Kia Sorento I: маленькі проблеми великого позашляховика

9 червня 2022

Kia Sorento першого покоління (2002-2009) користується популярністю на автобазарі. Причин цьому кілька: середня ціна 10 000 $, трирядний салон, репутація надійного рамного всюдихода. Але чи все так чудово із цією моделлю? Ми дізналися про основні проблеми Кіа Соренто першої генерації.

Двигун – справжній “гурман”

У каталозі Кіа Соренто першого покоління більшість варіантів – дизельні версії. Вони оснащені 4-циліндровим турбомотором, який видає 140 "конячок". Двигун не викликає особливих нарікань. Виняток – високі вимоги до якості палива. Залийте в бак сумнівний дизель і відразу загориться Check Engine. У деяких випадках двигун взагалі відмовиться працювати.

Проблеми двигуна Кіа Соренто першого покоління

Така ж сама історія і з бензиновим двигуном. Хоча екземплярів із 2,4-літровим силовим бензиновим агрегатом у продажу зовсім мало.

Всі варіанти двигунів позашляховика не терплять гаражного втручання. Їм, разом із якісним паливом, потрібен професійний сервіс. 

Часта скарга власників Соренто першої генерації – довгий прогрів двигуна та, відповідно, нагрівання салону. Морозного ранку авто гріється добрих 20 хвилин. 

Надійна трансмісія 

Перші Sorento оснащувалися як механічною, і автоматичною коробкою перемикання передач. Соренто на механіці складають близько половини речень автобазару. П'ятишвидкісна МКПП відрізняється надійністю. 

"Живучість" Кіа Соренто з автоматом зазвичай залежить від дбайливості попереднього власника. Трапляються екземпляри, які пережили капремонт вже на 200 тис км, а є такі, які на 300-400 тис км перебувають у непоганому стані. У будь-якому випадку АКПП Соренто вимагає частої заміни мастила. Взагалі, за цим потрібно стежити, щоб не потрапити на ремонт. 

Вибрати вживану Кіа Соренто з повним приводом на автобазарі

Комплектації з роздавальною коробкою TOD (Torque on Demand), яка автоматично розподіляє навантаження на мости, залежно від дорожніх умов, потребують постійної уваги. Після тривалого пробуксовування муфта може перегрітися і "померти".

Кузов під'їдається іржею

Перші Kia Sorento мають слабкі ЛКП та антикор. Тому будьте уважні при огляді машини: дивіться на задні арки, крила, пороги. 

Тонкий шар фарби легко дряпається, тому чисельні сколи та дефекти – норма для Соренто першого покоління. 
Замість висновку скажемо, що Kia Sorento продавалася у всьому світі. Це означає, що на авторинку є позашляховики з Європи та США, що значно розширює асортименти комплектацій. Разом з тим зростає ризик придбати абияк відновлений екземпляр.

Щоб дізнатися більше про досвід експлуатації моделі, читайте відгуки про Кіа Соренто першого покоління.

Попередня стаття Як заощаджувати до 27% палива щодня? Вчені провели експеримент
Як заощаджувати до 27% палива щодня? Вчені провели експеримент
Відтепер “Всі відгуки про авто” шукайте на Automoto.ua
Наступна стаття Відтепер “Всі відгуки про авто” шукайте на Automoto.ua

Популярні новини