Вибираємо мотоцикл для туриста: на що звернути увагу

21 серпня 2020

Шукаєте мототранспорт для далеких поїздок? Ідеальний варіант - модель класу спорт-турист. Найяскравіші його характеристики: швидкість, збільшений бак для палива та вищі обтічники. Саме це робить поїздки комфортними. 

Якщо з класом мотоциклів все зрозуміло, то як правильно вибрати конкретну модель? Почніть з аналізу своїх потреб та маршрутів. Пам’ятайте, комфортність подорожей має пряму залежність від якості збірки та обладнання. Оптимальний мотоцикл - це популярна модель, яка відповідає вашому бюджету, з максимальним захистом та конкурентними технічними можливостями. 

5 критеріїв вибору 

Вперше обираєте мотоцикл? Це складно, адже немає власного досвіду та індивідуальних вимог. Враховуйте загальні раціональні критерії.

  1. Ціна. Перегляньте свій бюджет. Обов'язково врахуйте всі супутні витрати: екіпіровку, паливо, мастило, ОСАГО. Звичайно, більший бюджет = більший вибір. Проте навіть з скромною сумою не варто панікувати. Не завжди бюджетна модель - це неякісна модель. Переконайтесь самі - перегляньте каталог мотоциклів на AutoMoto.ua.

  2. Надійність. Всі мотоцикли ламаються, проте з одними це стається частіше, а з іншими - рідше. З огляду на це варто зважати на асортимент запчастин. Простіше й дешевше підібрати деталі для популярних моделей.

  3. Відповідні габарити. Розмір та вага байка - надзвичайно важливі критерії. Вибирайте модель по зросту та об'єктивно розраховуйте свої сили. 

  4. Кубатура. Об'єм двигуна впливає на “характер”, ціну та вагу мотоцикла. Всі туристичні байки мають велику кубатуру та невисоку максимальну швидкість. Їх двигуни заточені на тягу. Новачкам варто починати з малопотужних легких байків з кубатурою 100-250см2. Набравшись досвіду, можна пересісти на мотоцикл з 250-400 “кубиками”.  

  5. Ліквідність. Багато хто, обираючи мототехніку, одразу розмірковує, що робитиме з байком через якийсь час. Популярну модель легше продати, якщо не складеться з мотоподорожами в майбутньому.

Як вибрати байк для подорожей

Логіка вибору 

Найважливіше в покупці байка - визначити бюджет. Далі складіть список характеристик мотоцикла по спадаючій від найактуальніших. В свій чек-лист пишіть все: від типу вилки і комплектації до кольору. 

Коли ви зрозумієте, який мотоцикл хочете, визначтесь з місцем покупки. Йдете в мотосалон? Тут отримаєте сервісне обслуговування та гарантію на певний час чи пробіг. Готові до покупки вживаного байка? Познайомтесь з пропозиціями каталогу AutoMoto.ua та підберіть мотоцикл для подорожей мрії. 

Оцініть асортимент моторинку та відкиньте ті байки, які не відповідають характеристикам з вашого чек-листа. Коли залишиться кілька моделей, відштовхуйтесь від доступних додаткових функцій та слухайте своє серце. 

Вибір мотоцикла для подорожей

Вдалої покупки та незабутніх подорожей на власному байку!   

Попередня стаття 5 лайфхаків, які збережуть батарею електромобіля
5 лайфхаків, які збережуть батарею електромобіля
Наскільки небезпечно залити в двигун масло вище норми
Наступна стаття Наскільки небезпечно залити в двигун масло вище норми

Популярні новини