Огляд тест-драйву: Volkswagen Passat 2018

19 лютого 2018

Побудований у штаті Теннесі США, Volkswagen Passat це просторий, економний, приємний в управлінні автомобіль з високим рейтингом надійності. Самий великий і потужний седан від Volkswagen пропонується у семи комплектаціях, включно з новою Passat GT з нижчою спортивною підвіскою, 19-дюймовими колесами та V6 двигуном на 280 кінських сил. До речі, цей же двигун є стандартним для SEL Premium. Нинішні седани мають довшу гарантую, а саме шість років або 115.87 км. Це більше ніж у Honda Accord, Toyota Camry і Ford Fusion. Найдешевший Passat S отримав 2.0-літровий турбодвигун на 174 кінських сили та шестиступінчасту автоматичну коробку передач. Така комбінація гарантує бажаний рівень плавності та зворотного зв’язку.

Огляд тест-драйву: Volkswagen Passat 2018

Вам сподобається

Нинішній VW Passat ідеально підходить великим сім’ям, оскільки він пропонує найпросторіші задні сидіння та 0.5 м3 вантажного простору. Автомобіль доступний з довгим списком пасивних і активних систем безпеки та має найвищий рейтинг безпеки від Страхового інституту дорожньої безпеки США.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви шукаєте повнопривідні моделі, пошукайте де інде, усі моделі Passat мають привід на передні колеса. У цьому класі лише Ford Fusion і Subaru Legacy пропонують повний привід. Не знайдете ви серед Passat і гібридної версії. Електричні мотори у сегменті передбачені під капотами Honda Accord, Toyota Camry і Ford Fusion.

Нове у 2018 році

У поточному році Passat отримав новий 2.0-літровий турбодвигун, який перевершив попередній 1.8-літровий силовий агрегат по економічності. Стала тривалішою гарантія, тепер водії можуть розраховувати на шість років або 115.87 км. Новинкою стала модель Passat GT зі спортивною підвіскою, 19-дюймовими колесами та потужним двигуном.   

Враження від їзди

Доля спортивного азарту в Volkswagen Passat присутня, але ставки у цьому сегменті робляться на комфорт. Їзда плавна, а просторий салон залишається затишним навіть на автомагістралях. Видимість відмінна, управління легке, а гальма потужні. Загалом, маємо можливість насолодитися вишуканою їздою. Тим не менше, коли ситуація того вимагає, Passat завжди радий «пограти» і продемонструвати атлетичний бік натури. Стандартний 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун гарантує вдосталь потужності, пропонуючи жваве прискорення. Шестиступінчаста автоматична коробка передач трохи застаріла у порівнянні з тим, що пропонують суперники, але це не заважає їй добросовісно працювати. Доступний V6 двигун обійдеться в копієчку, крім того, споживає він чимало, але потішить власника захоплюючим відчуттям потужності. У пару йому дісталась автоматична коробка з подвійним зчепленням.

Найкращі характеристики

Опційний для Passat S і стандартний для решти моделей пакет «Driver Assistance» подбає про наявність: моніторингу сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, системи попередження про можливе зіткнення та автономного екстреного гальмування.

Система допомоги при паркуванні, стандартна для Passat SEL Premium, позбавить водія найменшого хвилювання під час паркування. Активуйте її натиском на кнопку і вона поставить седан паралельно чи перпендикулярно на будь-яке місце.

Детально про автомобіль Volkswagen Passat

Інтер’єр

Комфорт сидінь знаходиться на високому рівні, а водійське сидіння налаштовується по висоті. Якість співвідношення елементів чудова, що лише додає приємних вражень від салону. Дизайнери Volkswagen вистояли перед спокусою створити надміру футуристичну приладову панель, перенасичену цифровими дисплеями. Натомість вийшла проста у використанні панель з вдало розміщеними елементами управління. Комусь така стилізація може видатися консервативною, але точно не застарілою. Заднім пасажирам пощастило отримати багато простору. Інформаційно-розважальна система найкращою у сегменті не вважається, але вона легка у використанні і підтримує Apple CarPlay/Android Auto.

Екстер’єр

Привабливий, зрозумілий і низько посаджений екстер’єр ніколи «не підвищить голосу», щоб заявити про себе. Простота та елегантність - основні характеристики Passat. Хоча придивившись, починаєш помічати вишукані елементи на кшталт скульптурного капоту і дверей, хромованої решітки радіатора та агресивного нахилу лобового скла. Доступні світлодіодні головні фари та хвостові вогні. Зважившись на купівлю Passat R-Line або Passat GT, ви отримаєте унікальне оздоблення передньої і задньої частин та 19-дюймові колеса. Модель GT має: нижчий кліренс, червоні гальмівні супорти, затемнений дах та задній спойлер.

Базова комплектація

Базова модель Passat S отримала чимало оснащення, включно з чотирьохциліндровим турбодвигуном, шестиступінчастою автоматичною коробкою, двозонним клімат-контролем, автоматичними головними фарами, 5.0-дюймовим дисплеєм інформаційно-розважальної системи, Bluetooth, USB-портом, камерою заднього виду, задніми сидіннями, які складаються у співвідношенні 60/40 та автоматичною системою гальмування після зіткнення. Стандартними елементами також стали: тканинна обшивка, електропривод дзеркал, 16-дюймові литі диски та електропривод водійського сидіння. Перейшовши до моделі Passat R Line або SE, ви отримуєте: обшивку зі штучної шкіри, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду автомобіля, систему попередження про можливе зіткнення та автономне екстрене гальмування.

Опційне обладнання

Чим вищий рівень комплектації, тим більше опцій ви отримуєте. Так, модель R-Line отримала пакет «Sporty Appearance» та 19-дюймові колеса. Модель SEL Premium потішить: люком даху, шкіряними сидіннями, кращою аудіосистемою та іншими традиційними покращеннями. Особливої уваги вартують: розумний круїз-контроль з радаром, система автоматичного паркування та додатки «Apple CarPlay» і «Android Auto», доступні для будь-якого Passat з системою VW Car-Net. Модель SEL стала єдиною, яка пропонується з турбодвигуном або V6. Новенький Passat GT отримав нижчу спортивну підвіску та 3.6-літровий V6 двигун на 280 кінських сил.

Технічні характеристики

Компанія вирішила зав’язати з дизельними двигунами, до того ж, Volkswagen Passat 2018-го року не представлений у версії гібрид. Більшість моделей отримали новий 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 174 кінських сили та 250 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Привід виключно на передні колеса. Витрата пального Volkswagen Passat перебуває на рівні 9.4 л/100км у міському, 6.6 л/100км у заміському та 8.2 л/100км у змішаному циклах. Модель Passat GT стандартно постачається з 3.6-літровим V6 двигуном на 280 кінських сил та 350 Нм. Компонується він автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. Витрачає седан 12.4 л/100км у місті, 8.4 л/100км за його межами та 10.7 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A3 2018
Огляд тест-драйву: Audi A3 2018
Огляд тест-драйву: Honda Accord 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Accord 2018