Агресивно налаштовані активісти оголосили битву автомобілів з ДВЗ. Відео

9 вересня 2019

Активісти агресивно налаштовані проти Міжнародного автосалону у Франкфурті і шкідливих для навколишнього середовища досягнень автопрома. Різні неурядові організації збираються вийти на велику демонстрацію, заплановану 14 вересня, в день відкриття франкфуртського автосалону для відвідувачів. Екологи збирають прихильників і закликають боротися з неекологічними двигунами внутрішнього згоряння і зайвою розкішшю.

В останні роки такі демонстрації екологів - це не рідкісне явище, але в основному вони проводилися керованими групами активістів, які швидко розходилися. Така потужна хвиля протестів сформувалася вперше за всю історію найбільшої події в автомобільному світі. У цьому році на автосалоні очікують від 15 000 до 20 000 відвідувачів, і організатори серйозно готуються дати відсіч можливим масовим акціям "чорного блоку".

В рамках однієї з акцій у Франкфурті, німецькі активісти знищили кілька десятків елітних британських автомобілів марки Jaguar, Range Rover і Aston Martin. Вони розбили вітрове скло і вікна авто, капоти і панелі приладів. Салон елітних авто також постраждав. Таким чином екологи висловили свій протест проти зайвої  розкоші і недостатніми заходами у боротьбі з глобальним потеплінням. Відповідальність за скоєне взяла на себе організація, що називає себе «Камені в коробці передач».

Активісти не збираються зупинятися на досягнутому і вже оголосили про майбутні акції. розбиті елітні авто на автосалоні у Франкфурті

розбиті авто на франкфуртському автосалоні

фото розбитих автомобілів на міжнародному автосалоні

Німецька асоціація автомобільної промисловості (VDA) намагалася розрядити обстановку, запросивши активістів із Deutsche Umwelthilfe і Грінпіс на дискусію у Берлін, де вони разом із керівниками Daimler і BMW повинні були обговорити екологічні проблеми.

Проте, представник VDA Екхарт Роттер попереджає, що вхід на автовиставку буде посилений, адже є велика ймовірність виникнення спонтанних безладів на франкфуртському автошоу, відомому як IAA.

Організація «Камені в коробці передач» опублікували маніфест, в якому представники групи називають автосалон "пропагандистським шоу", а досягнення автопрому - "застарілою технікою, що руйнує навколишнє середовище".

Крім того, раніше екологи зупинили поїзд із новими автомобілями VW. Це був протест проти відповідальної за кліматичну кризу автомобільної промисловості. Активісти вимагали від бренду зміни курсу на виробництво електрокарів і проявили бажання вступити в переговори, але автомобільний концерн відмовився від пропозиції.

зупинили поїзд з новими автомобилями VW

Попередня стаття В Україні почнуть зважувати авто просто під час руху
В Україні почнуть зважувати авто просто під час руху
Сенсаційний гіперкар Devel Sixteen показався на дорозі ... і не зміг вразити глядачів
Наступна стаття Сенсаційний гіперкар Devel Sixteen показався на дорозі ... і не зміг вразити глядачів

Популярні новини