Огляд тест-драйву: Porsche Cayenne 2019

17 травня 2019

Виразний Porsche Cayenne 2019 це абсолютна новинка, яка, тим не менше, як завжди вирізняється розкішшю, продуктивністю та ексклюзивністю. Бонусом стануть технологічні покращення. Легший і швидший за попередні моделі Cayenne має все необхідне для змагань з BMW X5, Land Rover Range Rover Sport і Audi SQ5. Усі Porsche Cayenne 2019 оснащені турбодвигунами. Окремої згадки вартує E Hybrid з 462 конячками під капотом. Комбінація, яка дозволяє демонструвати брутальність, не шкодячи навколишньому середовищу. Помітно кращим стало управління, що дозволило наблизитися до параметрів 911. Плюс Cayenne має 22.8 см дорожнього просвіту, які дозволяють розширити горизонти.

Огляд тест-драйву: Porsche Cayenne 2019

Вам сподобається

Якщо ви любите стилістичну філософію Porsche, цінуєте продуктивність і рівень безпеки, але 911 чи Cayman недостатньо практичні, випробуйте Porsche Cayenne 2019 року. Параметри ходу і управління здивують вас, так само як вражаючий салон і чисельні додатки.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нині можна знайти подібні невеликі кросовери, типу Audi Q5 or SQ5, Mercedes-Benz GLE і Jaguar F-Pace, але за менші гроші. Крім того, чимало суперників постачається з сучасними системами допомоги, які є опціями для Cayenne.

Нове у 2019 році

У поточному модельному році Porsche Cayenne постав перед нами абсолютно новим. В очі одразу кидається інтенсивне використання алюмінію і новий 3.0-літровий V6 турбодвигун.

Враження від їзди

Абсолютно новий  Cayenne, можливо, і називається кросовером, але двигун з нижчим центром тяжіння і полегшена, алюмінієва конструкція змушують його рухатися як спортивний автомобіль. Розгін і виконання маневрів просто неймовірні. З новим 3.0-літровим V6 турбодвигуном сотні автомобіль досягає майже на секунду швидше, ніж попереднє покоління. Моделі S і Turbo, зрозуміло, ще швидші з їх V6 і V8. Стандартна підвіска зі сталевими ресорами дещо жорсткувата, але її можна пом’якшити за рахунок системи «Active Suspension Management», яка здатна адаптуватися до дорожніх умов. Помітним кроком вперед стане придбання доступної пневматичної підвіски, завдяки якій нерівності дороги в принципі перестануть бути проблемою, але це ніяк не вплине на гостроту реакції. Пневматична підвіска пропонує п’ять варіантів висоти їзди, де найнижча передбачена для кращої керованості, а найвища – для можливості проїхатися по бездоріжжю. Так, Cayenne виїжджає на бездоріжжя. Стандартні гальма Porsche Cayenne тішать потужністю, між тим, для тих, хто не боїться витрачати гроші, передбачені декілька покращень. Перше покращення це масивний, 40.6-сантиметровий ротор з карбіду вольфраму, підстрахований 10-поршневим супортом для миттєвих аварійних зупинок. Задля максимальної потужності покупці можуть розщедритися на набір вуглецево-керамічних гальм.

Найкращі характеристики

Система «Active Suspension Management» не лише покращує якість їзди, а й посилює зчеплення і точність, за долі секунд підлаштовуючись під стан дорожнього покриття та манери їзди водія.

Серцем нової інформаційно-розважальної системи Cayenne став 12.3-дюймовий сенсорний екран. З великими, чіткими іконками і кнопками тактильного зворотного зв’язку навколо центральної консолі, система вражає простотою використання і швидкістю роботи. Вона є центром для навігації, усіх камер, додатків, включно з Apple CarPlay, щоправда Android Auto відсутній.

Детально про автомобіль Porsche Cayenne

Інтер’єр

Салон Porsche Cayenne 2019 став зрозумілішим з помітним впливом 911 і Panamera. Серед приладів передбачений аналоговий тахометр, оточений двома 7.0-дюймовими датчиками і покажчиками даних. Центральну позицію займає 12.3-дюймовий сенсорний екран. Сидіння тішать рівнем підтримки і можливістю замовити підігрів, вентиляцію і 18 режимів налаштування. Розробники стверджують, що салон нинішніх Cayenne збільшився на 15%, найбільше це стосується багажного об’єму та заднього простору. Нові моделі пропонують чимало, хоча, можливо, і не стільки як деякі конкуренти з меншими цінниками.

Відео тест-драйв Porsche Cayenne 2019 року

Екстер’єр  

На перший погляд перед нами типовий і давно знайомий Cayenne, але виглядає він більш сучасно з заниженою посадкою і, вперше для Cayenne, нерівномірною шириною шин у передніх і задніх 19-дюймових коліс. Колісна база не змінилася, хоча кузов збільшився майже на 7.6 см. Рухаючись модельним рядом, можна розраховувати на більші колеса, аж до 22 дюймів, та ширший перелік кольорів і елементів оздоблення. Модель Cayenne E-Hybrid отримала власну опцію у вигляді 21-дюймових коліс, що зробило її більш агресивною на вигляд у порівнянні з Lexus RX 400h чи Audi e-Tron.

Базова комплектація

На даний момент Porsche Cayenne пропонується у чотирьох комплектаціях: базовій, S, Turbo і E-Hybrid. Стандартними елементами для Cayenne стали система «4D Chassis Control», 19-дюймові колеса, склоочисники з сенсорами дощу, система «Porsche Communication Management» з 12.3-дюймовим сенсорним екраном, навігацією, аудіосистемою на 10 динаміків і Apple CarPlay, сенсори паркування, світлодіодні фари і задні вогні, функція доступу без ключа, кнопкове запалювання та 8 режимів налаштування водійського сидіння.

Опційне обладнання

Опції та покращення майже неможливо порахувати. Між тим, найбільшою популярністю користуються 18 варіантів коліс, шкіряна обшивка, підігрів і охолодження передніх сидінь, підігрів задніх сидінь, спортивні сидіння з 18 режимами налаштування, адаптивні фари, панорамний дах і аудіосистема «Burmester» на 21 динамік. Крім того, можна замовити пневматичну підвіску або систему «Active Suspension Management», систему «Dynamic Chassis Control» і пакет «Sport Chrono» з управлінням пуском і цифровий/аналоговий хронометр. Опцією став адаптивний круїз-контроль з допомогою руху по смузі і автоматичним гальмуванням, так само як нічне бачення і проекційна приладова панель на вітровому склі.

Під капотом

За потужність моделей 2019 року відповідає оновлена лінійка двигунів. Базовим, якщо так можна сказати, став 3.0-літровий V6 турбодвигун на 340 кінських сил і 450 Нм.  Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід повний. Розгін Porsche Cayenne до сотні відбувається за 6.0 секунд. Витрата пального становить 11.7 л/100км у міському, 8.0 л/100км у заміському та 9.4 л/100км у змішаному циклах. Тішити власника моделі Cayenne Turbo допомагає 4.0-літровий V8 турбодвигун на 550 кінських сил і 770 Нм. У пару йому дісталася та сам коробка передач. Привід повний. Розгін відбувається за 3.9 секунди. Витрата пального становить 15.3 л/100км у місті, 9.4 л/100км за його межами та 11.4 л/100км у середньому. Окремо стоїть E-Hybrid з 3.0-літровим V6 турбодвигуном та електричним мотором, які разом гарантують 462 кінські сили. До відмітки у 100 км/год автомобіль розженеться за 5.0 секунд.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Leaf 2019
Огляд тест-драйву: Nissan Leaf 2019
Огляд тест-драйву: Audi Q7 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi Q7 2019