Якщо заправився поганим паливом - як вчинити?

16 листопада 2020

Ви впевнені в якості палива, яким заправляєтеся? Якщо підозрюєте, що можете залити неякісний бензин або ДП, додайте нашу публікацію в закладки, щоб скористатися в потрібний момент! 

1. Зупиніться або скоротіть свій маршрут

Загорівся check engineВи залили повний бак, від'їхали два кілометри від заправки і зрозуміли, що заправилися неякісним паливом. Двигун глохне, загоряється check engine, машина не тягне, не дивлячись на посилене натискання педалі газу. Зупиніться і обміркуйте подальші дії. 

Їзда на поганому бензині може обійтися вам дуже недешево. Неякісне паливо моментально псує свічки запалювання, покриваючи їх чорним або червоним нальотом. Далі страждає вся паливна система - від фільтрів до бензонасоса і каталізатора. 

Щоб уникнути поломок і ремонту автомобіля, не їдьте далі на поганому бензині. В ідеалі - викликайте евакуатор. 

Що робити, якщо ви від'їхали на пристойну відстань від цивілізації і тоді зрозуміли, що залили підробку? Доведеться їхати дуже дуже акуратно, без різких натискань на газ і маневрів. 

2. Знайдіть чек з заправки 

Чеки, які підтверджують заправку на АЗСЧек з заправки - єдиний доказ в розбірках з АЗС. Знайдіть квитанцію про заправку і спробуйте притягнути до відповідальності того, хто продав неякісний бензин. 

Як домогтися компенсації від АЗС за поломку авто:

  • приїхати на АЗС, пред'явити чек, зв'язатися з адміністрацією і пред'явити письмову претензію; 
  • вимагати незалежного лабораторного аналізу палива. Експерт повинен взяти пробу з бензобака вашого авто і відправити на експертизу;
  • дочекатися результатів незалежної експертизи і відповіді керівництва АЗС. Якщо аналіз підтвердить, що паливо неякісне, ремонт автомобіля повинна оплатити заправка. 

Якщо ваша претензія до заправної станції залишилася без відповіді і АЗС не погодилася на експертизу, сміливо звертайтеся до суду і проводьте самостійну експертизу. 

3. Залийте в бак октан-коректор 

Заливка в бак октан-коректора Що робити, якщо заправився неякісним паливом, а чека немає? Або заправлялися в дальній поїздці? Чи ні бажання/часу/настрою на розборки з АЗС? Потрібно рятувати автомобіль. 

Існують спеціальні речовини, які допомагають двигуну "переварити" неякісне паливо. Це октан-коректори. Як вони працюють? 

Будь-яке паливо розраховане на певне стиснення в двигуні перед запалюванням. Якщо з бензином "нахімічили", воно детонує - запалюється не від іскри в потрібний момент, а самостійно при стисканні. У двигуні відбуваються вибухи. Октан-коректор підвищує стійкість до детонації. Іншими словами - збільшує октанове число палива. 

Використовуйте засоби (присадки) для корекції октанового числа за інструкцією на упаковці. Октан-коректори підходять як для "порятунку" двигуна після заливки неякісного бензину, так і для профілактики, якщо ви не впевнені в якості бензину на незнайомій заправці. 

4. Промийте систему 

Промивка баку та паливної системи автомобіля Заправка неякісним паливом - дорога помилка не тільки в разі серйозної поломки двигуна. Навіть якщо ви вчасно помітили в баку “нахімічений” бензин, зупинилися, викликали евакуатор і приїхали в автосервіс, попереду значний фронт небюджетних робіт. На СТО чекає:

  • промивка бензобака і паливної магістралі,
  • очищення фільтра грубої очистки,
  • заміна фільтра тонкої очистки,
  • прочищення або заміна свічок запалювання,
  • перевірка роботи бензонасоса і ступеня стиснення палива в ньому. 

Всі ці роботи вимагають грошей і і часу. Обов'язково зберігайте чеки з СТО за ремонт після неякісного палива. Вони стануть в нагоді для вимоги компенсації від АЗС.

Вам траплялося заливати неякісне паливо? Як ви вирішували проблему?

Попередня стаття Не дивіться на ніч: 5 найжахливіших суперкарів
Не дивіться на ніч: 5 найжахливіших суперкарів
Дешевше $ 6 000: ТОП-6 авто з пробігом
Наступна стаття Дешевше $ 6 000: ТОП-6 авто з пробігом

Популярні новини