Огляд тест-драйву: Toyota Corolla 2022

10 листопада 2021

Toyota Corolla 2022 представляє 12 покоління. Коли модель автомобіля живе так довго, вона однозначно має формулу успіху. Протягом десятиріч Corolla була компактним автомобілем, який славився гарною ціною, економною витратою та репутацією надійного автомобіля. Актуальна версія відповідає цим основним цінностям, тільки додає яскравіший стиль і преміальніший інтер'єр, ніж її попередники. Corolla також доступна у версії хетчбека або гібридного седана, які потребують окремого огляду.

Купити новий автомобіль Тойота Королла 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Ціна нової Королли 2022 року починається від $20 000, і це за умови, що численні функції безпеки входять до стандартної комплектації. 

Чи достатньо гарна Corolla, щоб протистояти лідерам у своєму класі?

Нове у 2022 році 

Тойота Королла не отримала помітного оновлення у 2022 модельному році. 

Кому варто купити? 

Коли справа доходить до надійних, доступних та безпечних компактних седанів, Corolla практично неможливо перевершити. Це чималий подвиг, коли конкурентами у цьому сегменті є Mazda 3, Honda Civic та Volkswagen Jetta. 

Нова Toyota Corolla пропонує низку комплектацій на будь-який бюджет і всі вони "упаковані" у стильний кузов. Це відмінний варіант, якщо вам потрібен практичний, надійний, зручний, недорогий та красивий седан. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове чи б/в авто?

Toyota Corolla 2022 модельного року перенесена з 2021 року без оновлень, за винятком незначних змін колірної палітри екстер'єру та інтер'єру. Toyota Королла нового покоління побачила світ всього два роки тому і якщо модель 2022 здається занадто дорогою, подивіться б/у варіанти. 

Toyota Corolla або Toyota Camry

Toyota Camry займає сегмент середньорозмірних седанів, тому є більшою та зручнішою альтернативою від японського автовиробника з довгим списком стандартних функцій. Однак він коштує на $5 000 дорожче, то чи вартий він цього? Що ж, замість варіатора Камрі отримує восьмиступінчасту автоматичну коробку передач, а в базовій моделі – 2,5-літровий чотирициліндровий двигун, що розвиває 203 л.с. Крім того, його розмір означає більше місця для пасажирів та вантажу. Інтер'єр Camry приголомшливий і, безумовно, здається набагато преміальнішим. Якщо ви готові заплатити більше, зможете отримати клімат-контроль, панорамний дах і навіть проекційний дисплей. 

Якщо ви обмежені в коштах і шукаєте універсальний автомобіль, варто купити нову Toyota Короллу 2022. Але якщо ви можете витратити більше грошей, Camry - відмінний вибір. І як бонус ви навіть можете розраховувати на V6. За доплату, зрозуміло.

Toyota Corolla або Honda Civic

Honda Civic пропонує набагато кращу керованість, але що ще? По-перше, Хонда коштує дорожче. Базовий двигун Civic – 2,0-літровий, який видає на 11 кінських сил менше, ніж у Corolla у 2,0-літровому. Він також пропонує двозонний клімат-контроль, і багато тих же стандартних функцій, якими може похвалитися Toyota. Доступна краща звукова система, але базова установка слабша, ніж у Toyota. Вибір складний. Протестуйте обидва авто та вирішіть, якому бренду імпонуєте. 

Салон

Corolla у кузові седан вміщує п'ять осіб із пристойним комфортом. Сидіння зручні в обох рядах, хоча високим людям буде набагато краще попереду. 

Інтер'єр Тойота Королла 2022 не є чимось незвичайним для цього сегменту, з великою кількістю пластику та простим, ергономічним компонуванням. А втім, ці пластмасові деталі добре виглядають. Центральний сенсорний дисплей гордо розташований на панелі приладів, а невеликий TFT-екран допомагає водію. Загалом все виглядає і відчувається привабливо, якість збірки не викликає претензій. 

Corolla 2022 у версії седан пропонує багажник об'ємом 370 л, чого достатньо для всіх пасажирів. Якщо потрібно більше місця, задні сидіння складаються в пропорції 60/40.

Стандартна мультимедіа може похвалитися семидюймовим сенсорним дисплеєм, Android Auto і Apple CarPlay, супутниковим радіо SiriusXM, точкою доступу Wi-Fi, можливістю підключення Bluetooth і двома портами USB. Якщо ви хочете оновити інформаційно-розважальну систему, комплектація LE і вище надасть вам восьмидюймовий сенсорний дисплей. Мультимедіа працює добре і, на щастя, забезпечена кнопками та ручками, які спрощують життя та використання. 

Відео тест-драйв Toyota Corolla 2022 року

Технічні характеристики 

Тойота Королла ніколи не була еталоном продуктивності, і версія 2022 - не виняток. Модель поставляється з двома варіантами чотирициліндрових двигунів. Базовий мотор – 1,8-літровий, 139-сильний, здатний розігнати авто до 100 км/год за 10 секунд. Потужність передається на передні колеса через автоматичний варіатор. 2,0-літровий двигун трохи кращий з його 169 л.с. Він може поєднуватись як з автоматичним варіатором, так і шестишвидкісною механікою. Але все одно розгін Corolla повільний – від 0 до 100 км/год за 8 секунд. 

Corolla завжди обіцяла низькі експлуатаційні витрати. І економна витрата палива є зворотним боком слабких силових агрегатів. Тойота Королла витрачає в середньому 6,9-7,4 л/100 км, залежно від поєднання двигуна та коробки передач.

Однак те, що дійсно пропонує передньопривідний седан, - це комфортна поїздка і напрочуд хороша керованість. Він не виграє жодного змагання з автокросу, але досить "бадьорий" для своїх характеристик та вартості. На відміну від конкурентів, ця Toyota не пропонує повний привід. 

Безпека

Toyota Королла 2022 отримала відмінні характеристики безпеки. NHTSA оцінило седан у лобових та бічних зіткненнях на 5/5 та на 4/5 у тесті на перекидання. 

Розміри та вага

Довжина седана Corolla складає 4.63 м, споряджена маса варіюється від 1320 до 1429 кг. 

Можливі комплектації

Corolla 2022 представлені в п'яти основних комплектаціях: L, LE, XLE, SE та XSE. SE Nightshade Edition і Apex Edition - це спеціальні версії, які додають кілька додаткових функцій, такий собі рестайлинг Toyota Corolla на свій смак.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Elantra 2022
Купити новий Хендай Елантра 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Ауді А4 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A4 2022