Огляд тест-драйву: Nissan Pathfinder 2019

20 вересня 2019

Нинішнє покоління Nissan Pathfinder це сучасні позашляховики з трьома рядами. Одним з основних аспектів, який виділяє їх на фоні суперників, є потужний V6 двигун на 284 кінських сили. Що стосується решти, то Pathfinder відповідає вимогам сьогодення завдяки наявності системи уникнення зіткнення і моніторингу сліпих зон, залишаючись в лідерах, коли мова заходить про безпеку. Потішить простотою використання інформаційно-розважальна система. Між тим, суперники у Nissan серйозні Honda Pilot, Toyota Highlander, Mazda CX-9, Chevrolet Traverse, Volkswagen Atlas і Ford Explorer.

Огляд тест-драйву: Nissan Pathfinder 2019

Вам сподобається 

Якщо вам подобається політика бренду і ви в захваті від його V6 двигунів, які, без сумніву, заслуговують на похвалу, Nissan Pathfinder 2019 може стати вдалим варіантом. Не надто значний перелік переваг, але, якщо брати в цілому, то майже кожен суперник пропонує щось подібне.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви хочете гібрид, Pathfinder не підійде. У такому випадку варто поглянути в сторону Toyota Highlander. Якщо потрібно розмістити вісьмох людей у салоні, є сенс розглянути Chevy Traverse.

Нове у 2019 році 

Нинішні моделі Pathfinder мають задні сенсори паркування та два Type-C USB порти нового дизайну на ряду з вже існуючими Type-A USB портами. Стандартними для моделі SV стали адаптивний круїз-контроль і моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду. Топові моделі доповнили світлодіодними фарами. Розширився перелік кольорів кузова.

Враження від їзди 

Що тут скажеш, двигун V6 дійсно хороший. Стартуючи з мертвої точки чи виконуючи маневр обгону, автомобіль завжди почувається впевнено. Стандартно розподіляє потужність на передні колеса, або на всі, в разі наявності системи повного приводу, варіатор. Таке поєднання не користується популярністю. Подібні силові агрегати мають тенденцію до не надто швидкої реакції. Між тим, Nissan активно використовують саме їх, досягши рівня, коли варіатор відчувається як звичайна автоматична коробка. Моделі з повним приводом отримали налаштування максимального кута повороту керованих коліс для пересування по нерівним і слизьким поверхням. У межах міста якість ходу і рівень комфорту непогані, але абсолютної м’якості очікувати не варто. Хоча, невеликі розміри Nissan Pathfinder навпаки роблять його більш ніж підходящим для міського пересування. 

Найкращі характеристики 

Всі ми час від часу забуваємо щось на задньому сидінні. Це знайома ситуація. Тому Nissan запропонували систему, яка контролює, чи відкривалися задні двері на початку подорожі, і, якщо вони не відкривалися наприкінці, подає сигнал. 

Чимало сучасних автомобілів стандартно постачається з автоматичним екстреним гальмуванням. І це добре, що у Pathfinder система теж є. Використовуючи ряд сенсорів, система зчитує дистанцію до транспортного засобу попереду, подає візуальні і аудіо сигнали в разі швидкого скорочення цієї відстані, і автоматично застосовує гальма, якщо водій не реагує. 

Детально про автомобіль Nissan Pathfinder

Інтер’єр 

При можливості розмістити сімох людей, салон Nissan Pathfinder пропонує достатньо простору на перших двох рядах. Але, як і у випадку більшості подібних автомобілів, третій ряд сидінь краще залишити самим малим і спритним пасажирам. Сидіння другого ряду не тільки відкидаються, а й посуваються, що полегшує доступ до останнього ряду. Ті, хто опиняться попереду, включно з водієм, будуть раді попрацювати з 8.0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи. Рівень ергономіки в цілому по салону досить високий, свій внесок робить сидіння водія, яке налаштовується по висоті. Стандартно багажник Nissan Pathfinder вміщає 453 літри. Об’єм можна збільшити до 1330 літрів, склавши останній ряд. При обох складених рядах об’єм становить 2237 літрів.

Відео тест-драйв Nissan Pathfinder 2019 року

Екстер’єр 

Бренд не надто експериментує зі стилем, роблячи ставку на дещо консервативного, але привабливого Pathfinder. Це не погано, з’являється можливість завоювати нових прихильників, не втративши старих. Позашляховик пропорційний і зовсім не виглядає старомодним. Доступний люк даху додає відчуття простору. Функція відкривання дверей багажника жестом у моделях вищої комплектації додає класовості.

Базова комплектація 

Сучасний Nissan Pathfinder доступний у S, SV, SL і Platinum комплектаціях. Базова модель S постачається з відмінним V6 двигуном, 18-дюймовими колесами з легкого сплаву, 8.0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи, кнопковим запалюванням, задніми сенсорами паркування, клімат-контролем 3-х зон, чотирма USB Type-A портами і двома USB Type-C портами, аудіосистемою на 6 динаміків з HD радіо і CD програвачем, системою уникнення зіткнення і системою сповіщення «Rear Door Alert». 

Опційне обладнання 

Система повного приводу опційна для всіх версій Pathfinder 2019. Модель SV отримала моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду, адаптивний круїз-контроль, навігацію, підігрів керма, передніх сидінь і бічних дзеркал та буксирувальний пакет. Модель SL виділяється шкіряною обшивкою і функцією активації дверей багажника рухом.  Її комплектацію можна розширити за рахунок 20-дюймових коліс з легкого сплаву, аудіосистеми «Bose» і панорамного люку даху. Топова Platinum має все, що у попередніх моделей разом, плюс можливість отримати розважальну систему для задніх сидінь.

Під капотом 

Єдиним для моделей 2019 року став 3.5-літровий V6 двигун на 284 кінських сили і 351 Нм. Компонується він варіатором. Привід стандартно на передні колеса. Витрата Nissan Pathfinder перебуває на рівні 11.8 л/100км у міському і 8.7 л/100км у заміському циклах. З доступним повним приводом позашляховик витрачає 12.4 л/100км у місті та 9.0 л/100км за його межами.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Velar 2019
Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Velar 2019
Огляд тест-драйву: Audi Q3 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi Q3 2019