Огляд тест-драйву: Nissan Maxima 2018

11 липня 2018

В якості флагману Nissan сучасний Maxima вдало поєднує стильну зовнішність і позитивну динаміку. Отримавши одну з найбільш радикальних стилізацій за всю історію бренду, Maxima стовідсотково привертає увагу. Двигун V6 на 300 коней і відкаліброване шасі наближують седан за параметрами ходу до нового Kia Stinger і дозволяють обійти Honda Accord і Chevrolet Impala. Окрім беззаперечної продуктивності, автомобіль отримав чималий перелік стандартного і доступного оснащення. Якщо говорити про недоліки, то до них слід віднести не дуже просторі задні сидіння і привід виключно на передні колеса.

Огляд тест-драйву: Nissan Maxima 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте седан зі збалансованою ціною, позитивною динамікою ходу, привабливою стилізацією, яка зазвичай асоціюється з Audi і Mercedes-Benz, розгляньте варіант Nissan Maxima 2018.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви перебуваєте у пошуках спортивного седану з просторими задніми сидіннями, декількома варіантами двигунів і більш традиційною стилізацією, подивіться в сторону Dodge Charger і Kia Stinger. Сучасні Toyota Avalon і Chevrolet Impala кращі в перевезенні пасажирів, але жоден з них не доставить такого задоволення.

Нове у 2018 році

У поточному році до Apple CarPlay і NissanConnect приєднався Android Auto. Крім того, нинішній рік відмітився збереженням Maxima SR Midnight Edition та двох таких бажаних систем, як система попередження про можливе зіткнення й автоматичне екстрене гальмування.

Враження від їзди

Рекламний слоган «спортивний автомобіль» звучить привабливо, але не варто плутати Nissan Maxima з BMW. Замість цього, краще розглянути Maxima як спортивний, вишуканий седан початкового рівня, який пропонує більше задоволення, ніж можуть гарантувати Camry або Accord. Потужність 300 коней V6 двигуна розподіляється на передні колеса за допомогою варіатора, що не є улюбленою формулою любителів гострих відчуттів. Між тим, варіатор седану вважається одним з найкращих в індустрії. Позитивним враженням сприяє наявність підрульових пелюсток і системи імітації переходів з передачі на передачу «D-Step». При значному навантаженні помітним стає паразитне силове підрулювання, але це чи не єдиний аспект, який вказує на докладання значних зусиль. Підвіска гарантує відмінне поглинання нерівностей дороги і точне входження в повороти. Нажаль, керму часом не вистачає зворотного зв’язку. Загалом, технічні характеристики Nissan Maxima потішать багатьох водіїв.

Найкращі характеристики

Стандартна для моделей Maxima інтелектуальна система попередження про можливе зіткнення йде далі, ніж звичні системи, які попереджають водія про дії транспорту попереду. Вона допомагає прогнозувати можливу надзвичайну ситуацію і відповідно реагувати.

До Apple CarPlay приєднався Android Auto, дозволивши решті власників смартфонів користуватися всіма звичними функціями через інформаційно-розважальну систему автомобіля. Так, водій отримує повний доступ до Pandora, Google Maps і музичних файлів.

Детально про автомобіль Nissan Maxima

Інтер’єр

Незважаючи на статус флагмана, п’ятимісний Maxima трохи менший всередині, ніж коротший Nissan Altima. Хоча до атмосфери Maxima більш традиційному Altima далеко. Моделі вищого рівня приваблюють діамантовими строчками приладової панелі і дверей. Позитивних відчуттів додає 8.0-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи з багатофункціональним перемикачем. Водій і передній пасажир легко знайдуть зручну позицію завдяки автоматичним режимам налаштування сидінь і керму, яке регулюються по куту і вильоту. Заднім пасажирам пощастило менше, особливо, якщо вони високого зросту. Але, незважаючи на це, салон Nissan Maxima приємне місце для перебування.

Екстер’єр

Компанія добряче почаклувала над стилізацією Maxima. Центральну позицію передньої частини займає решітка радіатора, і навіть якщо ви від неї не в захваті, точно знатимете, який автомобіль наближається. Боки не були обділені увагою. Дах седану, наприклад, наче парить над корпусом, що стало можливим завдяки продуманій роботі з кольорами. Самі боки відмічені характерними лініями. Задня частина, на яку рідко звертають особливу увагу, може похвалитися виразними фарами, двома вихлопними патрубками і хромованим капюшоном над номерним знаком.

Базова комплектація

Стандартними елементами оснащення для всіх Maxima стали світлодіодні головні фари і деталі задніх вогнів. Базова модель Maxima S постачається з «NissanConnect», 8.0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи, голосовим контролем, пошуком Google, Bluetooth, двома USB-портами, Apple CarPlay і Android Auto. Стандартними також є: 8 автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, круїз-контроль, кнопкове запалювання, функція доступу без ключа і камера заднього огляду. Кольоровий 7.0-дюймовий інформаційний екран між приладами входить у базу всіх моделей. Про безпеку дбають система попередження про можливе зіткнення і автоматичне екстрене гальмування.

Опційне обладнання

Компанія опції додає до відповідних комплектацій, замість того, щоб розподіляти їх по пакетам. Зі шкіряною обшивкою, підігрівом передніх сидінь і бічних дзеркал зі світлодіодними сигналами повороту, передніми і задніми сенсорами паркування, навіть Maxima SV виглядає привабливо. Моделі SL і Platinum отримують: панорамний люк на дві панелі, покращену аудіосистему, систему попередження про сліпі зони з попередженням про перехресний рух позаду й адаптивний круїз-контроль. Спортивна SR втрачає панорамний дах, але отримує більші колеса. Топова Platinum може похвалитися: системою виявлення рухомих об’єктів, системою спостереження за станом водія і камерою кругового огляду.

Під капотом

За потужність седану відповідає єдиний силовий агрегат. Бензиновий 3.5-літровий V6 двигун Nissan Maxima пропонує 300 кінських сил і 354 Нм. Компонується він варіатором. Витрата Nissan Maxima становить 10.7 л/100км у міському, 7.8 л/100км у заміському та 9.4 л/100км у змішаному циклах.  

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru WRX 2018
Огляд тест-драйву: Subaru WRX 2018
Огляд тест-драйву: BMW X6 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X6 2018