Огляд тест-драйву: Volvo V90 2018

18 червня 2018

Сучасний Volvo V90 - це флагман шведського автовиробника. Вишуканий транспортний засіб, який поєднує виразну стилізацію, елементи класу люкс і арсенал надсучасних систем. Як Cross Country нова форма Volvo v90 може посунути деякі кросовери, пропонуючи повний привід, додаткові сантиметри дорожнього просвіту і комфорт пересування. Можна говорити, що дана версія очолює сегмент, змагаючись з Volkswagen Alltrack, Subaru Outback і Audi A4 Allroad. Замовивши V90 у формі традиційного універсалу, ви отримуєте автомобіль, який сидить трохи нижче і має власний шарм.

Огляд тест-драйву: Volvo V90 2018

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати альтернативу компактному кросоверу, Volvo V90 потішить, займаючи позицію між класичним універсалом і спортивним седаном. На додачу до люксової натури і практичності, автомобіль гарантує чималий набір активних систем безпеки і функцій допомоги водієві.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Версія V90 Cross Country впевнено впорається зі сніговими заметами і ґрунтовими дорогами, але вона така не одна. А якщо ви не фанат сенсорних поверхонь, V90 може спантеличити тим, що майже все контролюється саме через них.

Нове у 2018 році

На другому році існування до лінійки Cross Country приєднався варіант T5 з менш потужним двигуном, так само меншою стала у Volvo v90 ціна. Моделі T6 отримали систему попередження виїзду за межі смуги руху і нові функції попередження зіткнень.

Враження від їзди

Динаміка у V90 Cross Country майже така сама як у седана S90, у той час, як подовжена колісна база гарантує плавність ходу. Управління прямолінійне, добре контрольоване і має хороший зворотній зв'язок. Відмінністю від седану і класичного універсалу V90 стали додаткові сантиметри кліренсу. 21 см дорожнього просвіту і стандартна система повного приводу позитивно відображаються на характеристиках керованості. Масивна версія універсала має хороший баланс, майже не хилиться на поворотах і позиціонує управління легкового автомобіля. До того ж, технічні характеристики Volvo v90 cross country дозволяють йому справлятися з ґрунтовими дорогами і сніговими заметами. Нижчий стандартний V90 має більш динамічну натуру. Незалежно від версії, усі V90 використовують чотирьохциліндрові двигуни. Потужність від яких не змусить себе довго чекати, просто натисніть на педаль газу і насолоджуйтесь.

Найкращі характеристики

Продуктивність 2.0-літрового чотирьохциліндрового двигуна інакше як вражаючою не назвеш. Показник у 320 коней говорить сам за себе, крім того, позиціонуючи хороший запас сили, двигун тішить економічністю.

На додачу до режимів Eco, Comfort, Off Road і Dynamic передбачена стандартна функція контрольованого спуску з гори, яка додатково страхує V90 Cross Country.

Детально про автомобіль Volvo V90

Інтер’єр

Мова дизайну Volvo вступила у нову еру, що відзначилося нещодавньою реконструкцією позашляховика XC90, і продовжилося у випадку універсалу v90. П’ятимісний салон Volvo v90 випромінює класовість, чого лише варта ювелірної роботи кнопка, яка запускає двигун. Передні сидіння зручні і чудово підлаштовуються під потреби. Не буде тісно пасажирам позаду. Об’єм багажного відділення становить 1.5 м3. Центральну позицію передньої частини займає великий, вертикальний сенсорний екран, який нагадує творіння Tesla. Виглядає він елегантно, але прості дії, на кшталт зміни температури салону, перетворює на випробування.

Екстер’єр

У профіль універсал виглядає навіть привабливіше, ніж седан S90. Конічної форми решітка радіатора і вражаюча деталізація елементів головних фар на рівні з іншими елементами облицювання відповідають елегантності салону. Про можливості Cross Country говорять передні і задні захисні пластини, розширені крила та агресивніші панелі. Шанувальники стриманості можуть обрати накладки коліс у колір кузова замість матових. Інтегрована система рейлінгів є одночасно функціональною і привабливою. Розміри Volvo v90, класичного універсалу, майже такі самі як у Cross Country, але він трохи нижчий.

Базова комплектація

На додачу до системи повного приводу і системи контрольованого спуску, Volvo V90 Cross Country пропонує систему напівавтономного керування «Pilot Assist», яка об’єднує систему утримання смуги руху й адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, систему підтримання уваги водія, систему автоматичного оповіщення про дорожні знаки і систему попередження про виїзд за межі смуги руху. Іншими високотехнологічними елементами стали: підігрів шкіряних сидінь і керма, панорамний люк даху, цифрова приладова група, 9.0-дюймовий центральний сенсорний екран з навігацією, функція доступу без ключа та функція відкривання багажника без рук. Стандартна інформаційно-розважальна і аудіосистема мають 10 динаміків та підтримують Apple CarPlay/Android Auto. Стандартна система «City Safety» виявляє транспортні засоби і пішоходів та автоматично активує гальма.

Опційне обладнання

Нову базову модель Cross Country T5 можна доповнити пакетом «Plus» з клімат-контролем 4-х зон, 12.3-дюймовим екраном, активними головними фарами з віражною функцією. Для цієї ж моделі передбачений пакет «Convenience» з підігрівом форсунок склоочисників, системою автоматичного паркування «Park Assist Pilot» і камерою на 360о. Модель T6 має доступ до пакету «Luxury» з шкірою Nappa, вентиляцією і масажем передніх сидінь, шкіряним оздобленням панелей дверей, підігрівом задніх сидінь, клімат-контролем 4-х зон, порогами, бамперами і розширювачами крил у колір кузова. Окремими опціями стали: пневматична підвіска, аудіосистема «Bowers&Wilkins», приладова панель на вітровому склі та дитячі сидіння.

Під капотом

Нині як для V90 Cross Country, так і для класичного V90 пропонується два двигуна. Перший це 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 254 кінських сил та 350 Нм. Пару йому складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Розгін відбувається за 6.8 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 9.0 л/100км у міському, 5.6 л/100км у заміському та 6.8 л/100км у змішаному циклах. Наступним став 2.0-літровий чотирьохциліндровий  двигун з турбонаддувом і нагнітачем на 320 кінських сил та 400 Нм. Компонується він тією самою коробкою передач. Сотні автомобіль досягає за 5.9 секунди. Витрата пального становить 9.6 л/100км у місті, 6.1 л/100км за його межами і 7.2 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Infiniti QX30 2018
Огляд тест-драйву: Infiniti QX30 2018
Огляд тест-драйву: Nissan Rogue 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Rogue 2018