Які автомобілі найменше привертають увагу викрадачів?

27 листопада 2019

Страховики проаналізували, які марки автомобілів найкраще захищені від викрадачів. Дослідження провели серед моделей машин, які найчастіше страхують по КАСКО. Предметом вивчення стали автомобілі таких концернів, як Volkswagen Auto Group, BMW, Toyota Motor Corp. і Groupe PSA.
Звичайно, багато що залежить від відповідальності самого водія, але в сучасних реаліях автовиробники докладають величезних зусиль, щоб вберегти власника від крадіжки транспортного засобу. Які прийоми використовують автовиробники, щоб не залишити викрадачам жодного шансу?
Захищеність автомобіля перевіряється за спеціальною системою, яка включає в себе тест на рівень захищеності від проникнення в салон, а також перевірку відгуку двигуна на дублікат ключа запалювання і складність його виготовлення. Окремо фахівці перевіряють, наскільки складно замінити мотор або ідентифікаційні номери кузова.
В результаті дослідження кожна модель машини отримує бали за шкалою від 0 до 1000. Так фахівці отримують рейтинг найнадійніших моделей. Також експерти враховують співвідношення кількості викрадених автомобілів до загальної кількості застрахованих по КАСКО.

Цікаво, що машини компанії Volkswagen Group марок Audi, Volkswagen і Skoda іноді обладнані окремими брелоками сигналізації, які можуть дистанційно перевести всі керуючі блоки у «сплячий» режим. Такий опцією можуть також похвалитися автомобілі баварського концерну BMW.
Японці захищають свої машини від викрадачів трохи іншим, але не менш технологічним шляхом. Наприклад, на деякі автомобілі Subaru встановлюють пароль, без якого не можна буде запустити мотор.

Експерти британського порталу Thatcham Research в кінці дослідження прийшли до висновку, що, наприклад, автомобілі Volkswagen Passat, Audi A6 Allroad, BMW 1 і 8 серії, BMW X6 і Ford Puma практично неможливо викрасти, не маючи оригінального ключа.

У підсумку експерти прийшли до висновку, що викрадачі вибирають свою "жертву", спираючись на ліквідність транспортного засобу і запчастин на чорному ринку. Таким чином, чим складніше продати машину або її деталі, тим рідше на автоугонщики задивляються на таку модель.

Кожен водій може самостійно перестрахуватися і звести до мінімуму будь-яку ймовірність викрадення свого авто. Експерти радять встановити віддалене блокування керма і супутниковий моніторинг транспорту - автотрекер. Крім того, не буде зайвим переконатися, що ви дійсно закрили машину.

Попередня стаття Електронні водійські права вже з грудня
Електронні водійські права вже з грудня
Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям
Наступна стаття Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям

Популярні новини