Огляд тест-драйву: Subaru WRX 2019

4 грудня 2018

При збалансованій стартовій ціні та спортивній динаміці повнопривідний Subaru WRX 2019 виглядає вкрай привабливо. Як і раніше пропонуються дві моделі: стандартна WRX з 2.0-літровим двигуном на 268 кінських сил та потужніша WRX STI з 2.5-літровим двигуном на 310 кінських сил. Остання потішить десятком додаткових коней у 2019 році. Обидва двигуна компонуються шестиступінчастою механічною коробкою передач. Варіатор доступний як опція. Суперниками WRX вважаються седан Honda Civic Si та хетчбеки Volkswagen Golf GTI і Ford Focus ST. Більш потужна модель Subaru WRX STI 2019 конкурує з VW Golf R, Ford Focus RS і Honda Civic Type R.

Огляд тест-драйву: Subaru WRX 2019

Вам сподобається

Якщо ви проживаєте у місцевості з суворими зимами, Subaru WRX і STI заслуговують на вашу прихильність через стандартну систему повного приводу. А зважаючи на просторий салон і місткий багажник Subaru стає ще привабливішим варіантом.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви прагнете отримати функціональність хетчбеку, Subaru WRX і STI не ваш автомобіль, оскільки пропонується виключно в кузові седан. Декому може не сподобатися груба натура чотирьохциліндрових двигунів. Фанатам Subaru вони, звісно, до вподоби, інші можуть зазначити їх специфічний гуркіт.

Нове у 2019 році  

На 2019 модельний рік представлено модель Series.Gray з чорними колесами. Усі моделі відчують перевагу покращеної мультимедійної системи Starlink. У базу моделей WRX Premium і WRX Limited увійшла технологія «EyeSight Driver Assist». Базова модель отримала два USB порти позаду.

Враження від їзди

Жоден інший двигун не звучить так, як це робить чотирьохциліндровий силовий агрегат типу «боксер» у Subaru, про появу автомобіля ви почуєте заздалегідь. 2.0-літровий турбодвигун любить випробовувати слух і нерви оточуючих. Зі стандартною шестиступінчастою механічною коробкою передач сотні автомобіль досягає менше ніж за шість секунд. Додаткова порція потужності 2.5-літрового двигуна моделі STI помітна одразу, так сотні седан домчить за 4.7 секунд. Найкращим є те, що обидві моделі є вражаюче комфортними для повсякденної їзди. Не позбавлений Subaru і азарту, водій відчує як специфічно розташований двигун, так і поверхню дороги. Разом з необхідністю докласти зусиль до повороту керма ви отримуєте чудовий зворотній зв'язок. Система повного приводу гарантує надійне зчеплення.

Найкращі характеристики

Сучасні моделі WRX Premium і WRX Limited з варіатором стандартно постачаються з технологією «EyeSight Driver Assist». До неї входять допомога руху по смузі, активний круїз контроль та система передаварійної безпеки, яка автоматично активує гальма для уникнення аварії.

На розсуд покупця було представлено нову лімітовану модель Series.Gray, кількість екземплярів якої сягає 750. Усі вони вирізняються за рахунок класного кольору «Cool Gray Khaki» та 18-дюймових коліс. За основу було взято модель WRX Premium і додано пакет «Performance» з сидіннями «Recaro», 8 автоматичними режимами налаштування водійського сидіння, спеціальними передніми гальмівними колодками, активними світлодіодними фарами та кнопковим запалюванням.

Детально про автомобіль Subaru WRX

Інтер’єр

Минулого року Subaru освіжили салон WRX кращими матеріалами, додатковою порцією ізоляційних матеріалів та товстішим склом. Опційні спортивні сидіння «Recaro» з підігрівом тішать комфортом та надійною фіксацією корпусу. Фронтальна видимість відмінна, крім того дуже класно дивитися над великим повітрозабірником у капоті двигуна. Кермо стандартно налаштовується по куту і вильоту. Салон седана спокійно вміщує п’ятьох дорослих. Усі елементи управління вдало розміщені та легкі у використанні. Багатьом до смаку припаде кермо з пласким дном і червоні стіжки.

Відео тест-драйв Subaru WRX 2019 року

Екстер’єр

На значні зміни у поточному році очікувати не варто. У 2018 році WRX отримав більшу нижню решітку радіатора для підкреслення ширини верхньої решітки. Водії оцінять розширені крила WRX і STI, так само як задній бампер та великі вихлопні патрубки. Модель Subaru WRX STI отримала 19-дюймові колеса та великий задній спойлер, який, за словами Subaru, сприяє стабільності. Ця ж модель може похвалитися гальмами «Brembo» з перфорованими роторами та жовтими гальмівними супортами.

Базова комплектація

Стандартними для Subaru WRX стали система повного приводу, автоматичний клімат-контроль, тканинна обшивка, кермо з пласким дном, оздоблене шкірою, камера заднього виду та мультимедійна система з 6.5-дюймовим сенсорним екраном високої роздільної здатності з Apple CarPlay, Android Auto і Bluetooth. Технологія «EyeSight Driver Assist» увійшла у базу моделей Premium і Limited з варіатором. Модель STI отримала 19-дюймові колеса та спеціальний диференціал.

Опційне обладнання

Технологія «EyeSight Driver Assist» стала опцією WRX Premium та стандартною для моделей з опційним варіатором. Модель Limited також доступна з технологією «EyeSight Driver Assist», так само як з мультимедійною системою Starlink з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, стерео «Harman/Kardon» на 9 динаміків. Що стосується моделі STI, то найпомітнішою опцією стали сидіння «Recaro» та кнопкове запалювання.

Під капотом

Базовим є 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 268 кінських сил і 350 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Розгін Subaru WRX відбувається за 5.9 секунд. Витрата пального становить 11.2 л/100км у міському, 8.7 л/100км у заміському та 10.3 л/100км у змішаному циклах. З опційним варіатором показники змінюються на 13.1, 9.8 та 10.3 л/100км відповідно. 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун пропонує 310 кінських сил та 393 Нм. Сотні седан з ним і механічною коробкою досягає за 4.7 секунд. Витрата пального Subaru WRX сягає показників 13.9 л/100км у місті, 10.7 л/100км за його межами та 12.4 л/100км у середньому. Привід у всіх моделей стандартно повний.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volvo XC60 2019
Огляд тест-драйву: Volvo XC60 2019
Огляд тест-драйву: Ford Mustang 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Mustang 2019