Огляд тест-драйву: Toyota Sienna 2018

23 жовтня 2018

При обмеженій кількості мінівенів на ринку, Toyota Sienna 2018 вважається одним з найкращих варіантів. З кожним роком сімейний автомобіль Toyota збільшувався за розміром, потужністю та ціною, ніби натякаючи, що якими б популярними не були позашляховики, мінівен типу Sienna все одно кращий для великих родин з дітьми. Салон вміщує вісьмох людей, пропонуючи високий рівень комфорту і функціональності. Автомобіль представлений у п’яти комплектаціях, що дозволяє обрати щось відповідне власному бюджету і смаку. Але як би там не було Sienna все ще залишається більш консервативною ніж Chrysler Pacifica і Honda Odyssey.

Огляд тест-драйву: Toyota Sienna 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте просторий мінівен з високим рейтингом надійності і практичності, погляньте в сторону автомобіля Toyota Sienna. Стандартні допоміжні системи та чисельні опції ще більше посилюють привабливість автомобіля.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Цей мінівен не найдешевший на ринку, цю честь отримали Dodge Grand Caravan і Kia Sedona. Сучасний Chrysler Pacifica пропонує кращу стилізацію, більше елементів та опцій, але відстає від Sienna в плані вантажного простору.

Нове у 2018 році

У поточному році Sienna стандартно отримала набір «Safety Sense» (TSS-P). До нього увійшли система перед аварійної безпеки з функцією виявлення пішоходів, адаптивний круїз-контроль, система попередження про виїзд за межі смуги руху та автоматичне дальнє світло. Модель Limited потішить переглянутою передньою частиною, покращеною мультимедійною системою «Entune», додатковим USB портами та монітором огляду з висоти пташиного польоту.

Враження від їзди

З потужним V6 двигуном Sienna завжди вражала показниками розгону, хоча навряд чи багато власників мінівену захочуть погасати по треку. Потужність автомобіля краще використати при виконанні маневрів обгону або вклинення в потік. На шосе водієві немає про що турбуватися, мінвен тішить комфортом і затишком на крейсерській швидкості. Ті, хто хочуть отримати трохи більше зворотного зв’язку від управління, мають обрати модель SE. Вона отримала 19-дюймові колеса та спортивно налаштовану підвіску для кращого входження в повороти. Недоліками цієї моделі вважаються трохи вища жорсткість ходу та шум коліс. Для підвищення впевненості у погану погоду або взимку варто розглянути варіант придбання системи повного приводу.

Найкращі характеристики

Чому інші мінівени не пропонують системи повного приводу це загадка, але можливість отримати останню грає на користь Sienna. Коштує вона не мало, але дарує такий бажаний спокій при пересуванні в погану погоду або по поганим дорогам.

Пасажири, які мають певні проблеми з рухом і мобільністю, зрадіють доступному обладнанню Sienna. Найпомітнішими елементами стали пандус, крісло з автоматичним доступом та електропривод крісла, який полегшує доступ до другого ряду.

Детально про автомобіль Toyota Sienna

Інтер’єр  

Салон Toyota Sienna має три ряди, на яких розмістяться від семи до восьми пасажирів. Моделі на сім пасажирів пропонують два капітанських крісла другого ряду, в той час як моделі на вісім пасажирів мають суцільне сидіння. Замовити капітанські крісла можливо для всіх моделей, окрім SE, яка є виключно восьмимісною. В разі замовлення капітанських крісел для моделей XLE і Limited, можна розраховувати на лаунж сидіння з підлокітниками, які налаштовуються. Усі мінівени мають чотири точки «LATCH» для кріплення дитячого крісла. Крім того, автомобіль потішить чималою кількістю продуманих відсіків.

Відео тест-драйв Toyota Sienna 2018 року

Екстер’єр

У порівнянні з Honda Odyssey, Kia Sedona і новим Chrysler Pacifica з прогресивними елементами і втіленими сучасними віяннями, Toyota Sienna виглядає більш консервативно. Хоча за останні роки передню частину автомобіля було переглянуто, що пішло йому на користь. Як би там не було, зовнішня краса завжди справа особистого смаку, тому Sienna має всі шанси знайти шанувальників. Моделі SE привносять трохи розв’язності в образ сімейного мінівену, пропонуючи 19-дюймові колеса, передній і задній спойлери у нижній частині та тоновані фари.

Базова комплектація

Сучасна Toyota Sienna має п’ять комплектацій: L, LE, SE, XLE і Limited. Базова модель L отримала систему безпеки «Safety Sense», тризонний клімат-контроль, тканинну обшивку сидінь, камеру заднього виду, автоматичні фари, аудіосистему «Entune» з 6.1-дюймовим сенсорним екраном, AM/FM/CD програвачем, USB входом, iPod і Bluetooth сполученням та «Siri Eyes Free» для продуктів Apple. Ця модель вміщує лише сімох пасажирів. Модель LE постачається з легкою в догляді тканинною обшивкою сидінь, електроприводом бічних дверей, покращеною інформаційно-розважальною системою і електроприводом водійського сидіння.

Опційне обладнання

Обравши модель вищої комплектації, покупець може розраховувати на електропривод дверей багажника (опція для моделей LE),обшивку зі штучної або справжньої шкіри, кнопкове запалювання, люк даху, навігаційну систему та систему комунікації «Driver Easy Speak». Доступною системою безпеки став моніторинг сліпих зон, у той час як моделі Limited отримали аудіосистему «JBL» на 10 динаміків. Розважальна система для задніх сидінь з DVD програвачем «Blu-ray» та 16.4-дюймовим екраном з HDMI входами дозволить зайняти дітей у дорозі.

Під капотом

Єдиним для Toyota Sienna став 3.5-літрвоий V6 двигун на 296 кінських сил і 356 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Витрата пального Toyota Sienna перебуває на рівні 13.0 л/100км у міському, 9.4 л/100км у заміському та 11.2 л/100км у змішаному циклі. Привід стандартно на передні колеса.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan 370 Z 2018
Огляд тест-драйву: Nissan 370 Z 2018
Огляд тест-драйву: Nissan Murano 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Murano 2018