4 способи захистити електросамокат від крадіжки

27 червня 2022

Електросамокати стрімко набирають популярність. Та разом зі збільшенням кількості такого транспорту на вулицях зростає інтерес до них у зловмисників. Це означає, що кожному, хто планує придбати електросамокат, варто подумати про його захист від крадіжки. Є багато способів, розповімо про найефективніші. 

1. Забирайте із собою частину електросамокату

Якщо цілий електросамокат не можна забрати із собою, візьміть хоча б його частину: кермову колонку, батарею або іншу цінну деталь, яку легко зняти. Не до кінця “укомплектований" транспортний засіб викликає менше інтересу у злодіїв.

Способи захисту електросамоката від злодіїв

2. Паркуйтеся в добре освітлених місцях під камерами

У тих ситуаціях, коли ви змушені залишити електросамокат на вулиці, ретельно вибирайте місце для паркування. Ідеально, щоб воно добре освітлювалося та було у полі зору камер спостереження. Усе це ускладнить завдання потенційному злодію. 

3. Використовуйте замок і сигналізацію

Навіть якщо ви завжди забираєте з собою якусь частину електросамокату або залишаєте його тільки під камерою спостереження біля входу в офіс, замок зайвим не буде. Існує безліч варіантів такого захисту. Ви можете вибрати:

  • тросовий замок. Він легкий, зручний для носіння із собою, дозволяє прикріпити самокат до стовпа/забору/лавки. На жаль, з таким замком швидко впорається досвідчений злодій;
  • ланцюговий замок. Він важить більше тросового, тому що всередині знаходиться металевий ланцюг. Але зловмиснику складніше його “перекусити”. Також дозволяє прив'язати транспорт до огорож та інших нерухомих об'єктів;
  • U-подібний замок. Має форму літери “U” та витримує навіть пневматичні кусачки. Такий замок не гнучкий, тому не дозволяє пристебнути самокат до об'ємного стовпа.

Доповненням будь-якого варіанта замку буде сигналізація. Різкий звук приверне увагу оточуючих, якщо хтось вирішить вкрасти або хоча б зрушити з місця ваш електроскутер. Ви ж отримаєте сповіщення про те, що з транспортним засобом щось відбувається.

Який замок для електросамоката кращий

4. Встановіть GPS-трекер

GPS-трекер - важлива інвестиція у безпеку електричного самокату. Установка пристрою стеження проста і може бути виконана самостійно. Більшість GPS-трекерів мають спеціальний мобільний додаток, який в режимі реального часу показує інформацію про ваш самокат. Трекер - це не тільки ефективний протиугінний пристрій. Він допоможе знайти електричний скутер, навіть якщо злодіям вдалося його вкрасти. 

Використовуйте кілька способів захисту електроскутера. І завжди намагайтеся брати з собою транспортний засіб – це найефективніший протиугінний засіб та спосіб перешкодити будь-якому небажаному пошкодженню. Заносите електросамокат на роботу, ставте поряд із собою на відкритій терасі кафе… Згодом ви навчитеся визначати “на око”, де поміститися самокат, і куди можна з ним заходити.

Попередня стаття Нова “шапка” сайту Automoto.ua
Нова “шапка” сайту Automoto.ua
5 видів пошкоджень авто зі США, які варто відновлювати
Наступна стаття 5 видів пошкоджень авто зі США, які варто відновлювати

Популярні новини