Огляд тест-драйву: Nissan Versa 2018

16 травня 2018

При збалансованій стартовій ціні Nissan Versa - це доступний, зручний і економічний компактний седан з просторим салоном, великим багажним відділенням і популярними функціями. Наприклад, Versa став найдешевшим новим автомобілем у США, обійшовши Hyundai Accent, Kia Rio, Toyota Yaris iA, Chevy Sonic, Ford Fiesta і Mitsubishi Mirage. У базовій моделі Versa S використовується п’ятиступінчаста механічна коробка, але з Versa S Plus ви отримуєте: автоматичну коробку, Bluetooth, спойлер та круїз-контроль. Покупцеві запропонована топова модель Versa SV. За потужність відповідає 1.6-літровий чотирьохциліндровий двигун, який, між тим, вважається слабким навіть для свого класу.

Огляд тест-драйву: Nissan Versa 2018

Вам сподобається

Бажаючим отримати новий автомобіль за найнижчою ціною, варто розглянути варіант Ніссан Верса. Але не лише низькою ціною приваблює нинішній Versa, потішить він хорошим рівнем економії пального і просторим салоном. А багажне відділення вважається одним з найкращих у класі.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Сучасний Versa доступний виключно як седан. Тому, якщо ви шукаєте невеликий, економний хетчбек, погляньте у сторону Nissan Versa Note. Крім того, приваблива стартова ціна змусить вас самостійно відкривати і закривати вікна. Коробка передач у базової моделі механічна.

Нове у 2018 році

У поточному році седан отримав декілька оновлень. Компанія додала стандартні передні підголівники з налаштуванням, лампу для читання карти і склоочисники з різними швидкостями. Серед кольорів з’явився «Deep Blue Pearl».

Враження від їзди

Дивлячись на ціну седану, легко подумати, що їздити і шуміти він буде як старезний поштовий диліжанс. Невільно спадає на думку ще й те, що швидкість недосяжна, а водійське сидіння буде нагадувати коробку в плані зручності. Але це не так. Модель SV доставляє позитивні враження, які отримуєш, сидячи за шкіряним кермом. Седан комфортний, достатньо затишний і чудово тримається дороги. Звісно, таких відчуттів як у Mercedes очікувати не варто, так само як не варто розраховувати на азарт спортивного автомобіля, але Versa спритний, а чотирьохциліндровий двигун має достатньо потужності. До того, що покупець отримує, варто віднести хороше відчуття керма, невеликий радіус повороту, відмінну видимість, зручні сидіння і простір. Стандартною стала механічна коробка на п’ять ступенів, у якості альтернативи запропонований варіатор.

Найкращі характеристики

При 260 см колісної бази, що є значним показником для класу компактних седанів, Ніссан Верса вражає об’ємом. Пасажирам пощастить отримати 94 см особистого простору, а це більше, ніж у Chevy Sonic, Ford Fiesta, Hyundai Accent і Kia Rio.

Такого задоволення від їзди і потужності як у деяких суперників, Versa можливо не пропонує, але рівень економії пального вражає. З варіатором седан витрачає 7.6 л/100 км у місті та 6.1 л/100 км за його межами.

Детально про автомобіль Nissan Versa

Інтер’єр

Салон нинішнього Versa зручний, ергономічний і продуманий. До того ж, він один із найпросторіших у класі. Задні пасажири отримують 94 см особистого простору. Подбали і про високих пасажирів, вони не зачеплять стелю головою. Об’єм багажного відділення становить 0.4 м3, який збільшується при складених спинках сидінь. Дизайн вишуканим назвати не можна, поверхні вкриті простими матеріалами. Кнопки, які відповідають за кондиціонер і підігрів, зручні у використанні, а інформаційно-розважальна система інтуїтивна у розумінні. Завдяки керму, яке регулюється по куту і вильоту, та кріслу з регуляцією по висоті, водій отримує комфортну позицію.  

Екстер’єр

Під певним кутом Versa легко переплутати з більшими і дорожчими Nissan Sentra і Altima. При 260 см колісної бази і 445.5 см загальної довжини, представник Nissan виділяється у класі компактних седанів. Виразності зовнішності додають хромоване облицювання решітки радіатора, хромовані ручки дверей та зовнішні дзеркала у колір кузова. Високі двері полегшують процеси посадки і висадки, а значне заднє сидіння дозволяє легко встановлювати дитяче крісло. У моделях SL і SV покупець отримує литі диски коліс і протитуманні фари, як частину пакету «Special Edition».

Базова комплектація

Модель Versa S інакше як базовою не назвеш з кондиціонером повітря, електроприводом дзеркал, аудіосистемою на 4 динаміки, телескопічним рульовим колесом, бортовим комп’ютером, Bluetooth, передніми дисковими гальмами, сталевими дисками коліс і обігрівачем заднього скла. Все це доповнюється механічною коробкою передач і механічними вікнами. Бажаючим отримати електропривод вікон і дверних замків, круїз-контроль, водійське сидіння, яке регулюється по висоті, або дистанційний доступ до багажного відділення, варто перейти до моделей S Plus або SV.

Опційне обладнання

Перехід до іншої моделі - це найкращий спосіб отримати бажане обладнання. Так, моделі SV запропонують: водійське сидіння з 6 режимами налаштування, складне заднє сидіння, кращу обшивку і покращену аудіосистему з USB-портом. Топова модель SV постачається з кнопковим запалюванням, навігаційною системою з мобільними додатками і 15-дюймовими литими дисками коліс. Усі моделі Versa, окрім базової, отримали варіатор. Єдиним пакетом став «Special Edition» з можливістю програвати музику через Bluetooth, шкіряним кермом, 5.0-дюймовим кольоровим дисплеєм, склоочисниками зі змінною швидкістю, протитуманними фарами і супутниковим радіо. Окремо доступними стали чорні литі диски коліс.

Технічні характеристики

Передньопривідний Ніссан Верса доступний з єдиним 1.6-літровим чотирьохциліндровим двигуном на 109 кінських сил 145 Нм. Не багато, але цього вистачає для компактного седана. Крім того, з варіатором замість стандартної механічної коробки можна розраховувати на показник витрати 7.6 л/100 км у місті та 6.1 л/100 км за його межами.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Edge 2018
Огляд тест-драйву: Ford Edge 2018
Огляд тест-драйву: Volkswagen Beetle 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Beetle 2018