Огляд тест-драйву: Porsche Panamera 2017

21 січня 2018

Коли Porsche вперше представив 4-дверну Panamera, багато хто поставився до неї упереджено і критично. Дизайн був незручним, а управління значно поступалося іншим автомобілям цієї марки. Але в 2017 році нове покоління Porsche Panamera має поліпшений стиль, більш високу продуктивність і безліч покращень, щоб ним можна було пишатися. Конкуруючи з BMW M6 Gran Coupe і Audi RS 7, новий Panamera робить Mercedes-Benz CLS і Maserati Quattroporte трохи застарілими. Завдяки потужності від 440 до 550 кінських сил, Panamera 4S і Turbo від Porsche 2017 року обіцяють хорошу продуктивність з однаково вражаючими налаштуваннями підвіски, рульовим управлінням і гальмами.

Огляд тест-драйву: Porsche Panamera 2017

Вам сподобається цей автомобіль, якщо ви шукаєте аналог 4-дверному 911. Panamera має хороше заднє сидіння, яке може комфортно вмістити двох дорослих, а також майже невичерпний список доступних технологій і зручних функцій.

Незважаючи на свою ґрунтовну реінкарнацію, самобутній силует Panamera не залишився непомітним, тому якщо ви не шанувальник оригіналу, то Porsche Panamera 2017 року, ймовірно, вам не сподобається. А якщо ви хотіли б мати більшу внутрішню висоту кузова в задній частині авто і безпечний багажник, варто придивитися до Audi RS 7 або Mercedes-Benz AMG S65.

Що нового в 2017 році? Седан Panamera Performance являється абсолютно новим: чіткіший стайлінг, поліпшені рульове управління і здатність до поворотів, а також більш надійні гальма.

Враження від поїздки

Нова модель Порше Панамера 2017 року робить свого попередника чимось схожим на реліквію. Під час їзди відразу помітно, що керувати ним набагато приємніше і спокійніше, ніж раніше, завдяки електронним оновленням комплектації Sport, що включають управління задніми колесами і контроль пуску. Як і будь-якому хорошому Porsche, долати повороти йому допомагає пневматична підвіска й активний векторний крутний момент, а також запропонована система підтримки курсової стійкості. Потужність направляється на всі чотири колеса, хоча, за чутками, задньопривідна версія S з'явиться в наступному році. Перемикання передач відбувається за допомогою 8-ступінчастої трансмісії з подвійним зчепленням, яка на сьогоднішній день є однією з найкращих в Porsche і досить хороша, щоб заспокоїти натовп прихильників механіки. Продуктивність 4.0-літрового V8 з подвійним турбонаддувом дійсно вражає і йому не бракує потужності. Навіть 4S з його 2.9-літровим V6 не поступається в своїй силі, демонструючи 440 к.с.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Розроблена виключно для Porsche, система Burmester 3D High End Surround Sound є однією з найефективніших, які нам доводилося випробувати. За допомогою декількох налаштувань сенсорного екрану відбувається управління музикою і двома ефективними підсилювачами потужності 21 динаміка. Є навіть можливість сфокусувати звук у конкретному місці салону.

Контролюючи процес водіння у всіх трьох просторових вимірах, система управління Chassis Porsche 4D дозволяє синхронізувати багато електронних регуляторів підвіски і шасі, щоб забезпечити оптимальне поєднання комфорту і продуктивності.

Детальніше про новий Porsche Panamera 2017 року

Інтер'єр

У 2017 році Porsche Panamera має відреставрований інтер'єр з приємними формами і багатими акцентами. Багаторегульовані сидіння напрочуд зручні і допоможуть будь-якому водієві знайти зручну позицію. Більше простору було додано в задню частину автомобіля, так що два задніх пасажира зможуть вільно розмістити ноги. Доступно багато високотехнологічних функцій, але найбільш значущими є масивний екран навігації, якому поступаються багато HD-екранів. Великий центральний тахометр примикає до настроюваного екрану, яким можна контролювати різні функції – від відображення дорожніх карт до інфрачервоного зображення дороги попереду. Об’єм багажника – 500 літрів, а зі складеними сидіннями – 1300 л.

Відео тест-драйв Порше Панамера 2017

Екстер'єр

Спортивний седан Panamera від Porsche не має багато спільного з минулою моделлю, проте впізнається одразу. Капот і прилягаюча передня панель створюють видимість прямого кута, і разом з характерними лініями кузова надають Panamera загрозливий вигляд. Знайома нам вигнута задня частина хетчбека залишилася такою ж самою, але крила тепер ширші, як і сам автомобіль. Тому візуально він виглядає більшим, ніж в минулому році, хоча насправді довжина його не збільшилася. Фактично, вся форма автомобіля – від низького, плоского носа до розширеного 4-позиційного заднього спойлера і задніх світлодіодних ліхтарів з тривимірним ефектом – прийняла обриси моделі 911.

Базова комплектація

Ціна нового Порше Панамера 2017 року базової версії 4S починається від 101 000 доларів і пропонує: панорамний скляний люк, а також передні і задні датчики паркування, 19-дюймові колеса, регульовані передні сидіння на 8 позицій з підігрівом, двозонний клімат-контроль, навігаційну систему й аудіосистему на 10 динаміків. Модель Turbo додає: світлодіодні фари, 20-дюймові колеса, адаптивну пневматичну підвіску, аудіосистему Bose на 14 динаміків, повністю шкіряний салон, рульову колонку з регулюванням потужності, внутрішню оббивку даху Alcantara, регульовані передні сидіння на 14 позицій і обігрів задніх сидіннь. Performance додає Porsche Stability Management System (PSM) і інтегрований 4D Chassis Control.

Додаткове обладнання

Список можливих комбінацій додаткового обладнання майже безмежний. Серед оновлень – аудіосистема Burmester з 21 динаміком, сенсорний екран з пультом для пасажирів на задніх сидіннях, адаптивний круїз-контроль, адаптивні світлодіодні фари, керамічні композитні гальма, кермо з підігрівом, 18-позиційні спортивні сидіння, вентильовані передні і задні сидіння, інфрачервона камера нічного бачення, помічник зміни і руху вздовж смуги, масажні сидіння і 4-зонний автоматичний клімат-контроль. Sport Package включає: пневматичну підвіску, рульове управління заднім ходом і спортивний вихлоп. Porsche також пропонує різноманітність кольорів Panamera на ваш смак.

Технічні характеристики Порше Панамера 2017 року

У 2017 році модель пропонує два види двигунів. Версія 4S живиться від 2.9-літрового V6 з подвійним турбонаддувом і прямим вприскуванням, потужністю 440 кінських сил. Porsche Panamera Turbo отримує 4.0-літровий бітурбодвигун V8 з прямим уприскуванням і дезактивацією циліндра на 550 к.с. Обидва двигуни передають потужність на всі чотири колесах за допомогою нової автоматичної коробки передач PDK з 8 швидкостями і подвійним зчепленням. Тест-драйв Порше Панамера 2017 року показав комбіновані витрати пального в об’ємі 11.2 л/100 км. В Європі також доступна дизельна версія з 3.0-літровим двигуном V6 і 8-ступінчастим автоматом Tiptronic S, вона повільніша і розганяється до сотні за 6.8 секунди, на відміну від 4.2-секундної бензинової версії, але набагато економніша – 6.5 л/100 км в змішаному циклі. А з комплектацією Sport Chrono у версії Turbo час розгону скорочується до 3.4 секунд.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2017
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2017
Огляд тест-драйву: Ford C-Max 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford C-Max 2017