Огляд тест-драйву: Volvo S90 2018

19 березня 2018

Вишуканий, збалансований седан з напівавтоматичними можливостями, Volvo S90 значно збільшив колісну базу цього року. Від додаткових 11.4 см виграли задні пасажири, які отримали більше простору. Тепер S90 просторіший за BMW 5 Series,  Mercedes-Benz E-Class, Audi A6 і Cadillac CTS. На розсуд покупця запропоновано дві комплектації: Momentum і Inscription. Перша пропонує чотирьохциліндровий турбодвигун на 254 кінських сили і передній привід, з доступним повним. При бажанні можна перейти до чотирьохциліндрового турбодвигуна на 316 кінських сил. У даному випадку повний привід є стандартним. Окремо пропонується гібрид на 400 кінських сил. Моделі Inscription пропонують лише два силових агрегати, стандартний на 316 коней та гібрид.

Огляд тест-драйву: Volvo S90 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте вишуканий, затишний седан середнього розміру з відмінними функціями безпеки, надійною автоматикою та просторим салоном, Volvo S90 до ваших послуг. Виділяється цей автомобіль і за рахунок 0.4 м3 вантажного простору. А 400 коней гібриду перевершують BMW 530e iPerformance.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо седан класу люкс з чотирьохциліндровими двигунами викликає у вас в голові суперечності, то Вольво С90 навряд чи ваш автомобіль. Сучасні BMW 5 Series, Mercedes E-Class, Jaguar XF, Cadillac CTS і Audi A6 доступні з шестициліндровими та V8 двигунами.  

Нове у 2018 році

Седан оновили лише минулого року, між тим, цього року він значно збільшився у колісній базі. Щасливчиками у даному випадку можна вважати задніх пасажирів, адже у них стало більше простору. Тепер S90 самий просторий седан у класі.

Враження від їзди

Нова модель Вольво С90 2018 року - це відмінний автомобіль в плані управління. Хороший запас потужності, плавність ходу і зворотній зв'язок не можуть не тішити. Можливо базові моделі з переднім приводом не зрівняються з задньопривідними німецькими конкурентами, між тим, версії з повним приводом можна вважати повноцінними спортивними седанами з хорошим утриманням дороги, прискоренням і управлінням. Магія турбонаддуву дозволяє невеликому 2.0-літровому двигуну витискати максимум з 316 кінських сил. Повільним седан назвати неможна. Гідну пару двигунам складає плавна автоматична коробка передач на вісім ступенів. Найцікавішим аспектом Volvo S90 залишається здатність автомобіля керувати самостійно. Зі стандартними напівавтоматичними системами управління, які називаються «Pilot Assist», Volvo здатний самостійно собою управляти. Седан рушає, зупиняється і повертає. Система лише вимагає, щоб водій час від часу торкався керма.

Найкращі характеристики

З контролером на консолі позаду важеля перемикання водій може обрати Comfort, Eco, Dynamic або Individual режим, підлаштувавши динаміку автомобіля під настрій чи дорожні умови. Кожен режим налаштовує двигун, трансмісію і опційну пневматичну підвіску. Нажаль кожного разу як ви заводите двигун, седан повертається до режиму Comfort.

Протягом перших чотирьох років у водія є можливість безкоштовно користуватися системою підтримки «Volvo On Call». Додатки дозволяють закривати і відкривати двері, заводити двигун, підвищувати або понижати температуру салону і перевіряти запас пального. Якщо знадобиться підтримка у дорозі, з вами зв’яжеться оператор. В разі аварії S90 повідомляє про це оператора задля виклику рятувальних служб.

Детально про автомобіль Volvo S90

Інтер’єр

З додатковими 11.4 см задні сидіння седану стали не просто просторими, а дуже просторими. Автомобіль легко вміщує п’ятьох людей. Акомодація передніх сидінь заслуговує на окрему похвалу. Компанія Volvo є світовим лідером в аспекті зручності сидінь і функціональності, і S90 не став винятком. Усі сидіння седану мають чудову форму. Розробникам вдалося поєднати сучасні технології зі старовинною майстерністю. Зі сторони переднього пасажира панель оздоблена горіхом, у той час як більшість елементів управління знаходяться у великому сенсорному екрані, який виглядає і функціонує як iPad.

Відео тест-драйв Volvo S90 2018 року

Екстер’єр  

Поява декількох сантиметрів може стати катастрофою для будь-якого автомобіля в плані дизайну. Висока вірогідність того, що транспортний засіб вийде непропорційним. Але не у випадку з S90. Новий, довший седан виглядає краще. Перед нами дійсно привабливий автомобіль. Найвиразнішими елементами стали: решітка радіатора, виконана у стилі спортивного Volvo P1800, мотив «молот Тора» у світлодіодних головних фарах та широка лінія, яка пронизуючи весь автомобіль, додає йому схожості з вітрильником.

Базова комплектація

Системи допомоги і безпеки стали основою комплектації усіх S90. На додачу до системи «Pilot Assist» новий седан пропонує «Run-off Road Mitigation», яка створювалася для попередження одного із самих розповсюджених типів аварій. На швидкості від 65 до 130 км/год система здатна виявити потенційну ситуацію виїзду за межі дороги і повернути седан до смуги руху, або зупинити його. Є висока вірогідність того, що система буде надміру чуттєвою, тому водій може перебрати управління на себе. Іншими стандартними елементами стали система уникнення зіткнень в межах міста і світлодіодні головні фари.

Опційне обладнання

Перейшовши до моделі вищої комплектації, покупець отримає значно більше. Пакети можуть доповнити комплектацію T5 Momentum підігрівом передніх сидінь і рульового колеса, камерою на 360о, передніми і задніми сенсорами паркування, клімат-контролем на 4 зони, очисниками фар високого тиску та електроприводом кришки багажного відділення. Для моделі Inscription передбачений пакет «Luxury» з підігрівом і вентиляцією задніх сидінь, функцією масажу передніх сидінь і задньою консоллю. Система повного приводу доступна для обох моделей, так само як задня пневматична підвіска, аудіосистема «Bowers & Wilkins» та приладова панель на лобовому склі.

Технічні характеристики

Седан Вольво С90 доступний з декількома двигунами. Першим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 250 кінських сил та 350 Нм. Витрачає автомобіль 9.8 л/100км у міському, 6.9 л/100км у заміському та 8.7 л/100км у змішаному циклах. Наступним йде 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 316 кінських сил. З ним витрата пального становить 10.7 л/100км у місті, 7.6 л/100км за його межами та 9.4 л/100км у середньому. Обидва двигуна компонуються автоматичною коробкою на вісім ступенів. Окремо представлений гібрид з електричним мотором і двигуном, які разом забезпечують 400 кінських сил.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lincoln Navigator 2018
Огляд тест-драйву: Lincoln Navigator 2018
Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2018