Дерек Сміт, творець оригінальної телепередачі Top Gear, помер.

8 квітня 2015

Тільки недавно шоу виявилося в центрі гучного скандалу через звільнення Джеремі Кларксона. А потім ще й Джеймс Мей і Річард Хаммонд відмовилися продовжувати співпрацювати з британською телекомпанією і покинули проект до офіційного завершення дії їхніх контрактів. Хаммонд охарактеризував ситуацію як «кінець епохи».  А тепер, у Великобританії помер творець програми Top Gear - Дерек Сміт.


Син Грема опублікував некролог в газеті The Guardian. "Він був людиною з почуттям гумору, але при цьому переконаним у тому, що він повинен розповідати цікаві історії", - написав Грем, зазначивши, що на рахунку його батька було близько 100 програм, створених для мовної корпорації Бі-бі-сі.

Свою кар'єру на Бі-бі-сі Сміт почав у Бірмінгемі. Тоді корпорація запустила програму про сільське господарство і їм був потрібний помічник продюсера, який має поняття про фермерство і володіє навичками зйомки, в результаті чого був вибраний Дерек.

У період з 1964 по 1967 роки він займався створенням фільмів про військову службу.

У 1971 році Сміт переїхав у новий офіс в Пеббл-Мілл і продовжив виробництво передач про Великобританії. 

 

Зйомки за участю Дерека Сміта


Сміт, ініціював створення програми Top Gear на BBC в 1977 році. Перший Top Gear дебютував на BBC-Мідлендс, як програма-журнал зосереджена на автомобілях. Першою співведучою програми стала Ангела Ріппон, а Дерек Сміт виступив в ролі виконавчого продюсера.

 

Дерек Сміт в Топ Гір


Нагадаємо що Top Gear вже в 2001 році спробували скасувати. Але Джеремі Кларксон, Річард Хаммонд і Джеймс Мей перезавантажили програму в студійне шоу. 

 

Тріо буде як і раніше представляти собою живе шоу у світовому турне в наступному місяці, але програма буде позбавлена всіх брендів BBC. Дерек Сміт, спасибі тобі за відмінний проект, спочивай з миром.

Попередня стаття Новий скандал в Top Gear: Мей і Хаммонд відмовилися зніматися без Кларксона
Новий скандал в Top Gear: Мей і Хаммонд відмовилися зніматися без Кларксона
Легендарний бренд Каділлак не здається
Наступна стаття Легендарний бренд Каділлак не здається

Популярні новини