Огляд тест-драйву: Subaru Legacy 2019

12 листопада 2018

Якщо Subaru Legacy 2019 і не найперший вибір, він точно може стати найкращим для багатьох. Седан пропонує бажаний внутрішній простір, перелік функцій, комфорт і безпеку, не поступаючись суперникам типу Honda Accord і Toyota Camry. Особистим бонусом автомобіля стала стандартна система повного приводу. А з урахуванням того, що єдиними представниками класу, які теж пропонують повний привід, є Nissan Altima і Ford Fusion, сучасний Legacy стане чудовим варіантом для тих, хто регулярно має справу з поганими дорогами або погодою. Додайте сюди відмінні результати краштесту і рейтинг перепродажів і ви зрозумієте, чому Legacy це чудовий варіант.

Огляд тест-драйву: Subaru Legacy 2019

Вам сподобається

Якщо безпека є одним з найважливіших для вас аспектів, повнопривідний Legacy має одні з найкращих показників у класі. Хороши рівень економії, просторий салон та перевірений шестициліндровий двигун додають привабливості.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Недоліків у Legacy 2019 не так багато, але про них варто знати. Покупцеві не доступні гібридні моделі і механічна коробка передач. Функціє типу склоочисників з сенсорами дощу, вентиляція передніх сидінь чи панорамний люк, тобто все те, що можна знайти у більшості сучасних конкурентів, недоступні для Legacy.

Нове у 2019 році

Усі нинішні Legacy стандартно постачаються з набором «EyeSight», до якого потрапили адаптивний круїз-контроль, передаварійне гальмування, попередження про виїзд за межі смуги руху та утримання смуги руху. Модель Sport отримала систему виявлення сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду, у той час як базова модель Subaru Legacy потішить двома портами USB, CD програвачем на один слот та SiriusXM радіо.

Враження від їзди

Основною причиною, чому Legacy їздить настільки добре, став двигун типу «боксер». На відміну від двигунів у яких циліндри розташовані у ряд або V-подібно, пістони двигунів типу «боксер» розміщені паралельно землі. Це уможливлює низьку посадку силового агрегату, надаючи автомобілю нижчий центр тяжіння, а отже менше крену корпусу у поворотах. Базовим для  Legacy став 2.5-літровий шестициліндровий двигун на 175 кінських сил, як опція пропонується 3.6-літровий шестициліндровий на 256 коней. Невід’ємною рисою седана система повного приводу з активною векторизацією крутного моменту. Система постійно активна, а це означає, що всі колеса постійно задіяні в роботі. Стабільність ходу гарантована не залежно від стану дорожнього покриття. Варіатор, чудово виконуючи основні обов’язки, зменшує рівень витрати пального Subaru Legacy. В управлінні Legacy легкий, кермо гарантує достатньо зворотного зв’язку.

Найкращі характеристики

Стандартним для всіх Legacy стали Apple CarPlay і Android Auto. Віддзеркалюючи ваш смартфон, седан завжди йтиме у ногу з часом, пропонуючи сучасні додатки.

Власники Subaru відомі активною життєвою позицією, тому мати змогу потрапити всередину без використання брелоку це великий плюс. Просто вимкніть датчик наближення та замкніть ключі у автомобілі. Двері відчиняться одразу після введення п’ятизначного коду.

Детально про автомобіль Subaru Legacy

Інтер’єр

Нинішній Legacy пропонує сучасний, просторий і зручний салон на п’ятьох. Новинками поточного року стали аудіосистема «Starlink» з 6.5-дюймовим екраном, верхнє світло і стандартний «EyeSight». Як тканинну, так і шкіряну обшивку можна обрати у сірому, чорному або кремовому кольорах. Інформаційно-розважальна система «Starlink» може мати 6.5 або 8.0-дюймовий екран. Водійське сидіння Subaru Legacy це особливе місце зважаючи на 10 автоматичних режимів регуляції і вражаючу підтримку попереку. Задні сидіння тішать особистим простором. Об’єм багажного відділення становить 0.4 м3.

Відео тест-драйв Subaru Legacy 2019 року

Екстер’єр

Зовнішність седану трохи переглянули минулого року, найбільше зміни помітні в районі решітки радіатора, яка отримала логотип бренду і горизонтальні ліній у центрі. Між тим, Legacy залишається консервативним седаном середнього розміру. Він не має виразності Kia Optima або оновленого Toyota Camry, але пропонує власне розуміння впевненості і сили. Моделі 2.5i Sport виглядають трохи агресивніше завдяки спойлеру багажника і чорній решітці радіатора. Моделі Limited з 3.6-лйтровим двигуном мають два вихлопних патрубки.

Базова комплектація

Навіть найдешевша модель Legacy 2.5i стандартно постачається з повним приводом, шістьма механічними режимами налаштування водійського сидіння, задніми сидіннями, які складаються, інформаційно-розважальною системою з 6.5-дюймовим екраном і 4 динаміками, AM/FM/CD стерео, двома USB портами, Bluetooth, радіо SiriusXM та Apple CarPlay/Android Auto. Модель 2.5i Premium додасть 10 автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, двозонний клімат-контроль, 17-дюймові колеса, підігрів передніх сидінь і бічних дзеркал, деайсер вітрового скла, 8.0-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи, два передніх і один задній USB порт та аудіосистему на 6 динаміків. Ця ж модель пропонує навігацію, асистента перемикання фар дальнього світла, попередження про перехресний рух позаду та електропривод люку даху.

Опційне обладнання

Модель Legacy 2.5i Sport отримала кнопкове запалювання, салон у двох тонах, люк даху з електроприводом, автоматичне затемнення дзеркала заднього огляду, систему доступу з кодом та 18-дюймові колеса. Моделі Legacy Limited можуть похвалитися шкіряною обшивкою, аудіосистемою «Harman/Kardon» на 12 динаміків, електроприводом сидіння переднього пасажира, підігрівом задніх сидінь, моніторингом сліпих зон та попередженням про перехресний рух позаду. Модель Sport можна доповнити автоматичним гальмуванням під час руху заднім ходом та асистентом перемикання фар дальнього світла. Опціями для Limited стали навігація та фари, які реагують на рухи керма.

Під капотом

Базовим для Legacy став 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 175 кінських сил і 236 Нм. Компонується він варіатором. Привід стандартно на всі колеса. Витрата пального перебуває на рівні 9.3 л/100км у міському та 7.0 л/100км у заміському циклах. Більше потужності, а саме 256 кінських сил і 335 Нм, пропонує 3.6-літровий шестициліндровий двигун. З ним седан витрачає 11.9 л/100км у місті та 8.3 л/100км за його межами.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Sentra 2019
Огляд тест-драйву: Nissan Sentra 2019
Огляд тест-драйву: Acura MDX 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Acura MDX 2019