Огляд тест-драйву: Skoda Octavia 2020

4 грудня 2020

Skoda Octavia четвертого покоління може похвалитися передовими технологіями і новим стилем. При цьому модель забезпечує простір і практичність за такою ж конкурентоспроможною ціною, як і її попередники. Це гарний автомобіль, який змусить багатьох людей припустити, що це модель преміум-класу.

Skoda Octavia 2020 нове покоління

Нове в 2020 році 

Skoda Octavia 2020 року - абсолютно нова модель. Автомобіль представляє четверте покоління Октавія. 

Octavia нового покоління більше тієї, яку вона замінює, в обох типах кузова. Розмір ліфтбека тепер на 19 мм довший, ніж раніше (всього 4689 мм), а у Combi ще більше - довжина збільшилася на 22 мм. 

У Шкода Октавія нова передня решітка радіатора і перероблені фари, які стали вужчими і агресивними. Skoda не пошкодувала коштів, змусивши світитися світлодіодами всі фари автомобіля, від передніх до задніх, “стопів” і протитуманних. 

Збоку нова Octavia демонструє подовжену лінію даху Combi, в той час як ліфтбек отримав схожість з купе. Обидві машини їздять на різних колесах розміром до 19 дюймів. Ви можете вибирати диски для кожної комплектації Шкода Октавія. 

Щоб виділити новий автомобіль, Skoda придумала три нові кольори: Crystal Black, Lava Blue і Titanium Blue, а також додала хром і пакет візуальних ефектів Dynamic.

Нова модель несе в собі безліч технологій Skoda, які ніколи раніше не використовувалися - серед них проекційний дисплей і перший плагін-гібрид. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Чеська фірма дотримується традиції, пропонуючи Octavia четвертого покоління в якості універсалу, він же Combi. Також модель буде представлена в кузові ліфтбек.

Кому варто купити? 

Вам варто купити Шкода Октавія 2020 року, якщо потрібен класичний сімейний автомобіль. Octavia відмінно підходить для водіїв, які хочуть використовувати новітні технології Volkswagen Group. 

Нове або б/у авто? 

Шкода Октавія нового покоління, без сумніву, - кращий варіант. З нею ви отримаєте сучасні технології безпеки і допомоги водієві, широкий вибір двигунів, а також плагін-гібрид і версію з ГБО. 

Салон

Skoda Octavia має елегантний салон. Двері та приладова панель оздоблені м'якими на дотик матеріалами, що створюють відчуття преміальності. Skoda стверджує, що центральна хромована смуга відображає форму решітки радіатора автомобіля. Також є світлодіодне навколишнє освітлення в десяти кольорах і сценаріях освітлення.

Нове покоління Октавія отримало мінімалістський інтер'єр у всіх деталях. Дизайнери вирішили використати фізичні кнопки замість сенсорних екранів і тачпадів. 

Важливо відзначити: нова Octavia вперше в чеській лінійці оснащена спеціально розробленими сидіннями Ergo з функцією масажу. 

Водієві надається нове двохшпицеве рульове колесо з підігрівом, оснащене новими кнопками управління і коліщатками, які дозволяють керувати більш ніж 14 функціями автомобіля. Приладова панель також була оновлена і доповнена окремо розміщеним центральним дисплеєм.

Запозичуючи багато технологій у інших автомобілів Volkswagen Group, Octavia виконана з безпрецедентним рівнем оснащення, включаючи деякі раніше недоступні функції. Таким обладнанням є додатковий проекційний дисплей, який використовується для передачі інформації про швидкість, навігації, виявлених дорожніх знаках і активованих системах допомоги водієві безпосередньо на лобове скло. 

Для Octavia Skoda виготовила чотири інформаційно-розважальні системи з екранами розміром від 8,25 до 10 дюймів. Автомобілі з базовою специфікацією отримують окремий 8,25-дюймовий центральний сенсорний дисплей сумісний з Apple CarPlay і Android Auto.  

Інші рівні обробки салону оснащені 10-дюймовим екраном, управлінням жестами і доступом до цифрового помічника Skoda - Лаура, яка може управляти бортовими системами шістьма різними мовами.

Ви завжди будете на зв'язку завдяки вбудованій eSIM. Для зручності водія і пасажирів Шкода Октавія має п'ять портів USB-C і бездротову зарядку. Інші важливі оновлення моделі: трьохзонний клімат, пропонований вперше в лінійці, і додаткова система безключового доступу до автомобіля, яку Skoda називає Kessy.

З огляду на збільшені зовнішні розміри Skoda Octavia, вантажний простір також набув більшого об'єму. У Combi об'єм багажника став більшим на 30 літрів і складає 640 літрів. Ліфтбек з його 600 літрами на 10 літрів більший, ніж попередня версія. 

Варто повторити, наскільки практична ця Octavia. 600-літровий багажник всього на 40 літрів менше, ніж універсал, і тут достатньо місця для пасажирів на задньому сидінні.

Відео тест-драйв Skoda Octavia 2020 року

Технічні характеристики 

Нова Octavia, як завжди, була створена для задоволення потреб усіх клієнтів. У цій моделі представлені всі можливі конфігурації, за винятком повністю електричного варіанту. Вихідна потужність варіюється від 100 до 204 к.с.

Частина бензинових двигунів тепер оснащена технологією м'якого гібрида e-TEC, що дозволяє знизити витрату палива. Дизельні агрегати налаштовані на випуск в повітря на 80 відсотків менше оксиду азоту, ніж раніше. 

Бензинові двигуни включають 1,0-літровий трициліндровий турбо з 6-ступінчастою механічною коробкою передач і потужністю 109 к.с., а також 1,5-літровий чотирициліндровий турбодвигун з тієї ж коробкою передач і потужністю 148 к.с. Обидва вони також можуть бути встановлені з 7-ступінчастою DSG.

Дизель являє собою 2,0-літровий TDI потужністю 113 і 148 к.с., який може працювати в парі з механічною коробкою передач або коробкою передач DSG. Також є плагін-гібрид під назвою Octavia iV, який поєднує в собі 1,4-літровий бензиновий двигун та електромотор загальною потужністю 201 к.с. і запасом ходу близько 60 км.

Як і інші автомобілі VAG, одна з версій Octavia з заводу оснащена системою подачі палива на природний газ. Цей варіант, який отримав назву G-TEC, може проїхати 523 км на одному баку. 

Але найбільша новина від Шкода Октавія 2020 в комплектаціях - це плагін-гібрид. Octavia iV використовує бензиновий двигун 1.4 TSI, з'єднаний з електродвигуном. Це найпотужніший автомобіль нового покоління з потужністю 204 к.с., і він може проїхати в повністю електричному режимі до 55 км.

У Шкода Октавія 2020 з 148 сильним двигуном під капотом витрата палива становить 5,2 л/100 км. Цього ж силовий агрегат розганяє Octavia від 0 до 100 км/год за 8,2 секунди. 

Безпека

Нова Octavia поставляється зі звичайним набором систем безпеки - це дев'ять аербегів, розкиданих по всьому салону. Такі технології як допомога в запобіганні зіткнень, допомога при повороті, попередження про виїзд зі смуги руху, були додані моделі вперше. 

Автомобіль оснащений системою кругового огляду і контролю сліпих зон, інтелектуальним круїз-контролем. Також є багато розумних технологій безпеки. Система запобігання зіткнень Skoda тепер може виконувати маневри ухилення без участі водія, і нова Octavia, мабуть, є одним з найбільш “дружніх” до велосипеда автомобілів з коли-небудь створених. “Предиктивний захист від велосипедистів” та “Допомога при повороті” можуть задіяти гальма і зупинити машину, якщо велосипедист буде виявлений попереду або на перехресті. Система попередження про виїзд не дозволяє вам відкрити двері коли ви припарковані. Ці та багато інших функцій складають систему Skoda Travel Assist. 

Окремо, незважаючи на відсутність функції автономного водіння, автомобіль оснащений технологією, яка перевіряє, чи знаходяться руки водія на рульовому колесі. 

Розміри і вага 

Skoda Octavia Combi має 4702 мм в довжину, ліфтбек - 4689 мм.

Можливі комплектації 

На європейському ринку Шкода Октавія 2020 представлена в комплектаціях SE First Edition, SE Technology, SE L First Edition. Доступні в Україні версії Octavia четвертого покоління уточнюйте у найближчого дилера Skoda. 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Sentra 2020
Седан Nissan Sentra 2020 року випуску
Кросовер Volkswagen T-Roc 2020 року випуску
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen T-Roc 2020