Коли ДТП неминуче: як полегшити удар?

24 березня 2020

Сучасні автомобілі обладнані всіма можливими системами безпеки, щоб у випадку аварії водій і пасажири уникли серйозних травм. Але від дорожньо-транспортних пригод ніхто не застрахований. Ми розповімо, як правильно зреагувати у випадку інциденту на дорозі, щоб мінімізувати пошкодження і зберегти своє життя.

У черговий раз нагадаємо, що перед поїздкою необхідно пристебнути ремінь безпеки. Але, на жаль, цього прийому часто недостатньо. Щоб уникнути смертельних травм, фахівці радять навчитися вчасно групуватися. Розберемося, про що йде мова.

Почнемо з того, що водій ні в якому разі не повинен розслаблятися під час руху і відволікатися від дороги. Пасажири, в свою чергу, не повинні заважати автомобілісту концентрувати увагу на управлінні транспортним засобом, і тим більше скидати ремені безпеки. Ці поради до жаху банальні, але погодьтеся, мало хто замислюється про техніку безпеки в автомобілі.

Відзначимо, що водій захищений більше, ніж будь-який пасажир, адже весь час знаходиться напоготові і завжди згрупований. Його положення посилює кістки шиї і спини. Це не означає, що водій може ні про що не турбуватися! На ньому лежить відповідальність за поведінку пасажирів і акуратне керування автомобілем. У випадку небезпеки саме водій повинен дати сигнал всім пасажирам, тим самим захистивши їх. Втім, зазвичай це відбувається у вигляді брудної лайки, але куди краще буде ще й дати конкретний заклик до дії.

Що відбувається в автомобілем під час ДТП фото

Пасажирам залишається лише швидко відреагувати. Ні в якому разі не притискайтеся до спинки сидіння, не ставте руки на панель приладів або двері! Це тягне за собою серйозні травми.

Головне питання: як же правильно групуватися? Почнемо з того, що ні в якому разі не можна триматися за ручки дверей, стійки і в цілому за будь-які випираючі елементи автомобіля.

Те ж стосується і ніг - повірте, не варто притискатися до передньої панелі або сидіння. Притисніть руки до себе, складіть їх хрест-навхрест на ремені безпеки і сподівайтеся на краще. Однак врахуйте, що якщо ви не пристебнуті, ці фокуси вас не врятують.

Що стосується водія, йому варто відпустити кермо і постаратися не впиратися лівою ногою в педаль. Безпосередньо після зіткнення можна знову гальмувати, хапати рульове колесо і всіма можливими способами рятуватися від інших ударів.

Звичайно, в шоковому стані мало хто зможе зібратися і правильно згрупуватися. Тому необхідно довести ці прийоми до автоматизму. Не буде зайвим регулярно проводити інструктаж з техніки безпеки і відпрацьовувати перераховані вище дії. Щиро сподіваємося, що ці поради вам не знадобляться, але все ж безпека на дорозі - перш за все!

 

Попередня стаття 7 корисних функцій в авто, про які ви не знаєте
7 корисних функцій в авто, про які ви не знаєте
Сучасні реалії 2020 року: госпіталь замість Нью-Йоркського автосалону
Наступна стаття Сучасні реалії 2020 року: госпіталь замість Нью-Йоркського автосалону

Популярні новини