Огляд тест-драйву: Tesla Model 3 2019

24 червня 2019

Сучасний Model 3 це реалізація Tesla багатообіцяючого електричного автомобіля для мас. Цей стильний, компактний, п’ятимісний седан вражає переліком функцій, запасом ходу і збалансованою стартовою ціною. Але тут слід трохи зупинитися. Єдиними, існуючими на даний момент Model 3s є версії з середнім пробігом на 415 км і тривалим пробігом на 560 км. А зважаючи на специфіку обслуговування і експлуатації, творіння Tesla все ще важко назвати звичайним автомобілем. Але для тим, хто може це собі дозволити, найменший і найдешевший Tesla пропонує повсякденну практичність, хороші дорожні манери, високий рейтинг надійності і свободу від бензину.

Огляд тест-драйву: Tesla Model 3 2019

Вам сподобається

Якщо ви захоплюєтеся технологіями і сенсорними поверхнями, надаєте перевагу новаціям і додаткам, які постійно оновлюються, і бачите своє майбутнє з автомобілем на електриці, а не на бензині, Tesla Model 3 2019 до ваших послуг.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

На відміну від Model S і Model X, власники Model 3 мають платити за використання зарядної мережі Tesla. Зарядка Tesla Model 3 автомобіля в домашніх умовах може зайняти тиждень або і більше.

Нове у 2019 році

У Tesla не сприймають таке поняття як модельний рік, замість цього вони демонструють зміни і оновлення в будь-який зручний для себе час. Нещодавно лінійка Model 3 поповнилася версією з заднім приводом і середньою тривалістю пробігу, а саме на 415 км.   

Тим часом, версії з тривалим пробігом на 560 км нині постачаються з двома моторами і повним приводом. Варіант Tesla Model 3 Performance 2019 гарантує розгін до сотні за 3.4 секунди.

Враження від їзди

З великою батареєю у підлозі і майже сталевим шасі Model 3 важить майже 1.815 кг. Але, зважаючи на те, що більшість ваги зосереджена у нижній частині між осями, Model 3 поводиться як справжній спортивний седан на звивистих дорогах. Бонусом стане мінімальний крен корпусу і розподіл ваги у співвідношенні 45/52, з перевагою на задню частину. Регенеративні гальма, зусилля, необхідне для повтору керма, і поведінка акселератора налаштовуються, дозволяючи водієві отримати унікальний досвід. Під час руху звук роботи силового агрегату настільки мінімальний, що скоріше вдасться почути шум шин, ніж мотор. Загалом, Tesla Model 3 доставляє задоволення від їзди, володіючи досить жорсткою, але комфортною підвіскою.

Найкращі характеристики

Коли Tesla вирішили збільшити гальмівну потужність Model 3 вже в руках клієнта, вони це зробили через оновлення антиблокувального налаштування гальм. Гальмівний шлях зменшився майже до 7.0 метрів, і це при нормальній швидкості.

Не надто велике досягнення, але приємно. Два колеса прокрутки на рульовому колесі Model 3 дозволяють водієві налаштувати функції кута і вильоту, не знімаючи рук з керма.  

Детально про автомобіль Tesla Model 3  

Інтер’єр

Салон Tesla Model 3 мінімалістичний і привабливий. Передні сидіння гарантують надійну підтримку і вдосталь місця. А от заднє сидіння, яке складається у співвідношенні 60/40, розташовано низько, що передбачає постійно зігнуті у колінах ноги пасажирів. Позбавлений перемикачів, кнопок і звичної приладової панелі, Model 3 замість цього використовує 15.0-дюймовий багатофункціональний сенсорний планшет, горизонтально розміщений у верхній частині, для управління всім, починаючи кондиціонером, закінчуючи навігацією. Що стосується інформації для водія, то спідометр та інші прилади розташовані у верхньому лівому куті екрану. Після нетривалої практики екран стає дуже зручним у використанні.

Відео тест-драйв Tesla Model 3 2019 року

Екстер’єр

За відсутності радіатора і традиційної решітки Model 3 одразу дає зрозуміти, що він електричний. Між тим, він не позбавлений шарму. Цей компактний, електричний седан виділяється з натовпу, пропонуючи занижену, плавну лінію даху і ручки дверей, які з’являються. Обравши модель Performance, покупець зможе насолодитися нижчою посадкою, 20-дюймовими колесами і карбон-керамічним спойлером.

Базова комплектація

Окрім стандартно автоматичного екстреного гальмування і восьми подушок безпеки, Tesla Model 3 отримав точку Wi-Fi, Інтернет сполучення, голосову активацію елементів управління, функцію доступу без ключа, двозонний клімат-контроль і центральну консоль з двома USB портами. Радіо FM/Internet також увійшло у базу. Зважаючи на відсутність двигуна у передній частині звільнилося вдосталь місця для відсіку. Кузов стандартно чорного кольору, при бажанні отримати інший, треба буде доплатити.

Опційне обладнання

Технічно опційний, між тим, пакет «Premium Interior» нині доданий до усіх автомобілів. За його відсутності електромобіль Tesla Model 3 коштуватиме менше. Поки він все ж є, усі Model 3 мають 12 режимів налаштування і підігрів передніх сидінь, два USB порти позаду, матеріали оздоблення найвищої якості, більш потужну аудіосистему і панорамний скляний дах. Також пропонується пакет «Enhanced Autopilot» з камерами, радарами і ультразвуковими датчиками.

Під капотом

Електричні мотори Model 3 розташувався під задніми колесами, звільнивши передню частину для вантажного відсіку. Версія з середнім пробігом на 415 км отримала батарею на 62 кВтгод. Сотні седан досягає за 5.6 секунд. Версії з тривалим пробігом на 560 км отримали батарею на кВтгод. До відмітки у 100 км/год автомобіль розганяється за 4.6 секунди. Модель Performance має запас ходу 530 км і до сотні розганяється за 3.4 секунди.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Infiniti QX30 2019
Огляд тест-драйву: Infiniti QX30 2019
Огляд тест-драйву: Cadillac Escalade 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Cadillac Escalade 2019