Огляд тест-драйву: Porsche Cayenne 2018

13 липня 2018

В елітному світі продуктивних кросоверів класу люкс важко конкурувати з тим, що пропонує Porsche Cayenne. Після 15 років існування Cayenne стає тільки кращим. Покупці з нетерпінням очікують на появу нових моделей 2019, тим не менше, навіть версії поточного року мають що запропонувати, йдучи колесо в колесо з BMW X5, Mercedes-Benz GLE-Class і Land Rover Range Rover Sport. Кросовер пропонується у декількох комплектаціях, починаючи екологічно-дружнім Porsche Cayenne S E-Hybrid 2018 і закінчуючи вражаюче потужним Turbo S. Продуктивність автомобіля може зрівнятися хіба що з його вишуканістю.

Огляд тест-драйву: Porsche Cayenne 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте п’ятимісний кросовер, але мрієте про спортивний автомобіль, Porsche Cayenne до ваших послуг. Починаючи хорошим переліком двигунів, закінчуючи неймовірними опціями, Cayenne створювався для задоволення власника і вражаючих поглядів оточуючих.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Не всі можуть собі дозволити автомобіль з шістьма цифрами у ціннику. Так, на ринку представлені більш доступні Infiniti QX60, Audi Q7 і Acura MDX. До того ж, утримувати Cayenne теж не з дешевих задоволень.

Нове у 2018 році  

Дебют абсолютно нового Cayenne очікується цієї осені, тому поточні версії залишилися без змін.

Враження від їзди

Слово «повільний» ніколи не асоціювалося з Cayenne, так само, як «незручний» або «невишуканий». Кросовери вражають тих, кому пощастило опинитися за кермом. Відчуття швидкості гарантоване. Навіть S E-Hybrid сотні досягає за 5.0 секунд. Модель Cayenne з V6 турбодвигуном до 100 км/год розганяється за 6.2 секунди. Версія Turbo S сотню розіб’є за 4.1 секунду. Але Cayenne це набагато більше, ніж просто швидкість. Точність входження в повороти вражає, і це з урахуванням того, що перед нами кросовер. А налаштування восьмиступінчастої автоматичної коробки передач знаходяться поза уявленнями про досконалість. Все це загорнуте в одну з найбільш вишуканих обгорток і приправлене комфортом. Технічні характеристики Porsche Cayenne 2018 змусять посміхнутися своїх власників.  

Найкращі характеристики

Відсилаючи додаткову порцію потужності на зовнішню частину колеса при повороті, система «Torque Vectoring Plus» від Porsche сприяє покращенню маневреності і зчеплення. Поєднуючись з відмінними налаштуваннями підвіски, «Torque Vectoring Plus» є однією з основних причин, чому кросовер не належить до числа звичайних.

Коли автомобіль здатний пересуватися настільки швидко, як це робить Cayenne, добре знати, що є сила, здатна його зупинити. Як опція пропонуються керамічні композитні гальма.

Детально про автомобіль Porsche Cayenne

Інтер’єр

Так як і очікується від автомобіля з такою емблемою, салон Porsche Cayenne не має собі рівних. Естетика і майстерність поєднуються з функціональністю, у спосіб підвладний виключно Porsche. Інтер’єр вражає м’якою, стьобаною шкірою, розкішними вставками з дерева і металевими акцентами. Задні пасажири насолодяться сидіннями, які можна посунути або нахилити, і переглядом улюбленого відео на LCD екранах, вмонтованих у спинки передніх сидінь. Єдине, що спантеличує, це велика кількість дрібних кнопок і перемикачів на приладовій панелі.

Екстер’єр

Незважаючи на популярність першого покоління, воно ніколи не отримувало жодних нагород за зовнішню привабливість. Друге покоління, яке з’явилося у 2011 році, стало законодавцем стандартів для атлетичних кросоверів зі спортивною поставою і пропорціями. З будь-якого кута вигадливі вигини автомобіля сповіщають про продуктивність. Найшвидше розпізнати яка перед вами модель можна за допомогою гальм: срібні дісталися Cayenne S і Cayenne S E-Hybrid, червоні – продуктивним Turbo і GTS. Моделі Turbo S отримали жовті керамічні гальма.

Базова комплектація

Цьогорічний Cayenne представлений у шести комплектаціях: базовій, S, S E-Hybrid, GTS, Turbo and Turbo S. Незалежно від моделі всі Cayenne отримали: систему повного приводу, двері багажника з електроприводом і налаштуванням по висоті, аудіосистему на 10 динаміків з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, водо-відштовхуюче скло, склоочисники з сенсорами дощу та інше. Стандартними також стали: функція стоп/старт, 6 подушок безпеки і повний набір електронних засобів стабільності.  

Опційне обладнання

Система регулювання ходової частини «Dynamic Chassis Control» дозволяє Cayenne піднести управління на інший рівень. Вона налаштовує стабілізатори підвіски у режимі реального часу для того, щоб додати необхідну жорсткість підвісці у відповідь на зовнішні умови або вибраний водієм режим управління. Меломанам до смаку припаде аудіосистема «Burmester» на 16 динаміків і 1.000 Вт потужності.

Відео тест-драйв Порше Каєн 2018

Під капотом

Усі Cayenne стандартно отримали автоматичну коробку передач на вісім ступенів і систему повного приводу. Стандартні моделі постачаються з 3.0-літровим V6 двигуном на 340 кінських сил і 450 Нм. Розгін відбувається за 6.2 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 11.3 л/100км у міському, 8.0 л/100км у заміському та 9.2 л/100км у змішаному циклах. Модель Cayenne S отримала 2.9-літровий V6 турбодвигун на 440 кінських сил і 550 Нм. Сотні кросовер досягає за 5.2 секунди. Витрата Porsche Cayenne складає 11.8 л/100км у місті, 8.4 л/100км за його межами і 9.4 л/100км у середньому. Гібридна модель отримала 3.0-літровий V6 турбодвигун і електричний мотор, які разом забезпечують 426 кінських сил. Верхній щабель ієрархії займає 4.8-літровий V8 турбодвигун на 550 кінських сил і 770 Нм. До сотні автомобіль розженеться за 4.1 секунду, витративши 11.9 л/100км у змішаному циклі. Модель Porsche Cayenne дизель у 2018 році не представлена.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X6 2018
Огляд тест-драйву: BMW X6 2018
Огляд тест-драйву: Mazda CX-3 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-3 2018