Огляд тест-драйву: Porsche Taycan 2021

29 квітня 2021

Porsche Taycan 2021 - повністю електричний седан. Новий Порше Тайкан 2021 року їде з усім ентузіазмом спортивного Porsche, з легкістю долає повороти та злітає з місця з неймовірною швидкістю. Усередині седана ви знайдете затишні сидіння, шикарні матеріали і технологічний підхід до традиційних елементів управління.

Купити новий автомобіль Порше Тайкан 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

У новому Порше Тайкан є лише незначні недоліки: відсутність фізичних кнопок і ручок на приладовій панелі робить деякі загальні налаштування занадто нудними.

Нове в 2021 році 

Хоча Porsche вперше представив Taycan в минулому році, модель вже отримала багато оновлень:

  • з'явилася базова версія з одним мотором і заднім приводом, яка коштує помітно дешевше;

  • став доступний проекційний дисплей;

  • з'явилася можливість оновлень "по повітрю";

  • універсал Taycan Cross Turismo дебютує в кінці цього модельного року.

Кому варто купити? 

Електричний Порше? Навіть кілька років тому ця ідея здалася б дивовижною. Але ось електрокар Taycan 2021 року і він все одно залишається Porsche. Приголомшлива продуктивність, елегантний стиль і безліч можливостей налаштування. Традиційною для Porsche залишилася і ціна.

Якщо у вас є бюджет на електромобіль з п'ятизначною або шестизначною цифрою на ціннику, Taycan абсолютно заслуговує на увагу. Тим більше, що введення відносно дешевої базової моделі усуває одну з найсерйозніших перешкод на шляху до покупки Taycan - ціну.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове або б/у авто? 

Після того, як в 2020 році Тайкан був представлений як абсолютно новий автомобіль, найголовнішою зміною для моделі стало додавання нової базової версії, яка знижує стартову ціну приблизно на $ 24000. Однак вона має менш надійну електричну трансмісію.

У 2021 році є ще кілька незначних змін. Проекційний дисплей і підвіска з автоматичним регулюванням висоти стали необов'язковими. Taycan також отримує новий рівень можливостей підключення з опцією придбання деяких функцій через бездротові поновлення на постійній основі або за передплатою.

Якщо ви чекали дешевий Porsche Taycan, тоді нова модель 2021 - ваш шанс. 

Porsche Taycan або Tesla Model S

Tesla Model S займає перше місце в топах розкішних гібридних і електричних автомобілів. Незважаючи на сильну конкуренцію в останні кілька років, вона як і раніше залишається еталоном для електрокарів. Базова модель S пропонує запас ходу трохи більший 460 км. Топова Model S Performance може похвалитися часом розгону від нуля до 100 км/год за 2,3 секунди, при цьому жертвуючи лише приблизно 24 км діапазону. 

Ви отримаєте набагато більше вантажного простору з Model S, в той час як Taycan - явний переможець по красі інтер'єру та якості збірки. Ці електричні суперники мають таке ж спортивне управління, посередні сидіння і футуристичні, але в кінцевому підсумку надмірно задіяні, інформаційно-розважальні та сенсорні системи.

Porsche Taycan або Porsche Panamera

Porsche Panamera лідирує в класі автомобілів суперлюкс. Дизайн хетчбека надає досить вантажного простору, а другий ряд неймовірно просторий. У Panamera є шість варіантів двигунів, від V6 з турбонаддувом до V8 з подвійним турбонаддувом. Є також дві плагін-гібридні версії, які пропонують 22 км повністю електричного водіння і гарну економію палива при використанні бензинового двигуна.

Ви заплатите за базовий Taycan на десятки тисяч доларів менше, ніж за будь-який напівелектрифікований Panamera. Вибір між Taycan і Panamera в основному залежить від трансмісії, яку ви хочете.

Салон

Седан Taycan пропонує місця для чотирьох чоловік, але ви можете додати додаткове середнє сидіння другого ряду, щоб збільшити пасажиромісткість до п'яти чоловік. На передніх сидіннях досить місця і безліч регулювань. 

Розміщення на задніх кріслах - це трохи сумна історія. Простору, ймовірно, не буде достатньо для високих людей. Крім того, через форму і розташування батареї в другому ряду менше місця для ніг.

Як і у всіх Porsche, салон Taycan на вищому рівні. Всі матеріали люксового якості, і є, здавалося б, нескінченні можливості для індивідуальних налаштувань, як от кілька різних шкіряних оздоблень, вишивка з різноманітними кольорами і плюшеві покриття для більшості поверхонь.

Ви також можете використовувати елементи декору з алюмінію, дерева або вуглецевого волокна по всьому інтер'єру. Загальний дизайн класний і сучасний, але не надто строкатий.

У стандартній комплектації Porsche Taycan має багажник об'ємом 405 л. Ви можете легко взяти з собою в поїздку кілька валіз. У моделей Taycan Turbo є тільки 265 літрів в багажнику.

Оскільки під капотом немає бензинового двигуна, у Taycan вільний передній багажник об'ємом 80 літрів. Він досить великий для однієї валізи або пари пакетів з супермаркету.

Кабіна і центральна консоль Taycan майже повністю цифрові. Головний сенсорний екран інформаційно-розважальної системи відрізняється чіткою графікою і швидко обробляє ваші команди. Стандартний Apple CarPlay - благо для користувачів iPhone, але прихильникам Android не пощастило: як і всі інші продукти Porsche, Taycan не підтримує Android Auto.

Під основним екраном знаходиться менший дисплей, на якому розташовані додаткові елементи управління, такі як клімат, обігрів або вентиляція сидінь. Це перегукується з головною проблемою приладової панелі Taycan - відсутністю фізичних кнопок і ручок. Регулювання температури вимагає використання меншого дисплея для прокрутки чисел, і це складно зробити точно під час руху. Відсутні навіть традиційні регулятори гучності або налаштування звуку.

Відео тест-драйв Porsche Taycan 2021 року

Технічні характеристики 

Стандартний задньопривідний Porsche Taycan оснащений одним електричним двигуном і акумуляторною батареєю ємністю 79 кВтг, які в сукупності дають 321 "конячку". Всі моделі Taycan здатні на короткі сплески додаткової потужності при використанні управління запуском, що називається надмірним прискоренням. В цьому випадку базова модель видає до 402 к.с. 

Всі інші комплектації Porsche Taycan мають інші технічні характеристики: стандартний повний привід і два електродвигуни. Модель Taycan 4S, яка раніше була найнижчою комплектацією, розрахована на 429 к.с. Завдяки надлишковому прискоренню та управління запуском він видає до 522 к.с. 

Однією з причин плавної і лінійної передачі потужності Taycan є його двоступенева коробка передач. Більшість інших електромобілів використовують одношвидкісну коробку передач, але обладнання Porsche допомагає краще управляти прискоренням.

Базові моделі Taycan і Taycan 4S доступні з батареєю ємністю 93 кВтг, що отримала назву Performance Battery Plus. У стандартному Taycan ця модернізована осередок розрахована на 375 к.с, до 469 к.с. з надлишковим посиленням.

Taycan 4S з акумулятором Performance Battery Plus має 482 к.с., а з надлишковим прискоренням - до 562 к.с.

І Taycan Turbo, і Taycan Turbo S стандартно поставляються з більшою батареєю і кожен з них розрахований на 616 "конячок" для повсякденного використання. Це відкине вас назад на сидіння Porsche Taycan, коли ви натискаєте на акселератор і набираєте розгін до перших 100 км/год за 2.4 с.

Інша історія з контролем запуску і надлишковим прискоренням: Taycan Turbo доступний з потужністю до 670 к.с., а Turbo S видає до 750 к.с. Ці показники є одними з найвищих серед усіх автомобілів.

Porsche Taycan, в перерахунку на звичайне паливо, має витрату 2.8 л/100 км.

Максимальний запас ходу Taycan становить 365 км. Це для моделі 4S з модернізованою батареєю ємністю 93 кВтг. Зі стандартною батареєю на 79 кВтг Taycan 4S має запас ходу 320 км. Taycan Turbo може проїхати 341 км з повною зарядкою, а Turbo S - 323 км. В цілому, немає особливих причин вибирати модель Taycan на основі дальності, враховуючи різницю між максимальною і мінімальною дистанцією.

Ви можете зарядити Porsche Taycan вдома за допомогою електричного адаптера на 240 вольт або на громадських зарядних станціях. Повна зарядка розкішного електрокара займає від 9,5 до 10,5 годин від побутової розетки на 240 В.

Taycan управляється так само добре, як і всі інші автомобілі Porsche, орієнтовані на продуктивність. Компоненти акумулятора займають більшу частину центру ходової частини, і саме цей низький центр ваги забезпечує збалансоване управління на поворотах. 

На відміну від більшості інших електромобілів, у Taycan дуже мало рекуперативного гальмування. Гарна новина полягає в тому, що якщо ви раніше їздили тільки на автомобілях з ДВС, то відчуття гальма цього Porsche буде здаватися цілком природним.

Стандартний Porsche Taycan розганяється до 100 км/год за 5.1 секунди. Інші моделі набагато швидше. Розгін Taycan 4S до 100 км / год за 3.8 секунди, що вражає в порівнянні з більшістю інших потужних автомобілів, електричних чи ні. Taycan Turbo розганяється за 3 секунди, а Turbo S скорочує час до 2.6 секунди. Taycan Turbo S - лише один з небагатьох серійних автомобілів, які розганяються до 100 км/год менш ніж за 3 секунди.

Taycan 4S розвиває максимальну швидкість 250 км/год, в той час як обидві моделі Turbo розвивають до 260 км/год. Базова комплектація Taycan обмежена максимальною швидкістю 230 км/год.

Безпека

Як і більшість люксових авто, Porsche Taycan не піддавався краш-тестам. 

Розміри і вага 

Porsche Taycan має кузов довжиною 4.96 м і важить в спорядженому стані від 2071 до 2321 кг. 

Можливі комплектації 

Porsche пропонує для Taycan 2021 року чотири комплектації: базову (Taycan), 4S, Turbo і Turbo S. Незалежно від того, яку версію ви купите, отримаєте величезний вибір налаштувань зовнішнього вигляду і додаткових функцій.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus LX 2021
Купити новий автомобіль Лексус ЛХ 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Тойота Королла 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Corolla 2021