Огляд тест-драйву: Toyota Highlander 2018

20 вересня 2018

Нинішній Toyota Highlander 2018 продовжує бути обранцем сімей, які шукають надійний, безпечний і зручний позашляховик на вісім місць, не позбавлений сучасних технологій і позитивної динаміки. Після рестайлінгу минулого року Toyota Highlander готовий змагатися з Honda Pilot, Chevrolet Traverse і Nissan Pathfinder. На підтвердження своєї конкурентної спроможності, позашляховик гарантує повний набір технологій безпеки, включно з системою попередження про можливе зіткнення, аварійним гальмуванням, адаптивним круїз-контролем та попередженням про виїзд за межі смуги руху. Інформаційно-розважальна система, нажаль, не підтримує Apple CarPlay і Android Auto, але в решті аспектів тішить сучасністю. Покупцям, зосередженим на економії, варто розглянути варіант Highlander Hybrid.

Огляд тест-драйву: Toyota Highlander 2018

Вам сподобається

У сегменті, де основними цінностями є безпека, місткість і надійність, Toyota Highlander займає належне місце. Потужний стандартний двигун, доступна гібридна модель, тривала історія надійності роблять Highlander вагомим гравцем ринку.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Габаритний Highlander здатний вмістити вісьмох людей і немало багажу, але він все одно не такий просторий як Honda Pilot або Chevy Traverse. Бажаючим отримати автомобіль з хорошими позашляховими здібностями, варто розглянути варіанти Chevrolet Tahoe і Dodge Durango, які буксирують помітно більше у порівнянні з Highlander.

Нове у 2018 році

Зважаючи на минулорічний рестайлінг, значними змінами Toyota Highlander 2018 похвалитися не може.  

Враження від їзди

З нещодавно переглянутим 3.5-літровим V6 двигуном і восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач, Highlander є одночасно потужним і економним. Хоча стандартний 2.7-літровий чотирьохциліндровий двигун не дуже добре справляється з габаритами і вагою позашляховика. Якщо вам регулярно потрібно перевозити більше двох людей, буксирувати чималу вагу і мати впевненість у потужності, V6 двигун це правильний варіант. Уваги вартий і Highlander Hybrid. Поєднуючи електричний мотор і бензиновий двигун, він гарантує 306 кінських сил. Така комбінація дозволяє витрачати всього 8.1 л/100км по місту. Який би двигун ви не обрали, отримаєте надійний транспортний засіб з хорошим зворотнім зв’язком керма, незначним радіусом розвороту, комфортною і контрольованою їздою. Технічні характеристики Toyota Highlander всиляють впевненість і дарують комфорт. Спортивна модель SE пропонує краще управління, стильнішу зовнішність без найменшої шкоди для комфорту.

Найкращі характеристики

Завдяки системі «Driver Easy Speak», водієві не доведеться надриватися, щоб заспокоїти дітей на останньому ряду, він спокійно зможе приймати участь в обговоренні важливих питань. Для підсилення голосу водія використовується аудіосистема автомобіля.

Двокомпонентні двері багажного відділення пропонують поворотне фіксоване вікно. Такий дизайн дозволяє завантажувати і розвантажувати автомобіль без зайвого пересування вже наявних речей.

Детально про автомобіль Toyota Highlander

Інтер’єр

Салон Toyota Highlander майже не змінився. Його перевагами так і залишилися чисельні USB-порти, хороша обшивка сидінь та продуманість. Зважаючи на все це, інтер’єр позашляховика точно є його сильною стороною. Сидіння першого і другого рядів чудово підходять для тривалих подорожей, найменших пасажирів можна розмістити на третьому ряду, а от дорослим слід його уникати. Ширина приладової панелі дозволяє використовувати її як місце для зберігання дрібних речей. Великий відсік центральної консолі поглине все, що залишиться.

Екстер’єр

Решітка радіатора Highlander вражає розміром, що є даниною тренду останніх років. Щоправда, це візуально збільшує ніс позашляховика, а з урахуванням різниці в оздобленні моделей починає здаватися, що головні фари просто зменшуються. Решта конструкції Highlander не така вражаюча, хоча спортивний Highlander SE привертає увагу затемненим оздобленням.

Базова комплектація

Базова модель LE постачається з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач, набором «Safety Sense Plus», який складається з активного круїз-контролю, системи попередження про можливе зіткнення, функції виявлення пішоходів, автоматичного дальнього світла і системи попередження про зміну смуги руху. Салон стандартно вміщує вісім людей. У базу позашляховика також увійшли: камера заднього виду, рульове колесо, яке налаштовується по куту і вильоту, розетка, 6.1-дюймовий сенсорний дисплей з аудіосистемою «Entune» та Bluetooth.

Опційне обладнання

Більшість опцій розподілена по комплектаціям. Так, модель LE Plus додасть: тризонний клімат-контроль, 8.0-дюймовий сенсорний екран і штучну шкіру обшивки. Модель XLE отримала справжню шкіру і кращу інформаційно-розважальну систему. Моделі Limited і Limited Platinum можуть похвалитися: кращою аудіосистемою, підігрівом і охолодженням передніх сидінь і керма, камерою кругового огляду і підігрівом другого ряду у моделі Limited Platinum. Окремо доступні: панорамний люк, розважальна система задніх сидінь, система комунікації «Driver Easy Speak» та V6 двигун чи гібридна установка.

Відео тест-драйв Toyota Highlander 2018

Під капотом

Найменшим став 2.7-літровий чотирьохциліндровий двигун на 190 кінських сил і 252 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Розгін до сотні відбувається за 10.3 секунди. Витрата пального Toyota Highlander становить 13.3 л/100км у міському, 9.9 л/100км у заміському та 7.9 л/100км у змішаному циклах. 3.5-літровий V6 двигун потішить 295 кінськими силами і 362 Нм. Пару йому складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Витрачає з ним позашляховик 11.8 л/100км у місті та 8.7 л/100км за його межами з приводом на передні колеса. З повним приводом показники змінюються на 12.4 та 9.0 л/100км відповідно. Економний Highlander Hybrid отримав 3.5-літровий V6 двигун на 306 коней та електричний мотор. Компонуються вони варіатором. Витрата пального перебуває на рівні 8.1 л/100км у місті, 8.5 л/100км за його межами і 8.3 л/100км у середньому. Гібридні моделі мають повний привід.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Impala 2018
Огляд тест-драйву: Chevrolet Impala 2018
Огляд тест-драйву: Ford Explorer 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Explorer 2018