Огляд тест-драйву: Nissan Murano 2021

29 березня 2021

New Nissan Murano 2021 року - дворядний позашляховик середнього розміру. Ніссан Мурано - відмінний автомобіль на кожен день. У нього просторий п'ятимісний салон, зручна інформаційно-розважальна система, багато стандартних функцій безпеки, бадьорий і економний двигун V6. Крім того, Nissan Murano випускається в кузові кабріолет. 

Купити новий автомобіль Нісан Мурано 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Проте дизайн інтер'єру Murano вже застарів, вантажний простір невеликий для позашляховика середнього розміру, а похила лінія даху погіршує оглядовість ззаду. Тягова здатність моделі становить 680 кг, що також обмежує корисність позашляховика.

Нове в 2021 році 

  • Пакет розширених засобів допомоги водієві Safety Shield 360 перетворений в стандарт для всіх версій.
  • Додатковий пакет Special Edition додає підігрів передніх сидінь та інші функції в комплектацію SV.

Кому варто купити?

Nissan Murano 2021 року варто розглянути, якщо вам потрібен зручний і економічний позашляховик середнього розміру для повсякденних поїздок. 

Нове або б/у авто? 

Nissan зробив серйозне оновлення безпеки Murano до 2021 року. Раніше необов'язковий набір функцій допомоги водієві Safety Shield 360 став стандартним для всієї лінійки.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Перейдемо до інших оновлень. Nissan замінив пакет SV Premium на пакет Special Edition з панорамним дахом, камерами кругового огляду, колесами діаметром 20 дюймів і салоном з екошкіри. 

Новий Nissan Murano однозначно краще попередника в плані безпеки. Однак, якщо ви знайдете автомобіль минулих років в топовій комплектації з усіма помічниками водія, це буде відмінним варіантом. 

Nissan Murano або Nissan Rogue

Компактний Nissan Rogue 2021 роки зазнав серйозних змін і за багатьма параметрами перевершує свого брата Murano. Новий Rogue може похвалитися розкішним стилем салону, просунутою інформаційно-розважальною системою, зручними сидіннями і великим вантажним відсіком. Він набагато спортивніший і маневреніший, ніж Murano. Хоча Ніссан Мурано - гарне співвідношення ціни і якості для кросовера, Rogue пропонує багато стандартних функцій безпеки за набагато нижчою ціною. Подивіться на Rogue перед покупкою Мурано.

Nissan Murano або Ford Edge

Ford Edge знаходиться в схожій ситуації, що і Murano. Дворядний Edge їздить комфортно, в ньому багато місця для пасажирів, і він забезпечує хорошу економію палива для автомобіля такого розміру. Це нормально для повсякденних поїздок, але немає Х-фактора, який виділяє його. Інтер'єр та інформаційно-розважальна система застаріли, а вантажний простір менший середнього. Edge швидше прискорюється, але Murano пропонує кращу віддачу від витрачених коштів.

Салон

Новий Nissan Murano 2021 року - це дворядний п'ятимісний позашляховик. Передні сидіння мають м'яку амортизацію і залишаються дуже зручними навіть після довгих годин в дорозі. Попереду досить місця над головою і для ніг для більш високих пасажирів. Задні крісла також просторі і комфортні для пари дорослих або трьох дітей. Оглядовість спереду і з боків Murano хороша, хоча ззаду обмежена похилою лінією даху.

Nissan Murano має 900 літрів вантажного простору з вертикальними задніми сидіннями і 1890 літрів зі складеними. Це один з найменших багажників в класі середньорозмірних позашляховиків, який тьмяніє перед конкурентами. 

Nissan зробив для Murano продуманий інтер'єр з претензією на розкіш. Він відрізняється безліччю м'яких на дотик пластикових і шкіряних поверхонь, особливо в топових комплектаціях. Це надає позашляховику висококласної атмосфери, але є одне “але”. Компонування салону Nissan Murano 2021 не змінилося з моменту останнього рестайлінгу позашляховика в 2015 році. Інтер'єр виглядає застарілим в порівнянні з сучаснішими конкурентами.

Murano оснащений інформаційно-розважальною системою з 8-дюймовим сенсорним екраном. Меню прості, а дисплей доповнений декількома фізичними кнопками і ручками, що спрощує налаштування звуку і клімату під час водіння. Проте графіка на сенсорному екрані виглядає трохи застарілою. 

Незалежно від обраної комплектації позашляховика, ви отримаєте навігацію, Apple CarPlay і Android Auto, а також порти USB в різних частинах салону.

Відео тест-драйв Nissan Murano 2021 року

Технічні характеристики 

Ніссан Мурано 2021 року ховає під капотом двигун V6, об'ємом 3.6 л і потужністю 260 л. с., в парі з безступінчатою автоматичною трансмісією (CVT). У Nissan Murano в стандартній комплектації передній привід, а повний можна отримати за додаткову плату. 

Двигун V6 виглядає потужним і відмінно справляється з поїздками Murano містом. Прискорення плавне і досить швидке - 7.5 секунд до першої сотні на спідометрі. Якщо вирішили купити новий Nissan Murano 2021, враховуйте, що варіатор притупляє реакцію дросельної заслінки і позашляховик іноді повільно розганяється на середніх і високих швидкостях. Це також може привести до гучного гудіння двигуна, особливо на довгих спусках. Це не завадить поїздкам, якщо ви звикли до варіатора.

Ніссан Мурано 2021 демонструє економну витрату палива: 10.2 л/100 км в змішаному циклі. Це досить хороший показник для класу.

Зовнішній вигляд Murano може бути спортивним, але його динаміка руху часто доводить зворотне. Позашляховик плавно ковзає по нерівній дорозі і зберігає стійкість на поворотах, гальма забезпечують прекрасне гальмівне зусилля. Одна іноді погано відчувається зворотній зв’язок рульового управління, що робить Murano кілька незручним для парковки і маневрування на низьких швидкостях.

Nissan Murano розрахований тільки на буксирування 680 кг. Це дуже мало для позашляховика середнього розміру. 

Безпека

Новий Nissan Murano 2021 року отримав загальний рейтинг безпеки 5/5 зірок, 5/5 зірок в лобових і бічних краш-тестах, а також 4/5 зірки в тестах на перекидання від Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США.

Розміри і вага 

Довжина кузова позашляховика Мурано становить 4.9 м. Споряджена маса коливається від 1738 до 1892 кг. 

Можливі комплектації 

Nissan Murano 2021 року випускається в чотирьох комплектаціях: S, SV, SL і Platinum. Для поціновувачів нестандартних рішень Ніссан пропонує Мурано в версії двухдверного кабріолета на базі позашляховика. Всі автомобілі оснащені двигуном V6 потужністю 260 кінських сил, безступінчатим варіатором і переднім приводом. Повний привід доступний в будь-якій комплектації.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Stelvio 2021
Купити новий Альфа Ромео Стельвіо на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Volvo XC90 2021
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volvo XC90 2021