Огляд тест-драйву: Toyota Land Cruiser 2021

3 вересня 2021

Toyota Land Cruiser 2021 року - великий трирядний позашляховик. Він використовує конструкцію кузова на рамі старої школи і хитре налаштування підвіски, щоб забезпечити виняткові позашляхові характеристики. Оскільки багато його конкурентів - комфортабельні кросовери, орієнтовані на розкіш, Land Cruiser практично не має собі рівних в класі.

Купити новий автомобіль Тойота Ленд Крузер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

На жаль, на рівних асфальтованих дорогах він не відчуває себе так впевнено, як на сільських стежках. Його старомодна підвіска може відмінно справлятися з брудом по коліно, але їй складно згладжувати нерівності і вибоїни в місті. До того ж ви почуєте набагато більше шуму вітру і шин на швидкостях автостради, ніж під час поїздки на Land Rover, Audi або BMW.

Цих недоліків може бути недостатньо, щоб зіпсувати репутацію культового Ленд Крузер, але їх варто відзначити.

Нове в 2021 році 

Новий Toyota Land Cruiser 2021 залишився без серйозних змін.

Кому варто купити? 

Так, інші позашляховики можуть мати перевагу в дорожніх манерах або в розважальній системі, але Land Cruiser - це позашляховик, яким можна їхати куди завгодно, брати з собою що завгодно і робити що завгодно. Ім'я Land Cruiser вже стало культовим і перетворилося в бренд. Завдяки технічним характеристикам Toyota Land Cruiser з комфортом і впевненістю проведе вас і вашу родину снігом, брудом, нерівними стежками, дощем та обмерзлими дорогами.

Нове або б/у авто?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Немає ніяких серйозних відмінностей між Toyota Land Cruiser 2020 і 2021 року. Фактично, виробник майже не вносив змін до моделі з 2016 року. Незважаючи на те, що Тойота залишила Ленд Крузер 2021 без оновлень, в наступному році повинен з'явитися позашляховик в новому кузові. Це означає, що у вас є два варіанти: купити Тойота Ленд Крузер б/у на автобазарі, або дочекатися наступного покоління. 

Toyota Land Cruiser або Lexus LX 570

Lexus LX 570 - близький корпоративний родич Land Cruiser. Лексус оснащений тим самим двигуном, трансмісією, системою повного приводу, що і Тойота. Між авто є відмінності, через які LX програє Land Cruiser. Він обійдеться дорожче, ніж Land Cruiser. За більші гроші в стандартній комплектації ви не отримуєте третій ряд сидінь. До того ж, система мультимедіа Lexus складна у використанні. Land Cruiser - кращий вибір в цьому порівнянні для більшості покупців.

Toyota Land Cruiser або Land Rover Range Rover

Land Cruiser і Land Rover Range Rover - однаково привабливі автомобілі. Обидва шикарних позашляховика пропонують все для зручних щоденних поїздок, але в будь-який момент готові виїхати за межі міста, щоб підкорювати бездоріжжя. Рендж Ровер перевершує Ленд Крузер в технологічності, економічності і різноманітності двигунів. Крім того, британський позашляховик вміщує чотирьох або п'ятьох пасажирів. Land Cruiser - це скоріше робоча конячка. Позашляховик здатний розмістити до восьми чоловік і багато вантажу в багажнику. Він також коштує набагато дешевше, ніж Range Rover. Виберіть автомобіль, який краще відповідає вашим потребам.

Салон

Усередині Тойота Ленд Крузер достатньо місця для восьми осіб. Конфігурація з вісьмома місцями є стандартною для базової моделі та опціональною для Heritage Edition, яка зазвичай поставляється з дворядним компонуванням. На другому і третьому ряду багато простору для людей будь-якого зросту. А ось останні три пасажира на додаткових задніх сидіннях не будуть у захваті. 

Стандартний Land Cruiser поставляється з салоном, обшитим напіваніліновою перфорованої шкірою Terra або Black. Версія Heritage Edition доступна тільки з чорною шкірою і з контрастною рядком Bronze. 

У восьмимісний конфігурації позашляховик Toyota Land Cruiser стандартно має вантажний об'єм 1170 л при складеному третьому ряду. При складеному другому ряду вантажомісткість збільшується до колосальних 2345 л. Heritage Edition без третього ряду може похвалитися вражаючим вантажним об'ємом 1515 л. Це відмінні характеристики для перевезення вантажів.

Велика різниця в вантажопідйомності п’ятимістного автомобіля і Land Cruiser зі складеним третім рядом сидінь полягає в розташуванні зазначених сидінь. Вони не складаються в підлогу, як в більшості сучасних позашляховиків. Замість цього крісла кріпляться до бічних стінок. Коли ці маленькі сидіння складені, залишається незручний вузький вантажний простір. 

Toyota пропонує безліч функцій в стандартній комплектації, з мінімальною кількістю опцій і аксесуарів, які можна додати. 

Хоча це може бути застарілий позашляховик, він володіє більшістю сучасних зручностей. Серед них чотирьохзонний клімат-контроль, дистанційний вхід без ключа з кнопкою запуску, сидіння водія з функцією пам'яті, бездротова зарядка, система камер кругового огляду, круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, і це лише деякі з функцій. 

Мультимедіа - ось де спотикається Land Cruiser, враховуючи його ціну. Підключення через Bluetooth є стандартним, але тут немає Apple CarPlay або Android Auto. І це досить дивно для автомобіля, що йде в стандартній комплектації з бездротовою зарядкою та аудіосистемою преміум-класу JBL з не менш ніж 14 динаміками. В якості опції доступна розважальна система для задніх пасажирів з двома 11,6-дюймовими екранами.

Відео тест-драйв Toyota Land Cruiser 2021 року

Технічні характеристики 

Land Cruiser - один із найпотужніших позашляховиків, які ви можете купити. Не дивно, що він існує вже 65 років і успішно продається більш ніж в 190 країнах.

Модель оснащена 5,7-літровим атмосферним двигуном V8 потужністю в 381 к.с. У Тойота Ленд Крузер восьмишвидкісна автоматична КПП, яка відмінно працює в будь-якій ситуації.

Тойота Ленд Крузер набирає розгін від 0 до 100 км/ч приблизно за 7 секунд. Якщо ви дійсно хочете, можете досягти максимальної швидкості близько 190 км/год, але в цей момент паливо витрачатиметься в загрозливому темпі. 

Витрата палива великого позашляховика складає в середньому 15 л/100 км і це жахливо багато для класу. 

Під час круїзу новий Toyota Land Cruiser на диво зручний, а салон добре ізольований від навколишнього світу. Однак дороги з твердим покриттям - це не те, про що думали інженери, коли проектували модель. Стихія "Крузака" - бездоріжжя. Ґрунтовими дорогами він котиться так само комфортно, як кросовер приміським шосе.

Система постійного повного приводу Land Cruiser і низькі оберти двигуна допоможуть подолати перешкоди, з якими інші позашляховики не ризикнуть боротися. На додаток до блокувального диференціала для кращого зчеплення на слизькій поверхні є функція Crawl, яка допоможе вам з легкістю долати круті підйоми, - сприймайте це як позашляховий круїз-контроль.

Також відсутні сумніви в тому, що система підвіски Land Cruiser є найкращою для рамного кузова, коли справа доходить до з'їзду з второваної дороги. Єдине, про що вам варто подбати перед підкоренням бруду, каменів і гір - агресивні шини.

Безпека

Ні NHTSA, ні IIHS не тестували Land Cruiser. Однак це не повинно відлякувати від покупки. Ленд Крузер стандартно оснащений безліччю традиційних і передових систем безпеки від 10 аербегів до системи камер кругового огляду.

Розміри і вага

Toyota Land Cruiser має значні розміри: довжину 4.95 м, ширину - 1.97 м, висоту 1.87 м, дорожній просвіт - 220 мм. Land Cruiser важить 2637 кг в стандартній комплектації.

Можливі комплектації 

Модельний ряд Land Cruiser складається зі стандартної моделі і Heritage Edition. Обидві моделі оснащені атмосферним 5,7-літровим V8 в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Трансмісія передає потужність на постійну систему 4x4 з роздавальною коробкою низького діапазону. Різниця між комплектаціями - компоновка сидінь. У стандартній версії третій ряд сидінь стандартний, в Heritage Edition - опціональний. 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X1 2021
Купити новий автомобіль БМВ Х1 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Джип Ренегат 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jeep Renegade 2021