Огляд тест-драйву: Subaru WRX 2020

24 лютого 2020

Нинішній Subaru WRX 2020 це хороший автомобіль. З ним можна розраховувати на потужний двигун, відмінне управління, два просторих ряди сидінь та легкі у використанні інформаційні технології. Плюс він стандартно має привід на всі колеса, що є не звичним для класу. На жаль, не обійшлося без недоліків. Більшість суперників споживає менше пального і пропонує більш місткий багажник. Окремі суперники гарантують якісніші матеріали салону та щедріший перелік оснащення. 

Огляд тест-драйву: Subaru WRX 2020

Нове у 2020 році 

  • Не передбачено значних змін 

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо понад усе ви цінуєте позитивний водійський досвід і динаміку, Subaru має бути у вашому списку бажань. В інших випадках, варто детально вивчити альтернативи класу. У Subaru одна з найвищих ціну у класі. Тому суперники типу Honda Civic і Mazda3 автоматично стають більш привабливими.

Нове чи б/у авто? 

До 2015 року WRX був частиною лінійки Impreza, а не самостійною моделлю. Тому мова йде не про покоління Subaru WRX, а лише про перших представників. На наступний рік значних змін не передбачено. На тепер автомобіль може похвалитися 6.5-дюймовим сенсорним екраном, Apple CarPlay і Android Auto та збільшенням кількості коней у версіях STI. У 2018 WRX отримали переглянуту передню частину кузова, оновлені елементи салону і доступні передні сидіння «Recaro». На хвилі змін з’явилася по іншому налаштована підвіска, зріс зворотній зв'язок керма, в результаті чого кращими стали рульове управління і динаміка. Зрозуміло, що можна добряче зекономити, обравши старшу чи б/у модель, але тоді не буде змоги насолоджуватися нинішніми перевагами. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Subaru WRX чи Honda Civic? 

В той час як WRX доступний виключно як седан, Honda Civic можна обрати в кузові седан, купе і хетчбек. На додачу Honda має декілька динамічних моделей типу Civic Si і Civic Type R, остання з яких майже зрівнялася по потужності з версією WRX STI на 300 коней. У Civic якісніший салон і більший багажник, до того ж, він споживає менше пального. Загалом, Civic випереджає WRX.

Subaru WRX чи Mazda3?

Сучасний Mazda3 змагається з WRX за звання автомобіля, здатного приносити задоволення від їзди. Атлетичний Mazda3 вражає маневреністю і спритністю, не маючи такої кількості кінських сил, як у WRX. Перший з автомобілів краще економить пальне. Салон Mazda3 вважається одним з найкращих у класі. Доступний він у кузові седан і хетчбек та гарантує більший багажник. З усього випливає, що Mazda просто кращий варіант, ніж Subaru.

Салон 

Салон WRX розрахований на п’ятьох людей. Передні і задні сидіння гарантують вдосталь місця і високий рівень комфорту. Навіть високі пасажири знайдуть зручну позицію. Не виникне проблем з тривалими подорожами. Передбачено два повних набори кріплень дитячих сидінь LATCH. Інтер’єр у Subaru не поганий, але йому бракує приємних на дотик, вишуканих матеріалів оздоблення, які пропонують суперники. Об’єм багажника становить 340 літрів, що не є хорошим показником для класу. У базу автомобіля входять інформаційно-розважальна система StarLink з 6.5-дюймовим сенсорним екраном, 6 динаміків стерео, HD і супутникове радіо, Bluetooth, два USB порти, Apple CarPlay і Android Auto. Доступними є люк даху, двозонний автоматичний клімат-контроль, 7.0-дюймовий сенсорний екран, стерео «Harman Kardon» з 9 динаміками та навігація. 

Відео тест-драйв Subaru WRX 2020 року

Технічні характеристики 

Стандартним для WRX став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 268 кінських сил. Привід стандартно повний. Розгін до сотні відбувається за 6.3 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.6 л/100км у змішаному циклі. Високопродуктивній моделі Subaru WRX STI 2020 дістався 2.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 300 кінських сил. До сотні з ним автомобіль розганяється за 5.2 секунд. Витрата пального Subaru WRX становить 14.0 л/100км у місті, 8.4 л/100км за його межами і 10.4 л/100км у середньому. Що стосується манери ходу і динаміки, то не багато суперників здатні досягти рівня WRX, при чому, незалежно від моделі. Седан вражаюче спритний на звивистих дорогах і чудово взаємодіє з водієм. Стандартний повний привід гарантує надійне зчеплення. Незважаючи на жорсткість підвіски, манера ходу у WRX дуже зручна.

Безпека 

Седан постачаються з трьома роками або 57.936 км пробігу лімітованої гарантії та п’ятьма роками і 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Моделі 2020 року ще не були протестовані. Між тим, майже ідентичні версії 2019 отримали хороший рейтинг по проходженню краш-тестів. У базу входить лише камера заднього виду. Доступними стали адаптивний круїз-контроль, попередження про можливе зіткнення, перед аварійне гальмування, автоматичне аварійне гальмування при їзді заднім ходом, моніторинг сліпих зон, попередження про виїзд за межі смуги руху, система допомоги руху по смузі і попередження про перехресний рух позаду. Деякі з зазначених елементів входять до набору «EyeSight».

Розміри 

Довжина автомобіля становить 457.2 см, вага варіює від 1.494 до 1.594 кг.

Можливі комплектації 

Обрати седан можна в одній з п’яти моделей: базовій, Premium, Limited, STI і STI Limited. Базовий двигун Subaru WRX це 2.0-літровий чотирьохциліндровий силовий агрегат на 268 кінських сил, за потужність моделі STI відповідає 2.5-літровий турбодвигун на 300 коней. Привід стандартно повний. Базова модель WRX отримала тканинну обшивку, автоматичний клімат-контроль, камеру заднього виду, інформаційно-розважальну систему «StarLink» з 6.5-дюймовим сенсорним екраном, 6 динаміків стерео, супутникове радіо, Bluetooth, два USB порти, Apple CarPlay і Android Auto. Моделі не доступний жоден пакет чи окрема опція. Модель Premium постачається з підігрівом передніх сидінь і покращеною версією інформаційно-розважальної системи StarLink з 7.0-дюймовим сенсорним екраном. Урізноманітнити її комплектацію можна варіатором і пакетом «Performance» з спортивними сидіннями «Recaro» і гальмами «Brembo». Модель WRX Limited на додачу до оснащення попередниць може похвалитися наявністю люку даху, кнопкового запалювання, шкіряної обшивки та електроприводу водійського сидіння. В якості опцій пропонуються варіатор, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду та система StarLink з стерео «Harman Kardon» і навігацією. Модель WRX STI окрім потужнішого двигуна гарантує спортивно налаштовану підвіску, задній спойлер і гальма «Brembo». Стандартними для цієї моделі також є штучна і справжня шкіра обшивки та двозонний автоматичний клімат-контроль. Доступними стали спортивні сидіння «Recaro». Модель WRX STI Limited може похвалитися спортивними сидіннями «Recaro», моніторингом сліпих зон, попередженням про перехресний рух позаду та покращеною версією системи StarLink з навігацією і стерео «Harman Kardon» на 9 динаміків.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X7 2020
Огляд тест-драйву: BMW X7 2020
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLS-Class 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLS-Class 2020