Огляд тест-драйву: Volvo S60 2021

7 вересня 2021

Volvo S60 2021 - це преміальний седан з завидною універсальністю, який пропонує конкурентоспроможні характеристики, вражаючий комфорт і красивий скандинавський дизайн. Це не найшвидший або найрозкішніший автомобіль в своєму класі, але він відповідає всім сучасним вимогам.

Купити новий автомобіль Вольво С60 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Автомобіль Volvo S60 - безперечно, одна з найкрутіших новинок на ринку. Він красивий, атлетичний, щедро укомплектований і впевнений в собі. Але, як і все в цьому світі, шведський седан не ідеальний: інтерфейс з сенсорним екраном може засмучувати, а додаткова спортивна підвіска, яка відповідає за драйв поїздки, може виявитися абсолютно жорсткою. 

Нове в 2021 році 

Вольво S60 2021 року одержав додаткові стандартні функції допомоги водієві.

Кому варто купити? 

S60 законно конкурує з німецькими моделями. Шведський підхід може здатися не таким шикарним, але якість збірки не поступається кращим "німцям". Volvo пропонує безліч високоякісних матеріалів і ретельно збирає їх разом. Салон Volvo S60 2021 виглядає стильним і актуальним з дерев'яними елементами, зразковим текстилем і штучною шкірою. А коли справа доходить до обладнання, з цим шведом ви отримаєте набагато більше, ніж з деякими з його конкурентів при однаковій вартості. 

Якщо ви шукаєте комфортабельний і вишуканий автомобіль для щоденних поїздок, Volvo S60 2021 року абсолютно відповідає всім вимогам. Він вважається одним з найбезпечніших транспортних засобів на дорогах, тому відмінно підходить і для сімей.

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Volvo обновила всі свої моделі до 2021 року, додавши моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух ззаду для кожного автомобіля в лінійці. Зокрема, S60 також отримав додаткову пару задніх портів USB-C, доступ без ключа і бічні дзеркала з автоматичним затемненням. Повністю світлодіодні фари присутні в базовій моделі, а версія R-Design отримує нову глянцево-чорну решітку, щоб виділитися. Momentum оновлений оббивкою City Weave, а плагін-гібрид T8 перейменований в Recharge.

Новий Вольво S60 2021 точно вартий вашої уваги. Якщо необхідність заощадити переважає над бажанням купити авто, оснащене за останнім словом техніки, подивіться б/у Volvo.

Volvo S60 або Mercedes-Benz C-Class

Mercedes-Benz C-Class представлений як седан, купе і кабріолет. У нього красивіший інтер'єр і більший багажник, ніж у S60, зате у Volvo просторіші задні сидіння. У Mercedes є лінійка потужних двигунів, в яку входять кілька високопродуктивних моделей, він добре управляється та їде плавно. В цьому тісному протистоянні C-Class має перевагу.

Volvo S60 або Audi A4

Audi A4 - популярний вибір в сегменті малолітражних автомобілів. Як і Volvo, Audi має лінійку трансмісій для будь-яких потреб. Але Audi відрізняється чудовою керованістю і меншою витратою палива. Усередині A4 ви виявите один з найелегантніших салонів у своєму класі. У обох суперників достатньо місця в другому ряду, але у A4 більше вантажного простору. Крім того, інформаційно-розважальний інтерфейс Audi MMI простіший у використанні, ніж система Volvo Sensus. Складний вибір. Допоможе прийняти рішення тест-драйв обох авто. 

Салон

У S60 вистачить місця для всієї родини. Авто вміщує п'ять чоловік, і поганих або незручних місць в цьому седані немає. Хоча в ім'я стилю дах трохи низький, але високі дорослі не відчують дискомфорту. 

В інтер'єрі розкішного седана має бути багато деталей, щоб виправдати очікування, і Volvo S60 не розчаровує. У його салоні використані тільки найкращі матеріали, а стиль - втілення шведської елегантності та мінімалізму. Всюди використовуються м'які на дотик матеріали, а загальна якість салону Вольво С60 не поступається нікому в сегменті.

За об’ємом багажника Volvo S60 програє навіть деяким компактним преміальним авто, а не тільки однокласникам. Цей седан пропонує 320 л вантажного простору. Місця вистачить для пакетів з покупками або кількох сумок для невеликої подорожі на вихідні. На більше не розраховуйте. 

Volvo S60 неможливо дорікнути вичерпним списком функцій. Звичайно ж безпека знаходиться на першому місці, тому кількість засобів допомоги водієві приголомшує. Інформаційно-розважальна система теж радує. Дев'ятидюймовий сенсорний екран не такий великий, як у деяких конкурентів, і може здаватися трохи складним у використанні на перших порах. Стандартні програми включають Bluetooth-гарнітуру та потокове аудіо, Apple CarPlay, Android Auto, FM-радіо і SiriusXM. Також є додатковий аудіороз'єм для старіших пристроїв, таких як iPod, а різні USB-порти, розкидані по всій кабіні, дозволяють заряджати гаджети. 

Відео тест-драйв Volvo S60 2021 року

Технічні характеристики 

Стандартно седан поставляється з чотирициліндровим мотором з турбонаддувом потужністю 250 кінських сил. Ця версія називається T5. Для Volvo S60 доступні ще два двигуни: бітурбований чотирициліндровий на 316 к.с. (Т6), а також плагін-гібрид потужністю 400 к.с. (Т8). У стандартну комплектацію всіх Volvo S60 входить восьмиступінчаста АКПП. Авто з 250-сильною трансмісією представлено тільки з переднім приводом, дві інші версії - з повним.

Навіть базовий двигун забезпечує вражаючі характеристики, швидке прискорення і велику потужність для поїздки по шосе. До 100 км/год седан розганяється за 6.1 с. 

З трансмісією T5 і переднім приводом S60 витрачає 8.1 л/100 км. У комплектації T6 витрата складає 8.7 л/100 км.

Плагін-гібридна модель (T8) витрачає еквівалент 3.4 л/100 км в поїздці тільки на електротязі і 7.8 л/100 км з використанням бензину. З цієї трансмісією ви проїдете до 35 км в режимі електрокара, перш ніж спрацює бензиновий двигун.

Акумулятор можна зарядити за 4-9 годин, в залежності від типу зарядної станції.

S60 їде плавно нерівним асфальтом, але підвіска трохи жорсткіша, ніж у деяких конкурентів. Рульове управління точне, а керованість S60 врівноважена. Тим не менше, ви не отримаєте від водіння стільки драйву, скільки пропонують деякі суперники в класі.

Безпека

Перевірки безпеки S60 дали відмінні результати, що є нормою для автомобілів шведського автовиробника. NHTSA поставило седану загальну оцінку 5/5, при цьому тільки краш-тест переднього пасажира отримав нижчий чотиризірковий рейтинг. 

Розміри і вага 

Незважаючи на те, що існує кілька конфігурацій Volvo S60 з різними характеристиками, розміри залишаються однаковими. Довжина кузова 4.75 м надає авто величний вигляд. Споряджена маса сильно варіюється в залежності від трансмісії: T5 Momentum має 1688 кг, а T8 Inscription - до 2041 кг.

Можливі комплектації 

Volvo S60 2021 року випускається в чотирьох комплектаціях: Momentum, R-Design, Inscription і Polestar Engineered. Ви також можете вибрати одну з трьох трансмісій: T5, T6 і T8. Моделі з T5 мають передній привід, а моделі T6 і T8 - повний привід.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jeep Renegade 2021
Купити новий автомобіль Джип Ренегат 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Шевроле Малібу 2021 на автобазарі AutpMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2021