Стандартний запас ходу у 93 км це більше, ніж більшість людей потребують при звичному, повсякденному використанні. В разі чогось незвичайного можна розраховувати на 140 км нової моделі Leaf Plus.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо це ваш єдиний автомобіль, готуйтеся до витрачання додаткового часу на зарядку під час дальніх подорожей. В такому випадку підключаємі гібриди типу Chevy Volt чи Ford Fusion будуть більш доречними. Крім того, при всьому азарті Leaf на такий спортивний як VW e-Golf чи Tesla Model 3.

Нове у 2019 році

Новинкою стала модель Leaf Plus з додатковим запасом потужності та запасом ходу. Як і стандартний Leaf вона отримала функцію нагадування про задні двері, яка не дасть водію піти, не перевіривши задні сидіння.

Враження від їзди

З хорошим запасом ходу і зручною системою зарядки сучасний Nissan Leaf може спокусити багатьох скептиків щонайменше на прогулянку. Ті, хто досі сумніваються у силах електричних автомобілів, переконаються у достатній потужності Nissan Leaf. Компактний Leaf вражає прямо зі старту і тішить маневреністю. Якщо намагатися описати водійський досвід, то найкраще підійде слово «безтурботний». Відсутній шум двигуна, та, що важливіше для таких автомобілів, завивання електричного мотору. Може чутися шум вітру чи коліс, але зовсім незначний. На відміну від першого покоління, сучасний Leaf відчувається більш міцним. Рульове управління легке, що відповідає основній місії Leaf, саме бути приємним, міським автомобілем. Новий Leaf Plus мало чим відрізняється, якщо не говорити про потужність. Його збільшена батарея важча, що знизило центр тяжіння і додало впевненості водієві. Нинішній Leaf поводиться і відчувається як повноцінний автомобіль.

Найкращі характеристики

Завдяки агресивній регенеративно-гальмівній установці управляти Leaf можна за допомогою лише однієї педалі, так звана технологія «ePedal». За відсутності ноги на педалі акселератора, автомобіль починає сповільнюватися, а якщо її туди не повернути, Leaf зупиниться повністю.  

Запропонована моделям SV і SL, система «Pro-Pilot Assist» це одна з напівавтоматичних систем Nissan, які дозволяють автомобілю як би керувати сам собою, хоча нога на педалі має бути. Адаптивний круїз-контроль підтримує безпечну дистанцію до транспортних засобів попереду, в той час як допомога руху по смузі утримує автомобіль від виїзду за лінію. За увімкненої системи «Pro-Pilot», Leaf здатний виконувати рульові рухи, але сюди не входять маневри на крутих поворотах.

Детально про автомобіль Nissan Leaf

Інтер’єр

Як усі продукти Nissan, Leaf має сучасний, просторий салон з натяком на елегантність. Домінуючу позицію на приладовій панелі у формі крила займає 7.0-дюймовий сенсорний дисплей інформаційно-розважальної системи, який відображає дані навігації та аудіо. Одразу під ним розташувалися традиційні кнопки для контролю вентиляційної системи, а ще нижче USB порти і кнопка запалювання. Прямо навпроти водія розташована приладова група з великим аналоговим спідометром та додатковий цифровий дисплей, який можна налаштувати для відображення даних систем. Салон передбачений для п’яти пасажирів, але чотирьом буде зручніше. Сидіння можуть бути обшиті тканиною чи справжньою шкірою. Передні сидіння вирізняються високим рівнем комфорту, в той час як задні можуть бути не настільки зручними для високих пасажирів.

Екстер’єр

Колись Leaf звинувачували у тому, що він більше нагадує амфібію, ніж звичайний автомобіль. Сучасні моделі  вражають виразним дизайном і привабливими формами. Новий Leaf виглядає скоріше як звичайний хетчбек чи, навіть, мініатюрний кросовер, чому сприяють С-подібні стійки даху. Саме завдяки останнім створюється ефект завислого у повітрі даху. Оригінальні фари, які нагадували очі комах, зникли, нині головні фари стали вужчими і опустилися нижче, а моделі вищої комплектації навіть отримали світлодіодні смужки. У передній частині виділяється хромована емблема, а замість решітки радіатора передбачена чорна панель з подібною до сітки вставкою з блакитними елементами. Великий люк, який приховує зарядний пристрій, вдало інтегрований у капот. Зарядна панель розташувалася під кутом 45о, що полегшило роботу з зарядним шнуром. Загалом виглядаючи як звичайний автомобіль, Leaf не забуває нагадувати про свою унікальність.

Базова комплектація

У 2019 році Nissan Leaf доступний у S, SV і SL комплектаціях. Базові моделі отримали 16-дюймові колеса, батарею на 62 кВтгод, зарядний пристрій на 6.6 кВтгод, систему нагадування про задні двері, технологію «ePedal» та екстрене автоматичне гальмування. Моделі SV гарантують 17-дюймові колеса, швидкий порт зарядки, шкіряне кермо, адаптивний круїз-контроль, систему «NissanConnect» з навігацією і Apple CarPlay/Android Auto. Топові моделі SL потішать світлодіодними фарами, підігрівом бічних дзеркал, шкіряними сидіннями, підігрівом керма, аудіосистемою «Bose» на 7 динаміків, моніторингом сліпих зон, камерою кругового огляду, системою контролю стану водія та попередженням про перехресний рух позаду. Моделі Leaf Plus так само доступні у S, SV і SL комплектаціях.

Опційне обладнання

Базову модель можна доповнити портом швидкої зарядки і портативним зарядним кабелем. Пакет «All Weather» комплектацію моделей S і SV розширює за рахунок підігріву керма і сидінь і підігріву бічних дзеркал. Опціями для «SV Tech» стали світлодіодне освітлення, 8 автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, портативний зарядний кабель, екстрене автоматичне гальмування, попередження про сліпі зони, електронне, стоянкове гальмо, система допомоги руху по смузі, попередження про перехресний рух позаду. Пакет «SL Tech» додає «ProPilot» і «Steering Assist», адаптивний круїз-контроль,  екстрене автоматичне гальмування з виявленням пішоходів та систему «Intelligent Lane Intervention».

Під капотом

За потужність моделей 2019 відповідає електричний мотор на 110 kW та літій-іонна батарея на 40 кВтгод. Привід на передні колеса. Запас ходу становить 93 км. Розгін Nissan Leaf відбувається за 7.9 секунд. Максимальна швидкість обмежується 144 км/год.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lincoln Navigator 2019
Огляд тест-драйву: Lincoln Navigator 2019
Огляд тест-драйву: Porsche Cayenne 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Porsche Cayenne 2019