Економія без ризику: практичні поради з вибору б/в шин

11 березня 2024

Що найголовніше в виборі вживаних шин

Вживані шини дозволяють заощадити від 30 до 50% вартості нових. В ситуаціях, коли необхідно подбати про збереження гаманця, б/в покришки стануть непоганим варіантом. Головне — правильно вибрати вживані шини. Про найголовніші моменти, які важливі під час купівлі, — далі в статті.

Дата виробництва

Наявність на вживаних шинах дати виробництва є ключовим моментом. Покришки, виготовлені більше п'яти років тому, можуть втрачати свої експлуатаційні властивості, навіть якщо глибина протектора ще прийнятна.

Практична порада: зверніть увагу на чотирицифровий код на бічних стінках шини. Перші дві цифри вказують на тиждень виробництва, а другі - на рік. Тобто, 2520 означає, що шина була виготовлена ​​на 25-му тижні 2020 року. Вибирайте шини, виготовлені не більше п'яти років тому, для забезпечення оптимального залишку експлуатаційних характеристик. Якщо ж гума виглядає практично як нова, але її дата випуску майже 5 років тому, варто відмовитись від купівлі.

Глибина протектора  

Глибина протектора визначає мінімальну товщину залишку гуми на поверхні шини. Вимірювання цього параметра є ключовим елементом оцінки залишкового ресурсу шин та їхньої придатності до подальшого використання.

Практична порада: під час замовлення онлайн неможливо виміряти глибину протектора. Проте можна пошукати інформацію про залишковий ресурс протектора в описі товару. Також дивіться на фотографії, які можуть надати додаткові дані про стан гуми. Збільшуйте зображення, щоб ближче розглянути протектор і виявити ознаки нерівномірного або великого зносу.

Як вибрати вживані шини

Марка та модель

Віддавайте перевагу шинам відомих виробників та перегляньте відгуки про конкретну марку та модель. Якщо покришки зарекомендували себе як довговічні та витривалі, є висока ймовірність, що вони будуть такими ж на вашому авто.

Практична порада: важливо враховувати, що ефективність шин може залежати від різних факторів, таких як тип дороги, кліматичні умови, стиль водіння та інші. Тому, переглядаючи відгуки, важливо шукати ті, які відповідають умовам експлуатації, схожим на ваші.

Перевірка на відповідність

Перевірте, чи розмір, індекси швидкості та навантаження відповідають рекомендаціям виробника вашого автомобіля. Використання шин з неправильними характеристиками може призвести до проблем з безпекою та стійкістю на дорозі.

Практична порада: скористайтесь фільтром на сайті автозапчастин з Польщі AUTODIL, щоб знайти шини для конкретної марки та моделі авто. Сервіс допомагає вибрати деталі на польських сайтах Allegro.pl та Ovoko.pl. Якщо потрібно, зверніться до менеджера сервісу за консультацією щодо пошуку та купівлі вживаних шин. 

Попередня стаття Шукаєте деталі до електромобіля? Знаємо, як можна заощадити на ремонті
Шукаєте деталі до електромобіля? Знаємо, як можна заощадити на ремонті
Castrol відзначає 125 років
Наступна стаття Castrol відзначає 125 років

Популярні новини