Огляд тест-драйву: Porsche Macan 2020

12 червня 2020

Porsche Macan 2020 року - це компактний позашляховик класу люкс із чуйним рульовим керуванням, відмінним зчеплення з дорожнім покриттям і чудовою маневреністю. Це один із найдорожчих автомобілів класу, але його висока ціна виправдана продуктивністю двигунів і комфортом під час їзди.

Огляд тест-драйву: Porsche Macan 2020

Нове в 2020 році

  • Відновили випуск версії Porsche Macan Turbo

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Porsche Macan підійде тим, хто готовий платити за розкіш і комфорт під час поїздки. Цей автомобіль має високопродуктивні мотори і шикарний салон. Він прекрасно підходить для експлуатації у місті, на швидкісній трасі і на легкому бездоріжжі.

Нове або б/в авто?

Porsche Macan 2020 р.в. відноситься до покоління, яке дебютувало в 2015 році. З тих пір відбулися деякі істотні зміни.

У 2017-му Macan оснастили стандартною камерою заднього виду, попередженням про виїзд зі смуги руху і парктроніками. У 2019-му позашляховик отримав оновлений дизайн інтер'єру та екстер'єру, а також 10,9-дюймовий мультимедійний екран, навігацію і точку доступу Wi-Fi. Крім того варіацію Porsche Macan Turbo зняли з виробництва, але вже в 2020 році вона знову поповнила модельний ряд із новим 2,9-літровим турбованим двигуном V6 потужністю 434 к.с.

Якщо ви розглядаєте покупку базової комплектації Porsche Macan, зверніть увагу на автомобіль минулого року випуску. Він ідентичний новому Macan, але коштує значно дешевше.

Porsche Macan або Audi Q5?

Обидва позашляховика мають приблизно однаковий об’єм багажного відсіку, однаково чудові інтер'єри, аналогічний набір систем безпеки і функцій допомоги водієві. Але Porsche Macan перевершує Audi Q5 у керованості і продуктивності моторів, а салон Audi просторіший, ніж у Porsche. Вибір між цими автомобілями зводиться до ваших особистих уподобань. Не важливо, що ви виберете - динамічний Porsche або стриману Audi, - ви залишитеся задоволені.

Porsche Macan або Porsche Cayenne?

Porsche Cayenne, як і Porsche Macan, має спритне управління і потужні двигуни. Віддача моторів Cayenne становить від 335 до 541 кінських сил, а Macan - від 248 до 434 к.с.

Porsche Cayenne доступний у кузові купе, і навіть у цьому випадку його салон і багажник більший, ніж у компактного Porsche Macan. Вибір між цими моделями залежить від вашого бюджету і потреб.

Салон

Porsche Macan вміщує п'ять чоловік. Передні сидіння цього автомобіля забезпечують комфорт протягом усієї поїздки. Салон у стандартній комплектації виконаний зі шкіри та замші, але за додаткову плату доступне оформлення повністю зі шкіри.

Інтер'єр Porsche Macan стильний і елегантний. У дизайні зроблені акценти з натурального дерева, вуглецевого волокна і матового алюмінію.

Об’єм багажника Porsche Macan становить всього 480 л і 1475 л позаду задніх сидінь. Це дуже низькі показники для класу.

Інформаційно-розважальна система Porsche Communication Management із 10,9-дюймовим сенсорним екраном включає стереосистему з 10 динаміками, навігацію, супутникове радіо і чотири порти USB. Також доступні такі функції, як бездротова зарядка пристроїв, стереосистема преміум-класу Bose або Burmester і підтримка сервісу Apple CarPlay.

Відео тест-драйв Porsche Macan 2020 року

Технічні характеристики

Porsche Macan поставляється з одним із 3 силових агрегатів в залежності від комплектації. Базова модель оснащена чотирициліндровим турбованим мотором потужністю 248 кінських сил. Porsche Macan S обладнаний 348-сильним 3,0-літровим турбодвигуном V6, а Porsche Macan Turbo - новим 2,9-літровим V6 з подвійним турбонаддувом із віддачею 434 л.с. Всі моделі поставляються з автоматичною коробкою передач із сімома швидкостями.

Будь-яку з варіацій Porsche Macan можна вдосконалити пакетом Sport Chrono, який забезпечує спортивний вихлоп, спеціальне налаштування ходової і ще швидший розгін.

Базовий Porsche Macan витрачає 12.4 л на 100 км в місті і 10.2 л на шосе.

Porsche Macan S витрачає 13.1 л на 100 км в умовах міста і 10.2 л за його межами, а витрата палива Porsche Macan Turbo складає 9.8 л у комбінованому циклі.

При правильному оснащенні Porsche Macan може буксирувати до 2000 кг.

Цей розкішний позашляховик спокійно справляється з легким бездоріжжям, але щоб долати більші перепони, необхідно оснастити Porsche Macan пневматичною підвіскою.

Безпека

У стандартну комплектацію Porsche Macan входять попередження про виїзд зі смуги руху, передні і задні парктроніки, датчики дощу і камера заднього виду. Додаткові функції активної безпеки включають адаптивні фари, систему паркувальної камери з об'ємним оглядом, допомогу в утриманні смуги руху, моніторинг сліпих зон і адаптивний круїз-контроль.

Розміри і вага

Довжина Porsche Macan становить 4.57 м. Його маса в спорядженому стані коливається від 1860 до 2009 кг.

Можливі комплектації

Новий Porsche Macan випускається в трьох комплектаціях: в базовій, Macan S і Macan Turbo. Всі моделі поставляються з системою повного приводу і автоматичною коробкою передач із 7 швидкостями. Головна відмінність між варіаціями полягає у продуктивності двигунів. Якщо ваш бюджет дозволяє, купуйте Macan S - його мотор забезпечує додаткових 100 "коней".

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Renault Clio 2020
Огляд тест-драйву: Renault Clio 2020
Огляд тест-драйву: Porsche Cayenne 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Porsche Cayenne 2020