5 видів пошкоджень авто зі США, які варто відновлювати

27 червня 2022

Авто з Америки - тема для дискусій і причина появи безлічі міфів. Одні вважають такий вибір суцільним головним болем, інші – неймовірною вигодою. Насправді ж, все залежить від типу пошкоджень, з якими ви купите авто. Адже одна річ відновити машину після вандалізму, а інша – ремонтувати “утопленика”. Отже, з якими пошкодженнями найдешевше брати авто на американських аукціонах?

1. Вм'ятини і подряпини, отримані не в ДТП

Які пошкодження авто з аукціонів недорого усунути

Багато лотів мають позначку "Minor dents/scratches". Такі автомобілі із США однозначно варті уваги. Незначними ушкодженнями вважаються дефекти кузова, отримані у рутинних поїздках. Це можуть бути наслідки невдалого паркування, удару візком із супермаркету та інших життєвих історій. Відновити такий автомобіль можна порівняно дешево. Але тільки якщо це не “машина-лялька”, яку нашвидкуруч відремонтували перед аукціоном. Тому слід ретельно вивчити історію конкретного екземпляра. 

2. Ушкодження після аварії з тваринами

В Америці часто відбуваються дорожні пригоди з тваринами. З транспортними засобами стикаються лосі, кабани або навіть єноти. Після таких аварій машина виглядає, м'яко кажучи, "не дуже". Але пошкоджуються лише кузовні елементи. Всі вузли та агрегати залишаються цілими та функціональними. Такі лоти слід розглядати як варіант для придбання. Доведеться купувати новий бампер, капот, дзеркала та інші зовнішні елементи кузова, але це все одно бюджетний ремонт.

3. Ушкодження, завдані автомобільними злодіями

Перевірка історії автомобіля під час придбання на аукціоні

У США автомобілі крадуть. Але щоб заволодіти машиною, зловмисник навряд чи завдаватиме їй серйозної шкоди. Потім транспортний засіб знаходять, і він потрапляє на майданчик для продажу. Такі машини варто розглядати насамперед, тому що у них зазвичай всі вузли цілі і непошкоджений кузов. Ймовірно, доведеться зробити лише новий ключ запалювання та встановити сигналізацію. 

4. Наслідки вандалізму

Хтось вирішив “з'ясувати стосунки” і подряпав чи пом'яв битою машину свого опонента у конфлікті. Або розбив фари та вікна. Варіантів пошкоджень може бути багато, але їхнє усунення не обійдеться надто дорого (якщо це не суперексклюзивний спорткар). Для відновлення автомобіля достатньо якісного кузовного ремонту, заміни скла та інших елементів кузова. 

5. Вм'ятини від граду

Чи можна купувати машину з вм'ятинами від стихії

Град та ураган здатні зіпсувати зовнішній вигляд автомобіля. Але після негоди машина часто має лише косметичні дефекти. Якщо вам потрапив лот із вм'ятинами від граду на кузові, можна придивитися до нього детальніше. Зазвичай усунути пошкодження можна простим рихтуванням і фарбуванням. Таку машину варто купувати.

Ці 5 типів пошкоджень транспортних засобів - найпростіші та найдешевші в усуненні. Але пам'ятайте, що кожен автомобіль із США потребує ретельної індивідуальної перевірки історії. Тільки це допоможе вибрати дійсно недорогу у відновленні машину. 

Попередня стаття 4 способи захистити електросамокат від крадіжки
4 способи захистити електросамокат від крадіжки
3 звички, які шкодять вашому автомобілю влітку
Наступна стаття 3 звички, які шкодять вашому автомобілю влітку

Популярні новини