Огляд тест-драйву: Nissan Sentra 2018

2 березня 2018

Місткий і компактний седан Nissan Sentra користується попитом у автомобілістів, які шукають спортивний 4-дверний автомобіль і, в той же час, мають обмежений бюджет. У своєму сьомому поколінні дана модель пропонує різноманіття комплектацій, в тому числі тюнінговані SR Turbo і Sentra Nismo на 188 к.с. Рівняючись на середньорозмірний Nissan Altima, Sentra без вагань розміщує 5 осіб і поставляється з довгим списком зручностей і новітніх технологій, включаючи адаптивні системи круїз-контролю і автономного гальмування. У 2018 році доступний вибір між механічною коробкою передач і безступеневою. Базова версія Sentra S починає ціновий діапазон від 17000 доларів. Основними конкурентами є Honda Civic, Toyota Corolla, Ford Focus і Chevy Cruze, але Nissan Sentra більш просторий, аніж більшість з них, що стало причиною популярності та широкого поширення. Sentra має прекрасну репутацію завдяки надійності, комфорту і стилю, що високо цінується власниками цієї моделі. Але якщо ви шукаєте продуктивний хетчбек, варто придивитися до VW Golf, Mazda3 або Chevy Cruze.

Огляд тест-драйву: Nissan Sentra 2018

Що нового в 2018 році?

Автоматичне екстрене гальмування тепер стандартне у всіх комплектаціях, крім Sentra Nismo і представників з механікою. Монітор камери заднього огляду і 5-дюймовий кольоровий екран теж є стандартними навіть в базовій версії S. Sentra SV тепер стала володарем 16-дюймових коліс і стандартного двозонного клімат-контролю.

Враження від поїздки

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Поїздка в Sentra зручна, а оглядовість – відмінна. Салон не тільки просторий, але й ізольований від зайвого шуму. На ньому приємно їхати містом, але й поїздка з одного кінця країни в інший анітрохи не створить дискомфорту. Скаржитися на нестачу потужності не доводиться, але при їзді по гірських дорогах з декількома пасажирами в салоні вам може захотітися більшого. Sentra SR Turbo та Sentra Nismo з турбонаддувом є швидшими і цікавішими для їзди. Однак навіть в Nismo рульове управління не найкраще в класі, але гальмівна система досить сильна. Sentra, як і раніше, використовує застарілу конструкцію задньої підвіски, поступаючись поворотним здібностям більш спортивних Honda Civic, Mazda3 і Ford Focus.

Стандартною функцією на всіх Sentra, крім S-версії з механічною коробкою передач, є активний Understeer Control, який також оснащує Nissan Altima. Цей контроль покращує як продуктивність, так і загальний рівень безпеки, злегка гальмуючи передні колеса з внутрішньої сторони під час поворотів, що збільшує тягу і поворотні можливості. Не дивлячись на те, що передньопривідний Sentra – один із найдоступніших седанів від Nissan, він пропонує достатню кількість активних систем безпеки, що варте похвали. Автоматичне аварійне гальмування тепер стандартне на всіх версіях з варіатором, крім Sentra Nismo. Також доступні: інтелектуальний круїз-контроль, моніторинг сліпих місць і попередження про задній перехресний рух.

Детальніше про новий Nissan Sentra 2018 року

Інтер'єр

Салон Nissan Sentra є одним з найбільш просторих у своєму класі, і за американськими мірками відноситься до салонів середньорозмірних авто. Там достатньо місця для п'яти чоловік, задні пасажири вільно можуть розмістити ноги, а багажник розрахований на 427 л. Заднє сидіння розкладається за схемою 60/40. Передні сидіння зручні, внутрішнє планування просте, а панель інструментів інтуїтивно зрозуміла. Оздоблення салону виконане з висококласних матеріалів, включаючи м'які дверні підлокітники для посилення комфорту під час довгих поїздок.

Екстер'єр

На відміну від свого меншого незграбного брата Nissan Versa, Sentra 2018 року пропорційніший і привабливіший. Його дизайн імітує форму більшого седана Altima від Nissan з витонченими лініями і скульптурними крилами, а в поєднанні з ефектними фарами і стильною решіткою радіатора, додає моделі висококласний вигляд. Версії SL і SR оснащуються світлодіодними фарами ближнього світла. Дизайн коліс доповнює сучасний стиль, а Sentra Nismo має темні акценти з хрому, стилізовану передню і задню кришки бампера і червону полоску.

Стандартна комплектація Nissan Sentra 2018 року

Базова версія S оснащується 6-ступеневою механічною коробкою передач, трьома режимами руху – Eco, Normal і Sport – і стандартним кондиціонером. Сюди також включається: Bluetooth-телефонія і аудіо-інтеграція, USB-порт, функція безключового входу, електролюмінісцентні датчики, силові склопідйомники і дзеркала з електроприводом, круїз-контроль, автоматичні фари й аудіосистема на чотири динаміки. Для збільшення вантажного простору спинки задніх сидінь складаються за схемою 60/40. У 2018 році версії SV, SR і SL стандартно поставляються з варіативною коробкою передач і оснащуються Automatic Emergency Braking.

Додаткове обладнання

Sentra SL може виявитися найоптимальнішим вибором серед запропонованих варіантів, але комплектація SR не залишить вас байдужими: світлодіодні фари ближнього світла, збільшені 17-дюймові легкосплавні колісні диски і безключове запалювання, вона також може бути оснащена модернізованою аудіосистемою, яка включає в себе 5.8-дюймовий екран і навігацію. SR і SL мають зовнішні дзеркала з підігрівом, а SL – люк і шкіряну оббивку. Інші доступні елементи розкоші включають в себе Nissan Voice Recognition і довгий список систем безпеки (інтелектуальний круїз-контроль, попередження про сліпі місця і задній перехресний рух). Sentra Nismo отримує: спортивні сидіння, червоні акценти інтер’єру і рульове колесо, покрите замшею і шкірою.

Технічні характеристики Nissan Sentra

У 2018 році S, SV, SR та SL поставляються з 1.8-літровим 4-циліндровим двигуном на 130 к.с. (124 кінських сил з безступеневою трансмісією), залишаючись одними з найменш потужних в класі. Витрати пального складають 7.4 л/100 км у змішаному циклі. Чотирициліндровий двигун Nissan Sentra SR Turbo має об’єм 1.6-літра і турбонаддув, генеруючи більш респектабельну 188-кінську потужність. У 2018 році варіатор Nissan Sentra (CVT) прискорює автомобіль з особливою магією і передача потужності не викликає нарікань при стрімкому русі вперед. Передбачена також 6-ступенева механічна коробка передач, але тільки на базовій версії, SR Turbo і Sentra Nismo, що насправді завдає шкоди економії пального – 7.8 л/100 км.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 4 Series 2018
Огляд тест-драйву: BMW 4 Series 2018
Огляд тест-драйву: Honda CR-V 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda CR-V 2018