Огляд тест-драйву: Mitsubishi ASX 2015

14 липня 2016

Mitsubishi ASX був одним з перших кросоверів, що з'явилися після гучного успіху Nissan Qashqai. Даний автомобіль вперше штурмував автосалони в 2010 році, а в 2015 були проведені серйозні оновлення, що включають: редизайн, додавання деяких деталей, а також новий 1,8-літровий дизельний двигун для підвищення ефективності і зниження експлуатаційних витрат.

На даний момент Міцубісі АSХ - це 5-дверний практичний невеликий кросовер привабливого дизайну, розробленого на основі моделі EVO X.

АSX виглядає компактніше, ніж його основні конкуренти (він на 8 см коротший за Nissan Qashqai і на 27 см коротший за Хонда CR-V), і відрізняється дивовижною місткістю, просторим салоном і доступною ціною.

Однак, не дивлячись на всі зміни, дана модель не за всіма параметрами може конкурувати з такими лідерами продажів, як: Qashqai, Рено Kadjar і Мазда СХ-5.

Враження від їзди

Дивіться також каталоги:

Перебувати за кермом Міцубісі АSХ - одне задоволення. Підвіска під час їзди по нерівних дорогах поглинає більшість ударів, а великі шини та диски ідеального розміру відмінно справляються з вибоїнами і невеликими перешкодами, що зустрічаються на шляху.

Компанія Mitsubishi робить великий акцент на забезпеченні максимального комфорту своїх автомобілів, приділяючи недостатньо уваги проблемам їх стійкості на різних типах поверхонь. Навіть на найпростіших поворотах відчувається крен кузова і досить повільна реакція рульового управління.

Якщо Ви маєте в своєму розпорядженні обмежений бюджет, придивіться до 1.6-літрового бензинового двигуна, доступного тільки з системою переднього приводу, який в більшості ситуацій забезпечує досить непогану продуктивність. Але 1.8-літровий турбодизельний двигун хоч і коштує дорожче, зате більш економно витрачає паливо і ефективніше працює на низьких обертах.

Те, що нам сподобалося

Міцубісі АСХ відрізняється хорошим зчепленням і контролем шасі. Також, потрібно віддати належне гальмівній системі, яка показала чудові результати в ході проведення тестів на безпеку. Перемикання передач в моделях з механічною коробкою відбувається досить плавно. У повнопривідних моделях присутня система, що дозволяє перемикати режими використання переднього і повного приводу.

Те, що нам не сподобалося

Істотним недоліком даної моделі є велика кількість шуму, що йде від працюючих двигунів: дизельні видають деренчливий звук і свист від турбокомпресора, а бензиновий двигун працює вкрай напружено і при прискоренні в салоні чути рев. Також, на високих швидкостях присутні шуми від дороги і зустрічних потоків вітру.

Детальніше про Mitsubishi ASX

Екстер'єр

Міцубісі АSХ має вигляд традиційного кросовера, який зазнав значних оновлень екстер'єру за останні роки. Передня частина кузова в основному залишилася без змін, за винятком великої трапецієподібної радіаторної решітки. Зовнішній вигляд і розмір фар залишилися тими ж, тільки тепер вони розміщуються трохи нижче. Передні крила прикрашені декоративними хромованими вентиляційними отворами. В оздобленні обох бамперів стали використовувати менше чорного пластика. Що стосується задньої частини кузова, тут було додане пластикове оздоблення колісних арок.

Всі моделі ASX обладнані ксеноновими фарами і задніми паркувальними сенсорами.

Квадратна форма надає ASX трохи застарілого вигляду, але досить сучасне і якісне лакофарбове покриття виглядає дуже гідно, тим самим, компенсуючи недоліки загальної конструкції.

Інтер'єр

У всіх версіях Mitsubishi ASX є можливість регулювання водійського сидіння і рульового колеса по висоті і рівню досяжності.

Також, в базову комплектацію входить рухливий передній центральний підлокітник.

Приладова панель проста і добре організована, але цифровий дисплей досить невеликий і не зовсім зручний для читання.

Задня видимість не дуже хороша, але за мірками автомобілів даного класу це не є суттєвим недоліком, тому що водієві допомагають великі зовнішні дзеркала заднього виду.

Всі автомобілі мають функцію Bluetooth-з'єднання, USB-роз'єм і кнопки управління стереосистемою на рульовій колонці.

Пластмаса, що використовується для оздоблення інтер'єру, звичайно, не такої шикарної якості, як в тих же Ніссан Кашкай або Skoda Yeti, але все одно салон Міцубісі ASX досить стильний і чимось навіть нагадує інтер'єр автомобілів БМВ.

Незважаючи на те, що дана модель менша за Nissan Qashqai, вона має дуже просторий салон і широкі дверні отвори, що забезпечують комфортну посадку і вихід з автомобіля.

Також, в передній частині салону є багато відділень для зберігання речей, включаючи: невеликий отвір для телефону на центральній консолі, три фіксованих тримачі для чашок між передніми сидіннями і дверні кишеньки, досить глибокі для того, щоб покласти туди велику пляшку з водою.

Під капотом

Для Міцубісі АSX на вибір доступні чотири двигуни: три бензинових, об'ємом 1.6 л (117 к.с.), 1.8 л (140 к.с.) і 2.0 л (150 к.с.), і один турбодизельний, об'ємом 1.8 л (150 к.с.).

Бензинові двигуни вимагають значних експлуатаційних витрат: витрата палива на 100 км в змішаному циклі становить 6,1 л (для 1.6-літрового), 7,6 л (для 1.8-літрового) і 8,1 л (для 2.0-літрового).

1.8-літровий турбодизельний двигун на порядок економніше - в змішаному циклі витрата палива становить 5,4 л / 100 км.

Максимальна швидкість в середньому складає 185 км / год.

Коробка передач механічна або варіатор CVT.

Безпека


Mitsubishi ASX оснащений: системою стабілізації, системою контролю тяги, кріпленнями ISOFIX для дитячих крісел, системою екстреного гальмування, комплектом з 7 подушок безпеки, включаючи одну колінну для захисту ніг водія.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz ML 350
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mitsubishi Pajero 2016
Популярні новини