7 фактів про Ferrari, які ви не знали

18 березня 2021

Ferrari - один з найвідоміших брендів розкішних авто в світі. Ми зібрали 7 дивовижних фактів, які ви не знали, про легендарного італійського виробника. 

Першу модель Ferrari виготовили в двох екземплярах, а потім - розібрали

Як виглядав перший автомобіль Ferrari

У 1947 році дебютували два екземпляри Ferrari 125 Sport з 1,5-літровим двигуном V12, за кермом яких сиділи Ніно Фаріна і Франко Кортезе.

Початкові моделі 125 Sport були чудовими, але ненадійними автомобілями. На гоночній трасі у авто виникли проблеми з паливним насосом, але наступні покращення в підсумку зробили Ferrari легендою. 125 S виграв Гран-прі Риму в 1951 році, ставши першим з шести чемпіонатів. Перші моделі зробили Ferrari популярним, але їх розібрали, щоб придбати запчастини для свого нового проекту. 

Дивіться також каталоги:

Всі елементи Ferrari налаштовуються під замовлення

Ferrari унікальний автомобіль на замовлення

Ferrari надає своїм клієнтам унікальну програму «Зроблено на замовлення». В її рамках покупці отримують можливість налаштувати модель Феррарі, яку вони купують на заводі в Маранелло. Споживачі можуть вибрати протектори шин, внутрішнє оздоблення, аксесуари і кольори в студії Ferrari.

Виробник пропонує три стилі: 

  • гоночний Scuderia,
  • Classica є сучасний погляд на Ferrari GT, 
  • Inedita пропонує нестандартні комбінації. 

Після внесення змін споживачі можуть очікувати на свій ексклюзивний автомобіль Ferrari до двох років.

Логотип «Гарцюючий Кінь» з'явився на честь військового товариша засновника Феррарі

Звідки з'явився логотип Ferrari

Енцо Феррарі був автомобілебудівником і ветераном, який бився у Першій світовій війні в складі 3-го гірничо-артилерійського полку італійської армії. У 1923 році він зустрів батьків свого товариша-ветерана, графа і графиню Баракка, які запропонували Феррарі прийняти логотип їхнього сина на удачу.

Знаменитий логотип «Гарцюючий кінь» належав Франческо Баррака, відомому літаючому асу часів Першої світової війни, вбитому в бою в 1918 році. 

На гонці «24 години Спа» 1932 року Феррарі керував першим автомобілем з логотипом у вигляді жовтого щита з гарцюючим конем. 

Більшість Ferrari були червоними через гоночні вимоги 

Чому Феррарі червоні

Каталог зразків кольорів Ferrari підкреслює його культову модель Rosso Corsa, що перекладається як «гоночний червоний». Спочатку всі автомобілі Ferrari були червоними відповідно до правил Міжнародної автомобільної федерації для гоночних автомобілів Гран-прі Італії. Ferrari вирішила брендувати всі свої наступні серійні моделі в червоній кольоровій гамі, популярній серед ентузіастів Ferrari.

Згідно із записами, неймовірні 85% Ferrari, побудовані на початку 1990-х років, були пофарбовані в червоний колір. Останні статистичні дані, як і раніше вказують на те, що 40% Ferrari - червоні, незважаючи на альтернативні варіанти кольору. 

А ви, коли чуєте назву "Ferrari", уявляєте який кузов? Зелений, синій або жовтий? Швидше за все, червоний! 

Пілоти Ferrari виграли більше 5000 санкціонованих гонок

Скільки гонок виграли Ferrari

Бажання Енцо Феррарі створювати фантастичні гоночні автомобілі забезпечило Ferrari безліч перемог в професійних гонках. Найпомітнішим досягненням є перемога Ferrari на Гран-прі Франції 1990 року, яка зробила Ferrari першою командою, яка здобула 100 перемог на гоночних трасах. Фантастичні гонщики, такі як Міхаель Шумахер і Ален Прост, принесли успіх і репутацію бренду.

Згідно з поточними звітами компанії, компанія має понад 5000 трофеїв, в тому числі титули чемпіона світу виробників спортивних автомобілів, 15 титулів чемпіона світу серед пілотів F1, титули 8 Mile Miglia, 9 перемог в гонках 24 години Ле-Мана, 7 перемог в Targa Florio і 216 F1. Перемоги в Гран-прі.

В Абу-Дабі є тематичний парк Ferrari з американськими гірками F1

Парк розваг Ferrari в Абу-Дабі

Крім того, що Ferrari є одним з небагатьох брендів автомобілів з власним іподромом, компанія побудувала найбільший у світі критий тематичний парк в Абу-Дабі. Ferrari World Abu Dhabi відкрився в 2010 році і може похвалитися найшвидшими в світі американськими гірками зі швидкістю близько 240 км/ч - Formula Rossa, натхненними F1. У парку також розташовані найкрутіші в світі американські гірки «Літаючі тузи», присвячені Франческо Баракка.

У тематичному парку є ще три захоплюючих атракціони, численні сімейні та дитячі розваги, а також «Досвід водіння» Ferrari. Поїздка коштує приблизно $ 165 додатково до стандартної плати за вхід в парк в розмірі $ 95.

Брендування - великий успішний бізнес Ferrari
Чому Феррарі брендує різні товари

Перевага Ferrari в світі гонок і успіх проектів серійних автомобілів роблять компанію міжнародним брендом, що символізує багатство та престиж. Феррарі використовує цю конкурентну перевагу, щоб продавати назву і логотип компанії.

Власники компанії зрозуміли, що багато хто з їхніх фанатів ніколи не зможуть дозволити собі жодну зі своїх машин. Таким чином, брендові товари стратегічно відкрили для компанії ще один ринок. Ferrari тепер є центром мерчандайзингу з брендом, який здається надійнішим і важливішим, ніж автомобілі.

Попередня стаття Chery Tiggo 7 Pro вже на своєму шляху до України
Chery Tiggo 7 Pro вже на своєму шляху до України
Топ-7 вживаних хетчбеків
Наступна стаття Топ-7 вживаних хетчбеків

Популярні новини