Автомобільні деталі, які скоро залишуться у минулому

10 березня 2020

Не секрет, що сфера автомобілебудування розвивається з шаленою швидкістю. У зв'язку з цим більшість звичних деталей і пристроїв у машинах стають непотрібними і поступово відходять у минуле. Ми зібрали 5 звичних елементів в авто, які в найближчому майбутньому будуть замінені на більш сучасні варіанти, або і зовсім пропадуть з ринку.

1. Дзеркала заднього виду. Здавалося б, немає ніякого сенсу змінювати цей елемент транспортного засобу. Однак останнім часом інженери передових автомобілебудівних компаній встановлюють камери замість бічних дзеркал. Така інновація має чимало переваг: камера забезпечує хороший кут огляду, до того ж покращує аеродинаміку, що позитивно позначається на витраті палива.

Камера замість дзеркал заднього виду в авто фото

2. Механічні склопідйомники. Такий елемент конструкції пам'ятають, напевно, тільки власники "Жигулів". В даний час на сучасних автомобілях таку деталь можна зустріти вкрай рідко.

3. Магнітола. Ще один пережиток минулого, який інженери легко замінили сучасними розробками. Погодьтеся, відтворити улюблену музику можна за допомогою бортового комп'ютера. Більш того, такий елемент в автомобілі також дозволяє зателефонувати абоненту зі списку контактів і виконувати ряд інших функцій.

Магнітола в автомобілі фото
4. Ключ запалювання. Ця деталь також зжила себе, адже сучасні транспортні засоби обладнані електричним стартером. Такий елемент запалювання дозволяє розпізнавати власника автомобіля без ключа, автоматично відкривати двері й запускати мотор за допомогою кнопки.

Механічний стартер запалювання двигуна фото

5. Механічні кнопки. В епоху розвитку цифрових технологій на зміну механічним кнопкам прийшов сенсорний екран на передній панелі авто. Абсолютно очевидно, що незабаром подібні елементи управління залишаться в минулому, а їм на зміну прийде інноваційний дисплей, який замінить всі системи управління. Це зручно, практично і надійно, адже вимагає менше уваги від водія.

Попередня стаття Неймовірний "космічний" Bentley. Фото
Неймовірний "космічний" Bentley. Фото
Несподіваний тюнінг Rolls-Royce від Mansory. Відео
Наступна стаття Несподіваний тюнінг Rolls-Royce від Mansory. Відео

Популярні новини