Mazda 3 першого покоління: помилки двигуна та проблеми підвіски

4 січня 2023

Mazda 3 першого покоління – це компактний автомобіль зі спортивним характером. Модель доступна у кузові седан та хетчбек. Покупці вибирають Мазда 3 2004-2009 років випуску за стильний дизайн, котрий і досі зберігає актуальність, зручне управління та просте обслуговування. І все ж таки є нюанси володіння, які потрібно враховувати.

Найчастіші поломки Мазда 3 першого покоління

1. "Розхитана" підвіска

Задні амортизатори Mazda 3 можуть протікати, в результаті чого задня частина автомобіля здаватиметься "розбовтаною" і підстрибуватиме на нерівностях. У машинах з великим пробігом верхнє кріплення амортизатора може зламатися.

Передні стійки теж можуть протікати, а нижні передні важелі виходять з ладу в “третіх” Мазда з великим пробігом. Вирішення проблеми - заміна амортизаторів, важелів та стійок.

2. Двигун не запускається у режимі “P”

Є скарги, що Mazda 3 першого покоління не заводиться у режимі паркування, але заводиться у нейтральному положенні. Проблему може викликати іржа на важелі, де трос перемикання передач з'єднується з коробкою (передня нижня частина коробки). Ремонт простий: змастити точку повороту чи замінити важіль.

Поломки двигуна Мазда3 першого покоління

3. Check Engine з кодами P0131/P2251

Власника Mazda 3 2004-2009 років може турбувати індикатор Check Engine із кодами P0131/P2251. У такій ситуації потрібно перевірити передній джгут співвідношення повітря/паливо у місці, де він стикається з кронштейном. Якщо джгут пошкоджено, слід замінити датчик A/F. Кронштейн потрібно відігнути від джгута.

4. Різке перемикання АКПП

Несправний модуль керування коробкою передач (TCM) може призвести до різкого перемикання автоматичної коробки передач та загоряння індикатора AT. Проблема повинна бути правильно діагностована, і якщо вона спричинена несправністю TCM, її необхідно замінити. Модуль управління коробкою передач легко замінити, але він коштує дорого.

Підібрати Мазда 3 першого покоління на Automoto.ua

Під час вибору Mazda 3 першої генерації (2004-2009 роки) обов'язково ознайомтеся з реальними відгуками власників.

Плюси: задоволення від водіння, спортивний стиль, практичний та комфортний салон, малий радіус повороту.

Мінуси: слабка шумоізоляція, деякі матеріали салону не найвищої якості (килим, обшивка), ранні моделі схильні до ржавіння.

Типові проблеми вживаної Мазда 3

Альтернативи Mazda 3

  • Honda Civic - економніше витрачає паливо, але також забезпечує порцію спортивного драйву за кермом.
  • Toyota Corolla - седан з вищим рейтингом надійності.
Попередня стаття Як перевірити європейську машину за він кодом
Як перевірити європейську машину за він кодом
Де купити Toyota Land Cruiser в Україні
Наступна стаття Де купити Toyota Land Cruiser в Україні

Популярні новини