Безкоштовне розмитнення авто: які зміни очікують українців

5 квітня 2022

З квітня розмитнення автомобіля в Україні стане дешевшим. Хто та який транспорт може ввозити з–за кордону без сплати митних зборів?

Закон, який скасовує плату за розмитнення, буде діяти тимчасово, лише в період воєнного стану в Україні. Президент підписав документ 5 квітня. Законопроект набирає чинності після публікації в офіційній пресі.

Які авто можна розмитнити безкоштовно

Отже, влада скасовує митний збір та податки на ввезення фізичними особами таких транспортних засобів:

  • легкових авто,
  • вантажних авто,
  • напівпричепів та причепів,
  • кузовів авто,
  • автобусів,
  • мотоциклів.

Загальні вимоги до імпорту транспортних засобів не змінились. Легкові авто повинні відповідати екологічному стандарту Євро-2, а вантажні та автобуси - Євро-5. Це означає, що рік випуску машин має бути не старішим за 1996 та 2010 відповідно. 

Заборонено імпорт автомобілів з росії та білорусі. 

За що доведеться заплатити

Пільги на ввезення транспортних засобів в період воєнного стану стосуються лише митних зборів, акцизу та ПДВ. Після прибуття автомобіля в Україну слідує постановка на облік. Ця процедура не є безкоштовною. В процесі реєстрації ТЗ доведеться зробити внесок до Пенсійного фонду, а також оплатити послуги сервісного центру МВС та митниці.

Попередня стаття Концерн STELLANTIS (бренди Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Jeep та ін.) призупиняє імпорт та експорт автомобілів в Росію
Концерн STELLANTIS (бренди Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Jeep та ін.)  призупиняє імпорт та експорт автомобілів в Росію
Ринок пального: актуальні ціни та прогнози
Наступна стаття Ринок пального: актуальні ціни та прогнози

Популярні новини