Ціна на паливо в Україні зміниться. З чим це пов'язано?

11 березня 2020

Ціни на нафту впали майже на 30% і такого не було ще з 2008 року! На світових ринках вартість бензину значно знизилася, але коли ж українські АЗС почнуть реагувати на цю тенденцію?

Фахівці Антимонопольного комітету уважно відстежують динаміку на ринку і мають всі підстави стверджувати, що падіння цін на паливо на українських АЗС відбудеться в найближчому майбутньому. Про це повідомила прес-служба АМКУ і назвала причини, за якими не варто очікувати стрімкого зниження вартості пального. Всі водії чудово знають, що коли ціна на нафту зростає, то бензин моментально дорожчає. У разі зниження ціни на нафту все не так просто. Адже щоб потрапити на АЗС, сира нафта повинна пройти транспортування і переробку, причому ці процеси також впливають на формування роздрібної ціни.

Незважаючи на заяву Антимонопольного комітету, думки експертів розділилися. Деякі фахівці вважають, що вартість палива на українських АЗС знизиться на 10-15% через падіння ціни на сиру нафту, інші ж упевнені, що на ціноутворення вплине епідемія коронавіруса в Китаї і Європі. І правда, смертельна пневмонія істотно вплинула на попит і споживання нафтопродуктів. Однак факт залишається фактом - вартість пального на українських заправках незабаром знизиться, але терміни і швидкість змін цін не будуть відбуватися пропорційно змінам в ціні на нафту. Експерти і зовсім стверджують, що з початку 2020 року вартість пального впало на 2,6%, незважаючи на те, що нафта впала на 59%. Можна зробити висновки, що ціноутворення на українських АЗС в більшій мірі залежить від попиту на нафтопродукти. Саме тому не можна прогнозувати, коли саме настане подорожчання палива.

Попередня стаття Автомобільні деталі, які скоро залишуться у минулому
Автомобільні деталі, які скоро залишуться у минулому
Як перевірити свої штрафи на новому сайті МВС?
Наступна стаття Як перевірити свої штрафи на новому сайті МВС?

Популярні новини