Огляд тест-драйву: Toyota Tacoma 2019

22 січня 2019

З появою нового Ford Ranger та існуванням постійно зростаючою лінійкою Chevy Colorado, потроху старіючий Toyota Tacoma почувається не найкращим чином. Між тим, пікап не збирається здавати позицій. При більш ніж 30 конфігураціях Toyota створили Tacoma на будь-який смак. Можливо, автомобілю бракує сучасних інформаційно-розважальних технологій, але він все ще здатний з легкістю виконувати покладені на нього обов’язки. Модель TRD Pro апелює до тих, хто любить проїхатися бездоріжжям, в той час як базова модель з чотирьохциліндровим двигуном стане доступним і економним варіантом. Не варто забувати і про легендарні надійність та витривалість.

Огляд тест-драйву: Toyota Tacoma 2019

Вам сподобається

Якщо ви не бачите сенсу у габаритах і, тим більше, у ціні великих пікапів, Toyota Tacoma 2019 стане підходящим варіантом. З чисельними конфігураціями Tacoma вдовольнить чимало потреб, а про здібності TRD Pro вже ходять легенди. Усі здібності пікапу є його особистим надбанням, так само як і система «TSS-P».

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Старіюча платформа Tacoma потроху поступається новим Ford Ranger чи Chevy Colorado/GMC Canyon. Це означає, що творіння Toyota не пропонує опцій типу дизельного двигуна, електроприводу сидінь, точки Wi-Fi та Android Auto з Apple CarPlay. Тим, кому потрібно буксирувати більше ніж 3.085 кг, варто розглянути більші варіанти.

Нове у 2019 році

На 2019 модельний рік пікап Toyota Tacoma отримав декілька нових функцій. Модель TRD Pro доступна з новим повітрозабірником, а моделі з автоматичною коробкою отримали аудіосистему «JBL» та електропривод люку даху в якості стандартного оснащення. Модель SR може похвалитися стандартним тонованим склом, а новий пакет «SX» пропонується для моделей SR Access Cab.

Враження від їзди

Більшість водіїв стандартний 2.7-літровий двигун на 160 кінських сил вдовольнить при виконанні повсякденних завдань, але очікувати на вражаючу потужність під час обгону або підйому на схил не варто. Показники витрати пального на перший погляд більш ніж задовільні, але вони швидко зростають з V6 двигуном, що змушує замислитися над його придбанням. Між тим, саме 3.5-літровий V6 з 278 кіньми додасть бажаної потужності та дозволить буксирувати до 3.085 кг. Шестиступінчаста автоматична коробка передач не з нових, але свою роботу знає. Її механічна версія стане у нагоді тим водіям, які люблять тримати руку на пульсі, або на важелі перемикання передач. Салон тихий, а елементи управління розташовані у межі інтуїтивного доступу. Їзда пікапу жорстка, але нічого вражаюче незручного. Рульове управління пропонує на диво хороший зворотній зв'язок.  

Найкращі характеристики

Система «TSS-P» від Toyota додає впевненості, скануючи дорогу на предмет перешкод у вигляді транспортних засобів чи пішоходів та попереджаючи водія в разі виникнення ситуації можливого зіткнення. Якщо водій не вживає жодних заходів, система самостійно активує гальма.

Сучасна TRD Pro залишається однією з повністю готових до примх бездоріжжя моделей. Вона стандартно постачається з амортизаторами «Fox», захисною пластиною, заднім диференціалом з блокуванням, системою «Multi-Terrain Select» на п’ять режимів, системою допомоги при їзді по бездоріжжю та більшим дорожнім просвітом.

Детально про автомобіль Toyota Tacoma

Інтер’єр

У найкращих традиціях Toyota якість збірки відмінна. Для салону використані матеріали високої якості. Якщо порівнювати, то інтер’єр Chevy Colorado більше нагадує легковий автомобіль, натомість динаміка дизайну Tacoma привертає більше уваги. Пікап отримав кнопкове запалювання та зручний мульти інформаційний дисплей між основними приладами, який відображає запас пального, зовнішню температуру та, навіть, інформацію щодо кута нахилу кузова Toyota Tacoma. Сучасні моделі отримали останню версію системи Entune, центр сполучення та розваг та бездротову зарядку Qi. На жаль, Apple CarPlay і Android Auto, так само як електропривод сидінь, не доступні взагалі.

Відео тест-драйв Toyota Tacoma 2019 року

Екстер’єр

Третє покоління Tacoma було добряче переглянуто у 2015 році і все ще виглядає свіжо. Розроблений і побудований у Сполучених Штатах Tacoma виглядає масивно та трохи зухвало, гарантуючи посил, який так подобається шанувальникам пікапів. Перед нами точно не сором’язливий хлопчик. Про сучасний вигляд автомобіля дбають світлодіодні денні ходові вогні. Моделі SR, SR5, TRD Sport, TRD Off-road, TRD Pro і Limited отримали різну стилізацію передньої частини, що спростило процес розрізнення. Модель Toyota Tacoma TRD Pro бере розміром та посилом справжньої вантажівки.

Базова комплектація

У 2019 році Tacoma стандартно пропонує набір «Toyota Safety Sense», до якого увійшли система перед аварійної безпеки з функцією виявлення пішоходів, система попередження про виїзд за межі смуги руху з попередженням про пересічення лінії розмітки, автоматичне дальнє світло та динамічний круїз-контроль з радаром. Камера заднього виду, базова версія Entune, автоматичний диференціал з обмеженим проковзуванням, вісім подушок безпеки, кермо, яке налаштовується по куту і вильоту, 16-дюймові колеса та фіксаційні петлі увійшли у базу. Електроприводу сидінь ви не знайдете в жодній моделі. З іншого боку передбачена камера «GoPro».

Опційне обладнання

Опції Tacoma поділяються на ті, які посилюють його здібності, або підвищують рівень комфорту. За межами всіх опційних переліків перебуває модель TRD Pro з системою «Multi-Terrain Select», системою допомоги при їзді по бездоріжжю та жорстким чохлом. Що стосується технологій, то Tacoma пропонує попередження про перехресний рух позаду, задні сенсори паркування та моніторинг сліпих зон. Для зручності передбачені кнопкове запалювання з розумним ключем, бездротова зарядка Qi, кермо, яке налаштовується по куту і вильоту, система Entune з повним набором додатків та аудіосистема «JBL».  

Під капотом

Базовим для Tacoma 2019 є 2.7-літровий чотирьохциліндровий двигун на 160 кінських сил та 244 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на задні колеса, як опція пропонується повний. У першому випадку витрата пального сягає рівня 10.2 л/100км у міському та 12.4 л/100км у заміському циклах. Потужнішим варіантом стане 3.5-літровий V6 двигун на 278 кінських сил і 360 Нм. Пару йому може складати шестиступінчаста механічна коробка передач, з якої пікап витрачає 13.8 л/100км у місті, 11.6 л/100км за його межами та 12.8 л/100км у середньому. Привід при цьому на задні колеса. З шестиступінчастою автоматичною коробкою і заднім приводом автомобіль витратить 12.4 л/100км у міському та 9.8 л/100км у заміському циклах. З повним приводом витрата зросте до 13.2 та 10.7 л/100км відповідно.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A7 Sportback 2019
Огляд тест-драйву: Audi A7 Sportback 2019
Огляд тест-драйву: Nissan Altima 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Altima 2019