Mercedes Vito II (2003-2014): 3 проблеми популярного мікроавтобуса

23 червня 2022

Мерседес Віто знайшов застосування в бізнесі та повсякденному житті. Усі покоління мікроавтобуса користуються попитом на українському автобазарі. Та найчисельніша пропозиція моделі II генерації, котру випускали понад 10 років (2003-2014). Всього агрегатор автомобільних оголошень зібрав 900+ оголошень з Віто зі 100 автосайтів країни. Більше 600 пропозицій Mercedes Vito - це модель 2003-2014 років випуску в кузові 639. Отже, з якими проблемами може зіткнутися власник популярного буса?

1. Іржа на кузові та слабкі дверні механізми

Під час огляду вживаного Мерседес Віто особливу увагу приділяйте кузову. Слабкий антикорозійний захист вже дався взнаки на перших екземплярах покоління. Іржа особливо “любить” задня двері та пороги. 

Не відрізняються надійністю дверні механізми. Система може заклинювати та створювати проблеми з відкриванням/закриванням. Часто цю проблему власник усуває в процесі передпродажної підготовки автомобіля.

2. Холод та шум в салоні

Багато власників Віто скаржаться на повільний обігрів салону штатною пічкою. Після пробігу в 400 тисяч, ймовірно, доведеться ремонтувати/замінювати компресор кондиціонера. 

Щодо комфорту, варто звернути увагу на шумоізоляцію салону. Без додаткової “шумки” пасажирам може бути некомфортно в поїздках на високих швидкостях. 

Частина автомобілістів вирішила проблему обігріву вдосконаленням штатної пічки. Те ж саме стосується і звукоізоляції. 

3. Вікові "хвороби" дизеля

98% оголошень в каталозі - дизельні Мерседес Віто. Авто комплектували турбованими 2,0-, 2,2- або 3,0-літровими силовими агрегатами. Всього було 9 варіантів потужності двигунів, кожна версія мала свій індекс. Саме тому можна побачити оголошення про продаж Мерседес Віто 109, 110, 111, 113, 115, 116, 120, 122.

Друге покоління Vito стояло на конвейері понад 11 років, тому за цей час виробник оновлював та покращував двигуни. Найкращим джерелом інформації про вживаний автомобіль є відгуки реальних власників. Саме тому ми зібрали всі відгуки про Мерседес Віто з усього інтернету в одном каталозі. Щоб швидко знайти враження автомобілістів про машину конкретного року випуску, скористайтесь фільтром.

Попередня стаття “Нульове розмитнення" скасовано: чого очікувати автомобілістам?
“Нульове розмитнення" скасовано: чого очікувати автомобілістам?
Нова “шапка” сайту Automoto.ua
Наступна стаття Нова “шапка” сайту Automoto.ua

Популярні новини