Огляд тест-драйву: Subaru Outback 2020

13 лютого 2020

Претензій до Outback 2020 немає. Для універсалу поточного покоління Subaru взяли чимало з того, що робило автомобіль популярним усі роки. Салон тішить матеріалами високої якості, обидва ряди сидінь пропонують вдосталь простору, а багажник вражає показником для класу. Творіння Subaru досить впевнено пересувається по бездоріжжю, гарантуючи приємну манеру ходу на звичайних дорогах. Стандартний двигун можливо і не вражає потужністю, але ситуація стає куди кращою з новим, доступним турбодвигуном.

Огляд тест-драйву: Subaru Outback 2020

Нове у 2020 році

  • Повний редизайн

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Виразний Subaru Outback 2020 модельного року вартий уваги зі сторони багатьох покупців. Він підійде тим, хто любить регулярно виїжджати на природу, у пригоді у даному випадку стануть стандартний повний привід і чималий дорожній просвіт. Зважаючи на просторих два ряди сидінь і хороший перелік систем безпеки він підійде сім’ям. Загалом, Outback це хороша покупка з щедрим переліком стандартного оснащення і збалансованою стартовою ціною. 

Нове чи б/у авто? 

На 2020 модельний рік Subaru Outback повністю оновили. Передбачено декілька змін, які допомагають автомобілю витримувати тиск сучасності і конкуренції. Чого тільки вартий доступний турбодвигун з 260 кінськими силами. Не варто обходити стороною нову інформаційно-розважальну систему з 11.6-дюймовим сенсорним екраном, яка увійшла у базу усіх моделей крім базової. Система контролю стану водія теж вперше доступна Outback. На додачу, пропонується нова модель Onyx Edition з унікальними елементами дизайну і трохи покращеними позашляховими можливостями. При бажанні зекономити, можна розглянути моделі попереднього покоління, але тоді на новинки розраховувати не варто. Попередні версії побачили світ у 2015 році. У 2016 Outback отримав покращену систему керування, доступною йому стала система утримання смуги руху. У 2017 Subaru представили серед доступних елементів автоматичне екстрене гальмування. У 2018 дебютували Android Auto і Apple CarPlay, а у 2019 стандартною стала система «EyeSight». 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

Subaru Outback чи Subaru Forester?

На 2019 рік переглянули Subaru Forester, який дуже нагадує Outback. Обидва автомобіля стандартно пропонують систему повного приводу і двигун на 185 кінських сил. Між тим, у Outback з’явився потужний турбодвигун в якості опції. Представники Subaru вирізняються просторими сидіннями і хорошим запасом вантажного простору, так само як чисельними системами допомоги водію. Незважаючи на оновлення Forester використовує 6.5-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи, в той час як Outback може похвалитися варіантом на 7.0 дюймів.  

Subaru Outback чи Toyota RAV4?

Як і Outback сучасний Toyota RAV4 має просторий салон, містке багажне відділення і багато стандартних елементів оснащення. В результаті редизайну 2019 RAV4 отримав помітно кращі матеріали оздоблення, тим не менше, Outback все одно виглядає більш класово. Ціна окремих моделей Toyota трохи збалансованіша, ніж у Subaru, що робить його цікавим суперником. Базовий двигун потужніший у RAV4, а рульове управління вирізняється збалансованістю. 

Subaru Outback чи Subaru Impreza?

Нинішній Impreza  доступний у кузові седан і хетчбек, що не може не сподобатися потенційним покупцям. Він стандартно отримав повний привід, багажне відділення можливо і не таке містке, як у Outback, але простору вистачає, особливо враховуючи загальний розмір. У Outback кращий салон, вищий попередній рейтинг надійності і більше стандартного оснащення, ніж у Impreza. Придбати Impreza варто в першу чергу тим, хто хоче отримати повнопривідний автомобіль за відносно не високу ціну. 

Салон 

Салон Subaru Outback розрахований на п’ятьох людей. Завдяки тонким стійкам даху і високій позиції водій і передній пасажир отримують відмінну видимість у всіх напрямках. Сидіння зручні і підходять високим пасажирам. Базові моделі оснащені виключно механічними налаштуваннями, версії вищої комплектації потішать десятьма автоматичними режимами налаштування. Стандартно сидіння обшиті тканиною, замовити можна натуральну шкіру або замшу. Як опції пропонуються підігрів і вентиляція передніх сидінь, підігрів задніх сидінь і керма. Передбачено два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. Об’єм багажника Outback становить 920 літрів з розкладеними задніми сидіннями. Склавши сидіння, можна розраховувати на 2143 літри. У базу універсалів входить інформаційно-розважальна система з дисплеєм на 7.0 дюймів. Супутникове радіо, Android Auto і Apple CarPlay та два USB порти є стандартними. Новинкою став доступний 11.6-дюймовий сенсорний, вертикальний екран. Завдяки йому салон виглядає дуже сучасно, до того ж, він контролює більшість функцій автомобіля. Щоправда, час на звикання все одно знадобиться, адже деякі важливі функції заховані у меню. На додачу до диво екрану, Outback можна доповнити функцією дистанційного старту, двозонним автоматичним клімат-контролем, люком даху, стерео «Rockford Fosgate», стерео «Harman Kardon» на 12 динаміків, двома USB позаду, навігацією і бездротовою зарядкою. 

Відео тест-драйв Subaru Outback 2020 року

Технічні характеристики 

Стандартним для Outback 2020 є 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 185 кінських сил і 239 Нм. Компонується він варіатором. Потужності вистачає для невимушеної манери ходу, але на спортивну динаміку розраховувати не варто. Привід стандартно повний. Витрата пального Subaru Outback перебуває на рівні 9.0 л/100км у міському, 7.1 л/100км у заміському і 8.0 л/100км у змішаному циклах. Як альтернатива пропонується новий 2.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 260 кінських сил і 376 Нм. У пару йому теж дістався варіатор. Привід повний. Витрата пального становить 10.2 л/100км у місті, 7.8 л/100км за його межами і 9.0 л/100км у середньому. Що стосується загальної динаміки, то вона вкрай приємна. Повний привід гарантує бажану плавність. Контрольованість рухів і загальний комфорт не можуть не тішити. Рульове управління пропонує непоганий зворотній зв'язок. 22.1 см кліренсу дозволяють не погано себе почувати на бездоріжжі. Бонусом стануть режим «X-Mode» і система контрольованого спуску з гори. Модель Outback Onyx Edition від себе додає можливість впоратися з глибокими сніговими заметами і в’язким болотом. З відповідним обладнанням Outback здатний буксирувати до 1.225 кг, моделі з турбодвигуном потягнуть до 1.588 кг. Загалом, технічні характеристики Subaru Outback 2020 порадують більшість сучасних водіїв. 

Безпека 

Усі Outback мають три роки або 57.936 км пробігу базової гарантії та п’ять років або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. У базу універсалу входять адаптивний круїз-контроль, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, попередження про виїзд за межі смуги руху і система допомоги руху по смузі. Автоматичне дальнє світло і камера заднього виду теж стандартні. Опціями є моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, автоматичне екстрене гальмування при русі заднім ходом, адаптивні фари, система контролю стану водія і камера фронтального огляду.  

Розмір

Габарити Subaru Outback обмежуються 485 см у довжину. Вага автомобіля варіює від 1.648 до 1.786 кг.

Можливі комплектації 

У 2020 Outback буде доступним у чотирьох основних комплектаціях: базовій, Premium, Limited і Touring. Базова модель отримала тканинну обшивку, 6 механічних режимів налаштування водійського сидіння, 4 механічних режими налаштування сидіння переднього пасажира, автоматичний клімат-контроль і світлодіодні фари. Інформаційно-розважальна система Starlink пропонує 7.0-дюймовий екран, Android Auto, Apple CarPlay, супутникове радіо, два USB порти, стерео на 4 динаміки і Bluetooth. До переліку систем допомоги водію потрапили адаптивний круїз-контроль, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, попередження про виїзд за межі смуги руху, система допомоги руху по смузі, автоматичне дальнє світло і камера заднього виду. Опціями стали дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням, універсальний відкривач дверей, стерео «Rockford Fosgate» і функція дистанційного старту. Модель Premium постачається з підігрівом передніх сидінь, шкіряним кермом, 10 автоматичними режимами налаштування водійського сидіння, двозонним автоматичним клімат-контролем, світлодіодними протитуманними вогнями, двома USB портами позаду, 6 динаміками стерео, HD радіо та 11.6-дюймовим екраном. Моделі доступні два пакети, перший пропонує моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, неконтактний електронний ключ і функцію відкривання дверей багажника без рук. Інший пакет на додачу до зазначеного оснащення гарантує люк даху і навігацію. Окремо пропонується бездротова зарядка. Модель Limited стандартно отримала шкіряну обшивку, 8 автоматичних режимів налаштування сидіння переднього пасажира, підігрів задніх сидінь, неконтактний електронний ключ, дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням, стерео «Harman Kardon» на 12 динаміків, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, автоматичне екстрене гальмування при русі заднім ходом і функцію відкривання багажника без рук. Пакет подбає про наявність люку даху, підігріву керма, навігації і системи контролю стану водія. Модель Touring може похвалитися замшевою обшивкою, вентиляцією передні сидінь, підігрівом керма, системою контролю стану водія і люком даху. Нова модель Outback Onyx Edition має унікальний дизайн інтер’єру і екстер’єру. Перелік оснащення у неї майже такий самий як у моделі Premium, плюс камера фронтального огляду і декілька режимів для їзди по бездоріжжю. З пакетом перелік оснащення поповнюється люком даху, навігацією і автоматичним екстреним гальмуванням при русі заднім ходом. Модель Outback Limited XT оснащена усіма елементами моделі Limited, від себе додаючи люк даху, підігрів керма, навігацію і систему контролю стану водія. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Odyssey 2020
Огляд тест-драйву: Honda Odyssey 2020
Огляд тест-драйву: BMW X3 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X3 2020