Як вижити в ДТП

27 червня 2015

Є кілька простих правил, дотримуючись яких ви в більшості випадків зможете уберегтися від травм.


1 Тримайте в салоні все на своїх місцях. Вам нічого не повинно заважати. Навіть нешкідливі на перший погляд предмети, наприклад, окуляри на торпедо, можуть травмувати у разі зіткнення або при різкому гальмуванні. Не місце в салоні і ємностей з горючими речовинами, в тому числі і балончика з лаком для волосся. А на задньому сидінні не повинно бути громіздких предметів.


2 Не забудьте пристебнути ремені. За статистикою, великий відсоток серйозних травм, а іноді й летальні випадків відбувається тому, що водій і пасажири забули / не захотіли пристебнутися.Навіть на швидкості 20 км / год якщо ви зіткнетеся з нерухомою перешкодою і будете не пристебнуті - отримаєте травму, при швидкості 50 км / год ця ж ситуація порівнянна із стрибком обличчям вниз з четвертого поверху.До речі, пристебнутими повинні бути всі в салоні, пасажири на задньому сидінні в тому числі.


3 Якщо ви їдете з маленькою дитиною - дитяче крісло, автолюлька і бустер необхідні засоби безпеки малюків. Перед і після установки цих предметів звіртеся з інструкцією. Не забувайте, що автолюльку слід закріплювати в автомобілі проти напрямку руху, а крісла - по напрямку потоку.Для батьків за кермом варто не забувати прості правила безпеки:- Не давайте малюкові грати з твердими і незграбними предметами- Не забувайте пристебнути дитину.- Якщо дитина вередує - не відволікайтеся від дороги. Спочатку зупиніть автомобіль і тільки потім розверніться до малюка.


4 Автомобіль повинен бути технічно справний. Перевірте перед виїздом колеса, приспустити шина може привести до неприємностей.


5. Абсолютно банальне, але необхідне правило - будьте уважні на дорозі. Не відволікайтеся на написання або читання СМС, не кажіть по телефону, не базікайте з пасажирами. Не відволікайтеся ні на що.

Попередня стаття Коли працівник ДАІ має право зупиняти транспортний засіб?
Коли працівник ДАІ має право зупиняти транспортний засіб?
У ДАІ забрали бази даних про автовласників
Наступна стаття У ДАІ забрали бази даних про автовласників

Популярні новини